پیام مازند
هسته سخت کمک رسانی به سیلزدگان در مازندران
يکشنبه 11 فروردين 1398 - 16:34:05
پیام مازند - ساری - سیلاب که فروکش کرد مشخص شد در برخی از خانه های مردم سیلزده در مناطق مرکزی مازندران مانند روستاهای شهرستان سیمرغ تا نیم متر گل و لای نشسته است ، خسارت ها به خاطر ماندگاری آب عمق بیشتری یافته و بی سرپناهی دورنمای رنج افزایی برای سیلزدگان پیدا کرده است.
خبرنگاران و عکاسان ایرنای مازندران روز شنبه در قالب تیمی که روابط عمومی استانداری برنامه ریزی کرده از روستاهای سیلزده
" رکنی کلا " و " تالارپشت " واقع در بخش مرکزی شهرستان سیمرغ بازدید کردند ، روستاهایی که بیشترین خسارت را از طغیان رودخانه " تلار " و سیلاب ناشی از آن محتمل شدند.
دستکم 20 درصد خانه های صد در صد تخریبی ناشی از سیل اخیر مازندران در این دو روستا واقع است و اهالی روستا هم از اواخر اسفند ماه سال قبل تاکنون در خانه اقوام و فامیل اسکان دارند و طولانی شدن مهمانی هم برای خودشان و هم برای صاحبخانه خسته کننده شده است.
گشت و گذار خبرنگاران ما و گفت و گو با اهالی نشان می دهد که در این 2 روستا کمک رسانی به سیلزدگان به هسته سخت کسب رضایت رسیده است و نیازمند برنامه ریزی و کمک جدی برای آواربرداری و بازسازی و ترمیم واحدهای مسکونی است ، موضوعی که تمامی سیلزدگان توقعش را دارند و هر روز که می گذرد کاسه صبرشان بیشتر لبریز می شود.
در این وضعیت البته سرکشی مسئولان بویژه آنانی که دوربین و اکیپ تبلیغاتی به همراه دارند برای سیلزدگان دل آزار شده ، دیگر در اختیار قرار دادن سیل کمک های غذایی و پوشاک و دیگر لوازم اولیه التیام بخش نیست و سیلزدگان به روزی می اندیشند که زیر سقف خانه خودشان بروند تا زندگی و کار روال عادی خودش را پیدا کند و بتوانند در این ایامی که بهار کشت و کار و کشاورزی هم محسوب می شود برنامه زندگی خودشان را دنبال کنند.
** بیل میکانیکی و لودر ، نیاز فوری
احمد حسین پور یکی از سیلزدگان روستای تالار پشت شهرستان سیمرغ از جمله افرادی است که نگران به درازا کشیدن بازسازی و بازگشت به خانه اش با توجه به روند کنونی آواربرداری است .
این سیلزده که پس از هر چند جمله یک بار از کمک های بی دریغ مردم بویژه اهالی منطقه و اقوام و همچنین حضور مستمر مسئولان قدردانی می کند ، معتقد است که رسیدگی به وضعیت سیلزدگان باید از تامین مواد غذایی ، پوشاک و موارد اینچنینی فراتر برود و توجه به بازسازی خانه هایشان باید سرعت بیشتری بگیرد.
وی که خانه اش صد درصد بر اثر سیل تخریب شده ، توضیح داد : از زمانی که خانه ام بر اثر سیلاب تخریب شد دو هفته می گذرد و آب کاملا فروکش کرده و در انتظارم تا بیل مکانیکی و لودر برایم بیاید و بتوانم آوار برداری را شروع کنم .
این سیلزده سیمرغی افزود : خوشبختانه درک درستی از نوعدوستی در مردم استان وجود دارد و این را با ارسال انواع کمک های نقدی و غیر نقدی از جمله موادد غذایی ثابت کرده اند و مسئولان هم به طور مستمر در منطقه حضور می یابند ولی واقعیت این است که انتظار ما دیگر حضور مسئولان در منطقه نیست بلکه تامین لوازم برای بازسازی و نظارت دقیق بر کمک ها از انواع مختلف است.
