پیام مازند
"قائم‌شهر"؛ شهر چند بام و یک هوا!
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 2:12:32 PM
ایسنا

پیام مازند- از هر مسیری که وارد استان مازندران می‌شوید باید از این شهر عبور کنید، شهری که بیشترین جاذبه های طبیعی، تاریخی، گردشگری و غیره را دارد اما آسفالت آن تنها داغی لاستیک های مسافران را به خود دیده است که از آن عبور کرده‌اند.

اگرچه تپه‌های تاریخی شهر می‌گویند هزار سال‌ پیش هم اینجا انسان‌هایی زندگی کرده‌اند، اما عمر شهر شدن قائمشهر به دوران قاجار برمی‌گردد. برای همین در داخل شهر کمتر به آثار باستانی برمی‌خوریم، اما در عوض زندگی روزمره مردم دیدنی‌های خودش را دارد که می‌تواند ما را برای سفر کوتاهی به این شهر دعوت کند.


قائم‌شهر شهری که مزین به نام قائم آل محمد(ص) است، از حدود 100 سال گذشته، خود را به مسافر و مهاجر عادت داده، به ویژه با تاسیس راه‌آهن و کارخانه نساجی از حدود یک قرن قبل، رفت‌وآمد در آن زیاد شده اما سالهاست به گذرگاه شدن محدود شده و اکنون وقت آن رسیده که با تغییر و تحولات جدید شهری، مثل گذشته های دور، دوباره پای مسافران به این شهر باز شود.

بیشتر گردشگران مکان‌های دیدنی قائم‌شهر را به دلیل جاذبه های طبیعی انتخاب می کنند، قائم‌شهر یکی از شهرستان‌های مازندران است که از شرق به ساری، شمال به دو شهرستان جویبار و سیمرغ، غرب به بابل و از جنوب به سواد کوه منتهی می‌شود.

در شهرستان قائم‌شهر فصل خشک به طور کامل وجود ندارد، از این رو بهتر است پیش از سفر به این منطقه، تمهیدات و تجهیزات لازم مسافرت را به همراه داشته باشید.

قائم‌شهر کجاست؟

فاصله این شهر که در استان مازندران قرار گرفته با تهران 240 کیلومتر است. یعنی یک روز بدون ترافیک می‌توان در 3ساعت و 30 دقیقه از جاده فیروزکوه به این شهر رسید. قائم‌شهر در 80 سال گذشته تا به حال سه بار تغییر نام داده است، برای همین ممکن است مردم محلی آن را به اسامی مختلفی، مانند علی آباد یا شاهی نام ببرند.

نگران رفت‌وآمد برای مناطق دیدنی هم نباشید چون می توانید از تاکسی های درون شهری استفاده کنید زیرا تاکسی به اندازه کافی برای رفت‌وآمد به مقصد دیدنی‌های اطراف شهر وجود دارد، بیشتر تاکسی‌ها به مقصد ساری در میدان طالقانی می‌ایستند؛ اما بخشی از مسافران هم از ترمینال میدان امام جابه‌جا می‌شوند.


البته برای بازدید از نقاط دیدنی تاکسی بی سیم هم می تواند کمک حالتان باشد. در این میدان میوه‌ها و مرکباتی که کشاورزان قائم‌شهری برداشت کرده‌اند را نیز می توانید با قیمت مناسب خریداری کنید. برای مثال ممکن است شخصی را ببینیم که پرتقال‌های باغچه حیاطش را داخل یک زنبیل به فروش گذاشته که این امر خرید مرکبات و سوغات را نیز برای شما آسان می کند.

چند بام و یک هوا

هر شهری شاید یک یا دو بام داشته باشد اما قائم‌شهر به خاطر اینکه در دامنه کوه قرار دارد پر از بام،است. یعنی جایی است که بتوان از بالا به سطح شهر نگاه کرد. شهرک نساجی، یکی از معروف‌ترین بام‌های شهر را در اختیار خود گرفته به طوریکه اگر فصل خوبی به بام شهرک نساجی بروید ممکن است دست‌مان به تمشک‌های قرمز هم برسد.

به دلیل بافت کارگری شهر قائم‌شهر، قهوه‌خانه‌های آن به ویژه برای مردان همواره مورد توجه بوده است، در واقع علاقمندی شدید آنها به فوتبال را می‌شود در همین قهوه‌خانه‌ها پیدا کرد. در این شهر حتی خانم‌ها می‌توانند با هماهنگی همسایه‌های مشرف به استادیوم تجربه دیدن بازی استادیومی را داشته باشند!

