پیام مازند
حال خوش حیات وحش در قرق های اختصاصی/خطر انقراض گونه های بومزاد
چهارشنبه 15 اسفند 1397 - 2:41:00 PM
مهر
پیام مازند- حمید ظهرابی صبح چهارشنبه در مراسم درختکاری در گفتگو با خبرنگاران با تاکید بر مشارکت مردم در حفاظت و بهره برداری از تنوع زیستی را یک اصل مهم در همه جوامع برشمرد و گفت: این مسئله برای پایداری و موفقیت در حفاظت امری مهم است و با توجه به کنوانسیون تنوع زیستی در کنار حفاظت، بهره برداری خردمندانه مورد توجه قرار گرفته است.

وی درباره قرق های اختصاصی نیز گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در پی جلب مشارکت‌های جوامع بومی و محلی برای حفاظت و در نهایت بهره برداری پایدار تحت نظارت این سازمان است.

ظهرابی عنوان کرد: در حال حاضر در کشور پنج قرق اختصاصی فعال در استان‌های یزد، کرمان و سمنان داریم و وضعیت حیات وحش در این قرق ها بسیار خوب است و امکانات حفاظتی مستقر شده است.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، رشد حیات وحش در قرق های اختصاصی کشور را که مدیریت آن توسط مردم انجام می‌شود بعضاً از مناطق تحت مدیریت محیط زیست بهتر عنوان کرد و گفت: همچنین شاهد بهبود رشد حیات وحش در مناطق همجوار قرق های اختصاصی نیز هستیم و این نشان می‌دهد قرق اختصاصی هم در محدوده و هم در زیستگاه‌های مجاور می‌تواند سبب بهبود شرایط و رشد حیات وحش شود.

ظهرابی تصریح کرد: متأسفانه به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها، روند قرق های اختصاصی کند شده بود و اخیراً تفاهمنامه ای امضا کردیم تا حقوق عرفی و قانونی حفظ شود و وظیفه قرق دار حفاظت از حیات وحش است.

30 قرق اختصاصی در نوبت اخذ مجوز

وی با بیان اینکه 30 قرق اختصاصی در صف و نوبت در شورای عالی حفاظت محیط زیست منتظر بررسی هستند گفت: اگر مدارک آنان تکمیل و موافقت منابع طبیعی استان‌ها اخذ شود، در دستور کار شورای عالی حفاظت محیط زیست قرار می‌گیرد.

معاون محیط زیست طبیعی درباره خطرات گونه‌های بومزاد در کشور نیز گفت: تعدادی از گونه‌های جانوری و گیاهی در کشور معرض خطر انقراض قرار دارند و نیاز به برنامه‌های حمایتی ویژه دارند و براساس برنامه ششم توسعه، باید برنامه مدیریت و حفاظت برای آنان تهیه کنیم.

تهیه برنامه برای 40 گونه بومزاد

وی افزود: در حال حاضر برای 11 گونه عمل حفاظت و مدیریت تهیه شده است و برای 10 گونه دیگر نیز در دست اقدام است و بنا داریم تا پایان برنامه ششم توسعه برای 40 گونه برنامه عمل حفاظت تهیه شود.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: 284 منطقه منطقه چهارگانه در کشور تحت مدیریت حفاظت می‌شود و عرصه‌های منابع ملی داخل مناطق حفاظت شده، در اختیار سازمان محیط زیست قرار دارد.

ظهرابی با اشاره به مشارکت مردم در کاشت درخت اظهار داشت: جلوگیری از منابع آب و خاک سرزمین یکی از اولویت‌ها در کشور و استان‌های شمالی است زیرا امروزه با معضل جدی زباله نیز مواجه هستند و غرس نهال و درختکاری نشان می‌دهد که می‌توان کانون‌های آلودگی را اصلاح کرد و طبیعت را به حالت طبیعی خود بازگرداند.

معاون محیط زیست کشور با اظهار اینکه دفن زباله در مناطق دارای رطوبت و با بارندگی بالا همواره یک معضل است افزود: در این مناطق باید زباله را از مبدا تفکیک و جداسازی کنیم و مواد قابل بازیافت را جدا کنیم و باقیمانده رابا سیستم‌های موجود تبدیل به کمپوست کنیم.

ظهرابی یادآور شد: همچنین مردم باید یاد بگیرند زباله را در کجا بریزند زیرا پراکنش زباله در حاشیه جاده‌ها یکی از مشکلات به شمار می‌رود و خوشبختانه شاهد ارائه طرح مازندران پاک با هدف پاکسازی زباله‌ها در استان در دست اجرا است.

وی افزود: وضعیت پراکنش زباله در محیط‌های طبیعی و حاشیه جاده‌ها و شهری نگران کننده است.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور درباره مجوز شکار برای خارجی‌ها گفت: طبق یک سیاست کلی به عنوان توجه به حفاظت پایدار، برای رسیدن به این هدف باید منافع حاصله از آن در اختیار قرار گیرد و صدور مجوز برای جلب همراهی مردم از اولویت محیط زیست است و تعداد معدودی پروانه پس از حصول اطمینان صادر می‌شود.

وی گفت: سال گذشته 60 فقره پروانه برای جمعیت 180 راسی حیات وحش شامل قوچ و میش، کل و بز صادر شد که درآمد حاصل از آن حدود دو میلیارد تومان بوده است.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81429/حال-خوش-حیات-وحش-در-قرق-های-اختصاصی-خطر-انقراض-گونه-های-بومزاد
بستن   چاپ