وی گفت : در روستای ما که به گفته مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی 120 واحد مسکونی آن صد در صد تخریب شده است ، فقط یک دستگاه لودر و بیل مکانیکی مشغول به کار است و اهالی باید در نوبت بمانند و معلوم نیست تا چه مدت دیگر قرار است نوبتشان شود تا آوار برداری کنند.
او ادامه داد: اگر تجهیزات و ماشین آلات قابل توجهی در یک بازه زمانی مشخص وارد منطقه شود، کار جهادی مسئولان در پاکسازی و باز سازی به نمایش در می آمد ، اما اینکه من منتظر باشم تا نوبت یک بیل مکانیکی طرف قرارداد با بنیاد مسکن به من برسد ، آوارگی من چندین برابر می شود.
حسین پور که خود را پدر یک دختر دم بخت معرفی کرد ، گفت : فرزندان من نیاز به سرپناه دارند و انتظار داریم حداقل کار تخریب کامل ساختمان پس از 2 هفته به سرانجام می رسید تا بتوانیم به کار کشاورزیمان هم برسیم و دیگر در اوج کشت و کار برنج و دیگر محصولات ، دلمان به بازسازی خانه نباشد و سرپناهی داشته باشیم.
** دستگاههای اجرایی به وظایفشان عمل کنند
یک سیلزده دیگر در روستای تالار پشت که خود را کریم براری معرفی کرد ، به خبرنگار ایرنا گفت : خیابان‌ و کوچه‌های روستا پر از گل‌ و لای باران است و سیلاب تا یک متری دیوار داخل ساختمان های مسکونی بالا آمده بوده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر از بین رفتن تمامی لوازم خانگی از جمله موکت، فرش و لوازم برقی ، رطوبت به پی و دیوار ها نفوذ پیدا کرده است، ادامه داد: امروز پس از گذشت 2 هفته شاهد ترک خوردن و تخریب دیوار های منازل هستیم و برآوردهای کارشناسی اولیه دیگر پاسخگوی خسارت های ما نیست.
وی از کارشناسان بیناد مسکن انقلاب اسلامی خواست تا بار دیگر برای کارشناسی این واحد ها مراجعه کنند، تا مردم این روستا ها مشمول کمک های تخریب صد در صدی مصوبه دولت شوند.
این سیلزده از مردم استان مازندران بابت همدردی و کمک های غیر نقدی و نقدی قدر دانی کرد و گفت: ما شرمنده آحاد مردم هستیم و همچنان این کمک ها ارسال می شود و حضور مسئولان هم در بین سیلزدگان پررنگ و شبانه روزی است و شخص استاندار تاکنون چندین بار به منطقه آمد ولی در حال حاضر ما نیازمند عملیاتی شدن برنامه های حمایتی دولت و نظارت دقیق مسئولان بر آنها هستیم.
براری از این که ممکن است در پرونده سازی بابت تخریب سیل به منازل و توزیع کمک های مرتبط بی عدالتی پیش بیاید ابرازنگرانی کرد و اظهار داشت : خوشبختانه دولت همه جوانب را در امر کمک رسانی و حمایت از سیلزدگان دیده است و این جای تشکر دارد، اما اینکه همواره عده ای از این فرصت سوء استفاده کرده و یا خدای ناکرده کارشناسان در پرونده سازی آمار های غیر واقعی را برای عده ای در نظر بگیرند برای بقیه سیلزدگان آزار دهنده است و نیاز به نظارت دارد.
** وفور کمک های اولیه و نیازمندی های اساسی
سید رسول حسینی عضو شورای اسلامی روستای تالارپشت نیز که به عنوان راهنما خبرنگاران را در جاهای مختلف روستا همراهی کرد ، گفت : کمک های مردمی که از نقاط مختلف استان و حتی کشور به هیات امنای مسجد تحویل می شود، بسیار چشم گیر و قابل توجه است.
وی با بیان اینکه هنوز هر شب بین سیلزدگان انواع مواد غذایی ارسالی از مردم و هلال احمر توزیع می شود، افزود : انتظار مردم از مسئولان فراهم کردن ماشین آلات و تجهیزات پاکسازی و خارج کردن مصالح های تخریبی واحد های مسکونی است.
