پیام مازند
کمباین های فرسوده در مازندران و ضررهای میلیاردی!
شنبه 11 اسفند 1397 - 3:09:15 PM
ایرنا

پیام مازند- یکی از راهکارهای کاهش ریزش در کمباین ها معاینه فنی سالانه است که می تواند درصد ریزش محصولات را کاهش دهد. این مهم توسط تشکل تخصصی کمباین داران شناسایی و بیش از 5 سال است که در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به گستره بالای فعالیت کمباین ها در استان و عمر بالای اکثر آن ها، باید دولت در برخورد با کمباین های فاقد معاینه فنی با تشکل های تخصصی همکاری و همراهی بیشتر داشته باشد. به گفته بسیاری از کارشناسان ارزش یک درصد ریزش محصولات زارعی و شالیزاری در کمباین های برنج عدد بسیار بالایی است که در حد تصور نیز نمی گنجد.

صرفه جویی چند صد میلیاردی

فاطمه فلاح کارشناس کشاورزی با بیان اینکه ریزش محصولات کشاورزی به معنی هدر رفت سرمایه های ملی است، اظهارکرد: فقط ارزش یک درصد ریزش برنج در کمباین های برنج اراضی شالیزاری مازندران، در کمترین حالت ممکن بیش از 50 میلیارد تومان است.

وی در ادامه افزود: اگر دولت فقط در بحث معانیه فنی سخت گیری بیشتری اعمال کند، شاهد صرفه جویی چند صد میلیارد تومانی در اراضی زراعی و شالیزاری استان خواهیم بود.

* 80 درصد کمباین ها عمر بالای 15 سال دارند!

مدیرعامل اتحادیه کمباین داران معاینه فنی کمباین های برداشت را مهم دانست و اظهار کرد: 14 درصد ریزش ضایعات برداشت مربوط به کمباین های فرسوده ای است که عمر بالای 15 سال دارند.

برزو بابایی با بیان اینکه 80 درصد کمباین های برداشت عمر بالای 15 سال دارند، تاکید کرد: از 10 هزار کمباین برداشت موجود در کشور تنها 4 هزار کمباین عمر زیر 15 سال دارند که برای کاهش ریزش در این ناوگان بزرگ برداشت، راهکاری جز معاینه فنی سالانه وجود ندارد.

وی معاینه فنی کمباین های برداشت را به مثابه مسکن دانست و تصریح کرد: سال اول انجام معاینه فنی، بسیاری آن را مهم نمی دانستند اما سال بعد که متوجه تاثیر در کاهش ریزش محصولات زراعی از کمباین های برداشت شدند با تداوم این کار همراهی کردند.

*تنها 340 کمباین در مازندران معاینه فنی شده است

بابایی با بیان اینکه از چندهزار کمباین برداشت استان تاکنون فقط 340 کمباین معاینه فنی شده است، اظهار کرد: دولت باید به مدیران مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها تکلیف کند که کمباین ها ساماندهی شوند و اجازه برداشت به کمباین های فاقد معاینه فنی ندهد.

وی با اشاره به اینکه پلیس راهور باید جلوی جابه جایی کمباین های فاقد معاینه فنی را بگیرد، تاکید کرد: دولت، سوخت به کمباین هایی که معاینه فنی ندارند ندهد، باید اهمیت معاینه فنی در کاهش ضررهای چند میلیاردی که به مزارع استان وارد می شود را درک کرد.

بابایی برداشت 60 درصد محصولات کشاورزی مزارع استان را توسط کمباین ها برداشت دانست و تاکید کرد: گندم، برنج، سویا، کلزا، آفتاب گردان، ذرت، عدس، شبدر و یونجه همگی با کمباین، برداشت می شوند.

وی با بیان اینکه سال گذشته با اجرای معاینه فنی در کمباین های برداشت برنج سه درصد کاهش ریزش داشته ایم، اظهار کرد: اگر جلوی اتلاف 5 کیلو برنج را در هر هکتار گرفته باشیم و قیمت هر کیلو برنج را 5 هزار تومان در نظر بگیریم با یک حساب ساده متوجه می شویم که در سطح 210 هزار هکتار اراضی شالیزاری استان 170 میلیارد تومان صرفه جویی کرده ایم یعنی با اجرای طرح معاینه فنی در برداشت یک محصول، جلوی ضررمیلیاردی در سطح اراضی شالیزرای استان را گرفته ایم.

مدیرعامل اتحادیه کمباین داران در ادامه سخنانش تاکید کرد: دولت  می تواند دو میلیارد تومان از این صرفه جویی را هزینه معاینه فنی سالانه کمباین ها کند، 5 سال است که در بحث معاینه فنی تجربه کسب کردیم اما دیگر نمی توان هزینه معاینه فنی را از کمباین دار دریافت کرد.

به گزارش ایسنا مازندران،اگر سازمان جهاد کشاورزی و پلیس راهور در همکاری و همراهی با یکدیگر از ارائه خدمات به کمباین های فاقد معاینه فنی امتناع بورزند و جلوی جا به جایی آن ها را بگیرند، یقینا کمباین داران به معاینه فنی مجاب می شوند، درصورت تحقق این امر، شاهد افزایش ارزش تولید کشاورزی استان و کاهش ضررهایی که از عدم معاینه فنی کمباین ها به استان تحمیل می شود خواهیم بود.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81239/کمباین-های-فرسوده-در-مازندران-و-ضررهای-میلیاردی!
بستن   چاپ