پیام مازند
ساز ناکوک برخی مدیران مازندران در جذب سرمایه گذار
سه شنبه 21 اسفند 1397 - 2:49:49 PM
ایرنا
پیام مازند - نوشهر - مازندران تشنه سرمایه گذاری است و با وجود تاکید مدیران ارشد استانی پیرامون جذب سرمایه گذار، متاسفانه برخی مدیران خواسته یا ناخواسته حاضر به پذیرش این موضوع نیستند.
مازندران با داشتن460 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی، 338 کیلومتر ساحل خزر و همسایگی و مبادله اقتصادی با کشورهای حاشیه شمالی این دریا ، ارتباط نزدیک با پایتخت از طریق شبکه ریلی، هوایی و زمینی ، نیروهای انسانی تحصیلکرده و مجرب و زیر ساخت های مناسب از شرایط ممتازی برای سرمایه گذاری برخوردار است اما متاسفانه با وجود چنین قابلیت هایی هنوز نتوانسته در جذب سرمایه گذاران موفق عمل نماید.
بررسی ها نشان می دهد که شرایط اقتصادی کشور می تواند به عنوان یکی از عوامل بازدارنده جهت سرمایه گذاری باشد اما عامل بسیار مهم دیگری که در این زمینه نقش آفرین است ، عدم جدیت برخی مدیران دستگاه های اجرایی استان در جذب سرمایه گذاران بویژه در بخش خصوصی است.
متاسفانه دیده شده که با وجود تاکید استاندار مازندران و فرمانداران به عنوان مقام عالی دولت در شهرستان ها ، برخی مدیران دستگاه های اجرایی همچنان بر ساز ناکوک خود می نوازند و در این زمینه هیچگونه جدیت و تغییر رویه ای در عملکرد خود نمی دهند.
شاید داشتن حاشیه امن مدیریتی، عدم دانش کافی جهت مذاکره با سرمایه گذار و ریسک پذیری از عواملی باشد که یک مدیر دستگاه اجرایی وارد این عرصه نگردد و خود را در برابر چالش های جدید قرار ندهد.
**مدیران ناکارآمد سدی در برابر اندیشه توسعه محور
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اغلب کشورهای در حال توسعه برای رونق دهی به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری رو به رو هستند، گفت: جبران عقب ماندگی و دستیابی به توسعه پایدار، نیازمند سرمایه گذاری برای بهره جویی از مزیت های نسبی و توانایی های بالقوه اقتصادی است.
علی عاشوری  افزود: بهره گیری از سرمایه گذاران داخلی و خارجی مستلزم شرایط خاصی است و در حال حاضر استفاده از سرمایه گذاران داخلی بویژه بخش خصوصی می تواند نتیجه بخش تر باشد.
وی با بیان اینکه در مازندران فرصت های سرمایه گذاری زیادی در حوزه های مختلف وجود دارد، اظهار داشت : این استان می تواند به بهشت سرمایه گذاری در کشور تبدیل شود اما متاسفانه در جلب و جذب سرمایه گذاران موفق عمل نشده است.
عاشوری خاطر نشان کرد : جلب اعتماد سرمایه گذار بویژه بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است و این امر تنها از طریق سهولت در انجام بروکراسی اداری امکان پذیر خواهد بود که متاسفانه در این زمینه دقت لازم از سوی مدیران دولتی صورت نگرفته است.
وی تغییر نگاه مدیران دولتی به سرمایه گذاران بخش خصوصی را ضروری دانست و افزود : متاسفانه مدیران دستگاه ها سرمایه گذاران را همچون قلک پر از پول می بینند که باید هر چه سریعتر خالی شود.
به گفته این کارشناس ، اگر زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاران فراهم شود و خدمات چهارگانه به سهولت در اختیار آنها قرار گیرد ، مسلما از سرمایه گذاری در مازندران استقبال خواهد شد.
وی یادآور شد : کاهش ریسک سرمایه گذاری در مازندران، از بین بردن فساد اداری و کنار گذاشتن مدیران ناکارآمد می تواند نقش بسزایی در جذب سرمایه گذاران داشته باشد.
یک کارشناس حوزه سرمایه گذاری نیز با بیان اینکه بخش عمده ای از ظرفیت ها و توانمندی های توسعه کشور در بخش خصوصی نهفته است، گفت : متاسفانه رویکردهای دولت محور مانع از ظهور و شکوفایی این استعدادهای بالقوه می شود.
