پیام مازند
معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی:
شاخص گرسنگی در ایران 60 درصد کاهش یافته است
چهارشنبه 19 مهر 1396 - 1:15:43 PM
خبرگزاری مهر
مازندران آنلاین - ساری - معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی گفت: گزارش جهانی گرسنگی درباره جمهوری اسلامی ایران در فاصله سال‌های 1990 تا 2012، بیانگر کاهش 60درصد در شاخص گرسنگی بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمدعلی طهماسبی پیش ازظهر چهارشنبه در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا، با بیان اینکه غذا یک مسئله اساسی است، ادامه داد: گزارش جهانی گرسنگی درباره جمهوری اسلامی ایران در فاصله سال‌های 1990 تا 2012، بیانگر کاهش 60درصد در شاخص گرسنگی بوده است.
افزود: این امر موجب بوجود آمدن پدیده‌های مختلفی در عرصه اجتماعی، از جمله مهاجرت، افول و فروغ جوامع و تمدن بشری شده است و در همه ارکان و شئونات زندگی ما اثر دارد.
معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی، با اعلام اینکه تعداد گرسنگان جهان حدود یک میلیارد نفر بوده که دو سوم در قاره آسیا و بقیه در قاره افریقا است، علت عمده گرسنگی را تخریب و فرسایش خاک، کاهش بارش‌ها، گرم شدن کره زمین، تخریب و نابودی جنگل‌ها و مراتع و خشکسالی‌ها، جنگ‌های ویرانگر و آلودگی‌های زیست محیطی برشمرد.
طهماسبی با بیان اینکه روز جهانی غذا برای هم‌اندیشی برای ارائه یک راهکار است و باید به فکر نسل‌های آینده باشیم، افزود: فقیر نمی‌تواند خوب بیاندیشد و فقر با آسایش و امنیت هم‌نشین نیست؛ این امر موجب شده دولت‌ها مسئله امنیت غذایی را در سرلوحه کار خود قرار دهند تا بتوانند زمینه دسترسی آسان و به‌موقع، سالم و مفید در هر زمان و مکان برای آحاد جامعه داشته باشند.
طهماسبی با توجه به بررسی سازمان خوار و بار جهانی و موسسه بین المللی مطالعات سیاست‌گذاری غذا، نتایج بررسی این دو سازمان را در سال 1990 و 2015 در کودکان زیر 5 سال اینگونه بیان کرد: سوء تغذیه از حدود 5 درصد به 3 درصد، شیوه کوتاه قدی از حدود 26 درصد به 6.8 درصد، درصد مرگ و میر کودکان از 5.7 درصد به 1.7 درصد و در نهایت شاخص گرسنگی از 18 به 6.5 تنزل یافته است که این امر بیانگر مقابله موثر ایران با فقر و گرسنگی بوده است.
معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سوء تغذیه لزوما همگام با فقر نیست، خاطرنشان کرد: الگوی غذایی غلط باعث سوء تغذیه خواهد شد.
طهماسبی با بیان اینکه در مازندران میانگین برداشت حدود 5 تن اما در نمونه مشابه حدود 13 تن و در رابطه با مرکبات برداشت از هر هکتار 3 تن که در نمونه مشابه 115 تن است بر بهره وری سرزمین تأکید کرد و افزود: با افزایش بهره وری می توان بر گرسنگی فائق آمد.
وی با بیان اینکه جزیره‌ای عمل کردن، نتیجه خوبی نخواهد داشت، افزود: انجمن صنایع غذایی و تولیدکننده وقتی موفق خواهند شد که در قالب یک زنجیره عمل کنند.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/8326/شاخص-گرسنگی-در-ایران-60-درصد-کاهش-یافته-است
بستن   چاپ