او با بیان اینکه فرایند اداری برای تشکیل پرونده های سیل زدگان سخت و زمان گیر است و مردم برای برخورداری کامل از کمک های دولتی در چگونگی تشیل پرونده سر درگم و یا با مشکلات در بنیاد مسکن مواجه هستند ، توضیح داد : اگرچه فرایند کار باز سازی و پاکسازی به صورت گروهی بین مردم در حال انجام و مطلوب است، اما نداشتن سرپناه و حضور طولانی مدت در بین خانواده هیا فامیل برای سلزدگان سخت و طاقت فرسا خاهد بود.
وی گفت : از آنجایی که کانکس و یا چادر اسکان در این روستا برنامه ریزی نشده است، انتظار و توقع سیلزدگان در اجرای سریع و فوری عملیات ساخت وساز است.
این عضو شورای روستای تالارپشت گفت : اکنون نیاز به استادکار و نیروهای تکنسین آب ، برق ، گاز و تاسیسات فنی داریم و از آنجایی که زمان تعطیلات نوروزی است، کارگران ساختمانی نیز در منطقه کم هستند و این مشکلات سیلزدگان را که در فصل کشاورزی خواهان بازگشت سریع به خانه هایشان هستند ، آزار می دهد.
** عبرت دست کاری در طبیعت
روقیه حسنی ، بانوی 70 ساله از روستای رکنی کلای شهرستان سیمرغ هم که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارد و خانه اش درسیلاب تخریب شده ، گفت : اگر چه مسئولان و مردم کمک خوبی کردند و همچنان هم ادامه دارد ، اما نیاز به سرپناه داریم.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان ،ساخت واحد مسکونی جدید را برایش پرونده سازی کردند ، افزود : من از مردم تشکر ویژه دارم که همچنان انواع مواد غذایی و لوزام زندگی را ارسال می کنند.
این بانوی سالخورده سیلزده از دستکاری طبیعت توسط برخی از هم روستاییانش انتقاد کرد و توضیح داد : به نظر من خود کرده را تدبیر نیست و صد در صد مقصر چنین سیلابی مردم روستا و مسئولانی هستند که وظیفه نظارتی دارند.
وی به وجود رودخانه " تلار " که از بالا دست روستای رکنی کلا عبور می کند، اشاره کرد و گفت : 90 درصد حریم این رودخانه توسط کشاورزان همین روستا مورد تعرض قرار گرفته و تخریب شده است.
این سیلزده توضیح داد : متاسفانه بعضی از کشاورزانی که در حاشیه رودخانه زمین دارند از هر دو طرف به حریم رودخانه تجاوز کردند و به صورت خودسرانه و بی توجه به اعتراضات افرادی امثال من اقدام به ایجاد یک پل موقت و هموار کردن مسیر آب کردند و نتیجه اش این شد که خانه ام خرب شد.
وی افزود : با این که سه بار از یکی از افراد متجاوز به حریم رودخانه شکایت رسمی شده بود ، اما هر بار با ارتباطاتی که داشت ، پرونده را راکد کرد تا به نتیجه مشخصی نرسد.
این سیلزده با بیان اینکه کم بارشی و خشک شدن سالانه رودخانه تلار ، انگیزه شاکیان را هر سال کم و کمتر کرده بود ، افزود : امروز که فقط یک بارندگی نسبتا زیاد باریده است ، رودخانه سیلابی شد و طغیان کرده است و زندگی خیلی ها را با خودش برد.
وی توضیح داد: آن قدر وضعیت حریم و بستر رودخانه تلار وخیم است که اگر برای ساماندهی آن اقدام اساسی صورت نگیرد ، بار دیگر شاهد هیمن فاجعه خواهیم بود و انتظار داریم مسئولان نظارتی و بازرسی نسبت به وظایف خود با دقت و جدیت بیشتری عمل کنند.
** توزیع لوازم خانگی تا هفته آینده
فرماندار شهرستان سیمرغ نیز در گفت گو با خبرنگار ایرنا از حضور همه مسئولان بویژه شخص رئیس جمهوری قدردانی کرد و گفت: دولت حمایت های مناسبی را برای سیلزدگان در همه بخش ها از جمله ساخت و ساز ، تعمیرات، خرید لوزام خانگی و جبران خسارت کشاورزی تعیین کرده است.