شاید به جرأت بتوان گفت بازار قائمشهر، شهر خرید با قیمت بسیار مناسب است، اگر قصد خرید ارزان و باکیفیت را دارید حتما به چهارشنبه بازار این شهر سر بزنید.


چهارشنبه بازار قائم‌شهر از دوره پهلوی پابرجا بوده و چهارشنبه‌ها در خیابان تهران، از شیرمرغ تا جان آدمیزاد را می‌شود پیدا کرد. علاوه بر این اگر از فضای سنتی فاصله بگیریم می‌توانیم در جاده ساری با کمی خارج شدن از شهر به مرکز بازار ماهی برسیم. برای افرادی که نزدیک دریا نیستند، پیدا کردن انواع ماهی‌ در این بازار جذاب است.

گذری در تاریخ قائم‌شهر

اگر علاقه مند به مکان های تاریخی هستید پیشنهاد می‌کنم حتما سری به روستای سید ابوصالح قائمشهر(مله)بزنید، از ایستگاه سرچشمه خیابان ساری می‌توان پس از عبور چند روستا به این مقبره که یکی دیگر از بام های قائم‌شهر هم به شمار می رود رسید که دور تا دور آن را جنگل احاطه کرده و اسکان موقت برای زائرین و مسافران نیز در محل امام زاده مهیا شده است که در صورت اقامت، شبی آرام با صدای جیرجیرک ها برایتان گوش نواز خواهد بود.


مقبره سید ابوصالح، یکی از جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شهر قائم‌شهر است. این مقبره، بنایی آجری و چهارگوشه است که نمای بیرونی آن دارای تزییناتی از نقش‌های هندسی و سروهای تجریدی از گچ است. درب ورودی مقبره سید ابوصالح نیز کنده‌کاری شده و روی آن حدیثی به همراه نام بانی و نجار آن نگاشته شده است. در وسط این مقبره صندوق و ضریح چوبی وجود دارد که متعلق به سال 1324 هجری قمری است و کتیبه آن با خط نسخ نوشته شده و شامل تعدادی آیات قرآنی، شعر، حدیث و همینطور نام بانی این صندوق که نیز می‌شود.

همچنین دو امام زاده دیگری که از لحاظ تاریخی و گردشگری بسیار حائز اهمیت است و مردم برای مناسک مذهبی خودشان به امام‌زاده صالح می‌روند، جایی که فارغ از ارزش مذهبی یک بنای تاریخی نیز محسوب می شود که روی سر درب آن سال 1114 حک شده و علاوه بر آن، طبیعت زیبایش نیز برای مسافران جذابیت زیادی دارد، امامزاده صالح در کمربندی، میدان امام به میدان جانبازان، روستای بزرگ کوچکسرا واقع شده است.

اما این تنها امام‌زاده قائم‌شهر نیست که مردم آن را می‌شناسند. در کنار بیمارستان رازی در مرکز شهر جایگاهی برای زیارت به اسم امام‌زاده یوسف رضا وجود دارد که خانواده بیماران به آن رفت‌وآمد می‌کنند. درختی بزرگ در وسط این مکان زیارتی وجود دارد که سقف ساختمان امام زاده را از وسط های این درخت به طوری که به آن آسیبی نزند عبور داده اند و این مکان را بسیار دیدنی کرده است.


امام زاده محمد نیز یکی دیگر از امام زاده‌هایی است که در میدان تره بار پس از میدان امام قرار دارد و با توجه به وجود درخت‌های فراوان و بازارچه‌های محلی، این محیط را جذاب کرده است.

دریاچه "گل‌پل"، پلی برای ورود به بهشت

قائمشهر شهر ساحلی نیست اما دریاچه هایی دارد که می‌تواند آرام تر از ساحل برایتان باشد. دریاچه گل پل در جنوب‌شرقی شهر قائم‌شهر در خیابان تهران پس از روستای برنجستانک و سد خاکی زمزم، در میان جنگلی زیبا جای گرفته و از دو حوضچه مجزا تشکیل شده است.

وسعت این دریاچه به 5 هکتار می‌رسد و عمق آن بین یک تا پنج مترمربع است. دریاچه گل پل یکی از دریاچه‌های آب شیرین کشور است و زیستگاه ماهیان و پرندگان بی‌شماری به حساب می‌آید. این دریاچه همچنین دارای چشم‌اندازهای جنگلی استثنایی و فوق‌العاده بوده و از اقامتگاه‌های مناسبی در اطراف آن برخوردار است.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/81921/"قائم‌شهر"؛-شهر-چند-بام-و-یک-هوا!
بستن   چاپ