فرهاد شجاعی افزود: تغییر تصمیمات و قوانین، عدم برخورد مناسب، حرفه‌ای و مشتری‌مدارانه نبودن، کندی و طولانی‌شدن فرآیندها، فساد مالی و اداری، رابطه‌گرایی، بی‌انگیزگی و بی‌تعهدی برخی کارمندان، همه و همه جزء عوامل بازدارنده بخش خصوصی از تعامل و همکاری با بخش دولتی است.
وی وجود برخی مدیران دولتی بی انگیزه و ناکارآمد در دستگاه های اجرایی مازندران را تایید کرد و اظهار داشت: با وجود مدیرانی که غرق در روزمرگی شده اند نمی توان انتظار داشت که سرمایه گذاری های قابل توجه ای در مازندران شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد : متاسفانه برخی مدیران حتی آداب گفت و گو یا مذاکره با یک سرمایه گذار را نمی دانند و با آنها همچون یک فرد عادی برخورد می شود.
به گفته این کارشناس، تا زمانی که مدیران دستگاه های اجرایی دست رو دست بگذارند و به دنبال سرمایه گذار نباشند، یک سرمایه گذار هیچگاه به سراغ آنها نخواهد رفت چرا که مدیران شایسته ای در استان های دیگر هستند که آنها را جذب نمایند.
وی یادآور شد: بهره مندی از مشاوران کارآمد و با انگیزه در حوزه سرمایه گذاری و بالا بردن سطح آگاهی مدیران دستگاه ها می تواند تا حدودی در جذب سرمایه گذار تاثیر گذار باشد.
** مدیران ناکارآمد عامل فرار سرمایه گذاران
فرماندار ویژه تنکابن که بارها در جلسات مختلف از مدیران دستگاه های اجرایی خواسته بود تا نسبت به جذب سرمایه گذاران تلاش بیشتری داشته باشند سرانجام در یازدهمین جلسه شورای اداری شهرستان نسبت به این موضوع واکنش تندی نشان داد و گفت که اگر مدیران ضعیف و ناکارآمد رویه کاری خود را تغییر ندهند بدون تعارف کنارگذاشته خواهند شد.
سید امیر حسینی جو با انتقاد از عملکرد ضعیف برخی مدیران دستگاه های اجرایی افزود: در شرایطی که حوزه اشتغال و کارآفرینی در شهرستان به شدت نیازمند سرمایه گذاران واقعی است، برخی مدیران با ارائه یک بروکراسی پیچیده و زمان بر زمینه فرار آنها را از منطقه فراهم می کنند که لازم است هر چه سریعتر نسبت به تغییر عملکرد و رفتار خود اقدام نمایند تا از گردونه مدیریتی شهرستان خارج نشوند.
وی با بیان اینکه تنکابن به مدیرانی حوزوی یا پارلمانی نیاز ندارد، اظهار داشت: دستگاه های اجرایی نیاز به مدیران اجرایی و عملیاتی دارند و اگر مدیری توانایی چنین شیوه ای را ندارد می تواند زمینه را برای حضور مدیران توانمند فراهم نماید.
حسینی جو خاطرنشان کرد : امروز کشور در شرایط بسیار سختی قرار دارد و مدیران دستگاه های اجرایی باید به این موضوع واقف باشند و تلاش خود را در خدمت رسانی به مردم مضاعف نمایند اما متاسفانه مشاهده می شود که برخی مدیران نسبت به این موضوع حساس نیستند و رویه گذشته را ادامه می دهند.
شاید حسینی جو نخستین یا آخرین فرمانداری نباشد که نسبت به این موضوع واکنش نشان می دهد و مسلما فرمانداران دیگری نیز در مازندران هستند که پیرامون رویه فعلی برخی دستگاه های اجرایی خود گلایه داشته باشند.
احمد حسین زادگان استاندار مازندران با علم به این موضوع سکان مدیریتی مازندران را به دست گرفت و تلاش کرد تا با تدبیری اقتصادی به ارائه ساز و کارهای جدید به دنبال جذب سرمایه گذار به منظور جبران عقب ماندگی ها و ایجاد اشتغال در استان باشد که از آن جمله می توان به شناسایی 128 طرح جهت سرمایه‌گذاری در مازندران اشاره کرد.