سید مجتبی حبیب نژاد با بیان اینکه تا کنون علاوه بر کمک های قابل توجه مردمی ، گروههای امداد و نجات دولتی به درستی پای کار بودند، افزود : اکنون تمامی فرایند تشکیل پرونده در نوع و شدت خسارت وارده در حال نهایی شدن است و حتی سه واحد مسکونی که باید از نو ساخت شوند، تخریب و پی ریزی آن شروع شد.
وی تغییر شرائط حاکم بر روستای های سیلزده و بازگرداندن به حالت قبل از سیل را نیازمند همکاری و وحدت و مساعدت همه دانست و گفت : گروههای جهادی بویژه براردران سپاهی و بسیجی به صورت جدی در بین سلیزذگان حضور دارند.
فرماندار سیمرغ با اعلام این که سپاه استان تهران معین باز سازی این شهرستان تعیین شده است ، افزود : لوازم خانگی نظیر یخچال و دیگر ملزومات آشپزخانه ای نیز تا هفته آینده بین سیلزدگان توزیع خواهد شد.
حبیب نژاد به حضور وزیران صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در بین سیلزدگان اشاره کرد و گفت : به دستور وزیران کمک های بلاعوض و تسهیلات برای باز سازی واحد های مسکونی ، زمین های کشاورزی و جبران محصولات کشاورزی در مرحله اجرایی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنان در حال ارزیابی و بررسی واحد های مسکونی هستند، ادامه داد: حدود 800 خانواده روستایی و شهری در سمیرغ بین 10 تا 100درصد خسارت دیدند.
این مئول با بیان اینکه نفوذ رطوبت به دیوارهای واحد های مسکونی سبب شد تا فرایند بررسی و ارزیابی را طولانی تر کند، توضیح داد: واحد هایی که با عنوان تعمیرات تشکیل پرونده شدند، به دلیل نفوذ رطوبت و فرونشست ساختمان به تخریب صد در صدی تبدیل وضعیت پیدا می کنند.
وی گفت : بر اساس مصوبه دولت واحد های روستایی و شهری که در سیل صد درصد تخریب شده است ، به ترتیب 35 و 50 میلیون تومان تسهیلات کم بهره دریافت می کنند.
او افزود : اکنون مرحله اول کمک بلاعوض چهار میلیون تومانی هر یک از خانواده های سیلزده پرداخت شده است.
فرماندار سیمرغ با بیان اینکه ساماندهی رودخانه تلار به دستور ویژه شخص استاندار در حال پیگیری است، گفت: تجاوز به حریم رودخانه و آورد نخاله های سنگین از جمله کنده های درخت عامل اصلی سیلابی شدن روستا بوده است.
به گزارش ایرنا ، بارش باران و سیلابی که از آخرین یکشنبه سال گذشته در مازندران رخ داد، خسارت جدی به شهرهای مرزی و شرقی استان از جمله ، میاندرود ، نکا، کیاکلا، قائمشهر و بهنمیر وارد کرد.
بارش شدید باران جاری سبب شد تا شهرها و روستاهای پائین دست مناطق مرکزی و شرق مازندران در مسیر غرقابی قرار بگیرند.
از آنجایی شهرستان سیمرغ به لحاظ جغرافیایی در پایین دست و در واقع به صورت چاله مانند است ، سیلاب و طغیان رودخانه تلار که از وسط شهر کیاکلا عبور می کند سبب آبگرفتگی بیشتر این منطقه شده است.
شهرستان سیمرغ دارای یک شهر کیاکلا و دو بخش مرکزی با 9 روستا و بخش تالارپی با 15 روستا است.
روستای تالارپشت و رکنی کلا از روستاهایی هستند که معاون اول رییس جمهوری چهارم فروردین ماه امسال از آنجا بازدید کرده بود.
6990/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/83558/هسته-سخت-کمک-رسانی-به-سیلزدگان-در-مازندران
بستن   چاپ