بر اساس این طرح تاکنون 33 فرصت سرمایه‌گذاری توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت، 34 طرح توسط جهاد کشاورزی، یک طرح از دفتر شهری، دو طرح از اداره‌کل راه و شهرسازی، 13 طرح در حوزه میراث فرهنگی، 13 طرح در حوزه صنایع دستی و گردشگری، 9 طرح از اداره‌ کل ورزش و جوانان، 13 طرح از اداره‌ کل فرودگاه‌ ها، دو طرح از اداره‌ کل شیلات، 13 طرح توسط شرکت آب منطقه‌ای و 8 طرح سرمایه‌گذاری از سوی شرکت توزیع برق مازندران اعلام شده است.
**رفع ناکارآمدی مدیران با گفتمان و روحیه مطالبه‌گری
سرپرست اداره‌کل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری مازندران در این باره گفت: در پی تاکید استاندار مازندران در خصوص جذب و حمایت از سرمایه گذاری، بازنگری در فرصت های سرمایه گذاری استان و شناسایی سرمایه گذاران برتر سایر استان ها در دستور کار قرار گرفته است.
سید رحیم بخشی افزود: طرح‌های سرمایه‌گذاری با رعایت سه اصل نیاز ، اهلیت مالی و اجرایی متقاضی و مکان‌ یابی و استقرار مورد حمایت جدی قرار دارد.
وی اعتلای اقتصادی مازندران را در گرو توسعه سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: با اجرای این طرح سرمایه گذاران می توانند به راحتی از فرصت های به وجود آمده بهره مند شوند و دیگر نیازی نیست که پشت درب مدیران به انتظار بنشینند.
بخشی با اشاره به این که مازندران، سرزمین فرصت های ارزشمند در حوزه سرمایه گذاری است، خاطر نشان کرد: همه دستگاههای مسئول باید زمینه را برای جذب و حمایت از سرمایه گذاری در بخش های مختلف فراهم کنند و باید بانک اطلاعاتی سرمایه گذاری استان در اسرع وقت به روزرسانی شود.
وی وجود بروکراسی پیچیده در برخی دستگاه ها را رد نکرد و افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته دوره اخذ استعلام ها به 57 روز کاهش یافته اما متاسفانه در برخی ادارات این رویه رعایت نمی شود.
وی یادآور شد: ناکارآمدی و ناسازگاری برخی مدیران را می توان با گفتمان و روحیه مطالبه‌گری رفع نمود و آنها را نسبت به اهمیت موضوع آگاه کرد تا با در اختیار گرفتن مشاوران قوی و هماهنگی با تشکل ها و سمن ها در این مسیر گام های موثری بردارند.
** برخورد جدی با کوتاهی دستگاهها نسبت به سرمایه گذاران
استاندار مازندران نیز بارها بر ضرورت جلب و حمایت از سرمایه گذاری به منظور شکوفایی اقتصادی در استان تاکید کرده است و از مدیران دستگاه های اجرایی خواسته تا این موضوع را جدی بگیرند.
حسین زادگان در نشست شورای اداری استان نقش سرمایه گذاران را در توسعه مازنذران مهم توصیف کرد و افزود: در این زمینه هیچ مدیری از ما گلایه نکند زیرا مهم ترین اولویت های استان جذب و حمایت از سرمایه گذاری است.
وی اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که سرمایه گذاران تشویق به مشارکت در اقتصاد شوند و از اقتصاد بودجه دولت محور رهایی یابیم.
حسین زادگان با بیان این که تنها راه توسعه استان جذب و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی است، گفت: بوروکراسی زائد در سیستم اداری کشور و مازندران وجود دارد که باید تا جایی که می توان آن را کم رنگ کرد و از بین برد.
نماینده عالی دولت در مازندران با تاکید بر این که سرمایه گذار قرار است باری از دوش مردم و دولت بردارد،افزود: بنا بر این می بایست زمان پاسخگویی به خواسته های سرمایه گذاران از سوی دستگاه ها به حداقل زمان ممکن کاهش یابد.
 

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81677/ساز-ناکوک-برخی-مدیران-مازندران-در-جذب-سرمایه-گذار
بستن   چاپ