پیام مازند
به گزارش ایسنا؛
چند واحد تولیدی مازندران دارای نشان استاندارد است؟
يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 - 03:02:08
پیام مازند - در مازندران 650 واحد تولیدی فعال مشمول استاندارد هستند که 350 واحد مربوط به صنایع غذایی است.
به گزارش ایسنا مازندران، تولید صنعتی مواد غذایی یقینا از بخش های مهم اقتصادی و تولیدی کشور است که برای تحقق امنیت غذایی نیازمند الزام های استانداردی است تا غذایی سالم، بهداشتی و با کیفیت به دست مردم برسد. کوچکترین اشتباه یا غفلت در تولید کیفی و بهداشتی غذا در فرآیند صنعتی یقینا خطرات جبران ناپذیری را در سطح گسترده ای به وجود خواهد آورد.
مسمومیت ناشی از هرگونه تخلف بهداشتی و کیفی می تواند درگستره بزرگی برای کشور و استان مشکل ساز شود. هر چند فعالان و تولیدکنندگان صنعت غذا برای ادامه حیات در اقتصاد بیمار کشور نیازمند حفظ رقابت پذیری بالا در تولید صنعتی با اجرای تمامی الزامات استانداردی هستند چون کوچکترین اشتباهی موجب تخریب بزرگترین بخش فروش در بازار نشان تجاری آن ها می شود.
از این رو اهمیت نظارت بر فرآیند تولید صنعتی غذا بر کسی پوشیده نیست. سازمان ملی استاندارد یکی از متولیان نظارت کیفی و بهداشتی در تولید صنایع غذایی است که برای ارتقای دانش فنی کارشناسان فنی واحدهای تولیدی صنعت غذا هر سال به صورت سراسری کارگاه ها و همایش های تخصصی برگزار می کند.
برگزاری دومین گردهمایی ملی کارشناسان و نمایندگان ادارات کل استاندارد در حوزه صنعت غذا به میزبانی مازندران بهانه ای شد تا از آخرین دستاوردهای نظارتی بر فرآیند تولید صنعتی غذا از زبان مسئولان و کارشناسان این بخش آگاهی یابیم.
* ضرورت تعیین جایگاه مداخله گران فرآیند تولید غذا
غلامرضا امینی مدیرکل نظارت بر استانداردهای غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر یکپارچگی تولید صنعتی غذا، اظهار کرد: اگر به یکپارچگی تولید غذا توجه نداشته باشیم یقینا در نظارت ها نقصان ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه در استاندارد تولید مواد غذایی علاوه بر ایمنی محصول روی تولید کیفی نیز تاکید داریم، گفت: اگر در کنار توجه به ایمنی روی تولید کیفی نیز تمرکز جدی تر داشته باشیم امنیت غذایی را به طور کامل تضمین کرده ایم.
مدیرکل نظارت بر استانداردهای غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد ایران عوامل بهبود دهنده مواد غذایی، آلودگی میکروبی و مواد اولیه را از موارد مهم بهداشتی در تولید غذا دانست و تصریح کرد: یکی از مهم ترین فعالیت هایی که استاندارد می تواند انجام دهد تعیین جایگاه مداخله گران در بستر تولید مواد غذایی است.
امینی با بیان اینکه در فرآیند تولید غذا متولیان زیادی وجود دارند، گفت: اگر جایگاه تمامی نهادهای حقیقی و حقوقی دخیل در امر تولید، مشخص، تبیین و تعیین گردد یقینا شاهد عدم موازی کاری و تسهیل و تسریع در فرآیند نظارت ها بر صنعت غذا خواهیم بود.
وی تاکید کرد: عدم همکاری تمامی واحدها و نهادهای دخیل در تصمیم گیری و سیاست گذاری استانداردهای کیفی و ایمنی غذا موجب بروز مشکل می شود.
مدیرکل نظارت بر استانداردهای غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه به تفاهم نامه های سازمان ملی استاندارد با دیگر نهادهای دولتی اشاره کرد و گفت: در راستای دخیل سازی نهادهای همکار در فرآیند تولید غذا همچون وزارت جهاد کشاورزی، تفاهم نامه هایی به امضا رساندیم تا روند نظارت ها در بستر تولید غذا تسریع و تسهیل یابد.
امینی با بیان اینکه 7 هزار و 24 واحد تولیدی در حوزه صنعت غذا در سازمان ملی استاندارد دارای کد و شناسه هستند، اظهار کرد: این تعداد 27 هزار 824 نوع تولید دارند، صنعت غذا 21 درصد صنایع تحت پوشش سازمان ملی استاندارد را شامل می شود.
* ضرورت بومی سازی الزامات استاندارد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه نشان استاندارد کیفیت تضمین شده غذایی یک محصول را تعیین می کند، اظهار کرد: واحدهای تولیدی که نشان استاندارد دریافت کرده اند یقینا توانسته اند انتظارات قانونی این نهاد نظارتی را برآورده کنند چرا که استانداردهای موجود براساس یک فرآیند کلی صورت می گیرد که نمی توان سلیقه ای برخورد کرد.
رضا اسماعیل زاده نشان استاندارد را موجب افزایش سطح رقابت در بین واحدهای تولیدی دانست و تصریح کرد: اجرای استانداردهای تشویقی، روادید رقابت بیشتر در کسب بهتر بازار است چون فروش محصولش ضمانت می شود.
وی با بیان اینکه بروکراسی اداری در سازمان ملی استاندارد بسیار کم است، اظهار کرد: اگر محصول تولید شده در تطابق با معیارهای اعلامی این نهاد باشد در ارائه نشان استاندارد کم کاری یا بروکراسی زیاد ادرای صورت نمی گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری تدوین استانداردها معیارهای بومی هر منطقه را کاربردی تر از توجه به استانداردهای بین المللی دانست و تاکید کرد: استانداردهای جهانی تولید یک محصول غذایی فرآیند ثابتی دارد اما در فرایند تدوین استاندارد ملی باید به شرایط بومی تولید آن محصول توجه کرد از این رو بومی سازی الزمات استاندارد باید در دستورکار قرار گیرد.
* تفکیک تخصصی الزامات استانداردی صنعت غذا
مدیرکل استاندارد مازندران، استانداردها را شروع تولید صنعت غذا برشمرد و اظهار کرد: اجرای الزامات استاندارد در فرآیند تولید می تواند در توسعه تولیدات، ارتقا کیفیت، پیشگیری از دوباره کاری ها و کاهش ضایعات کمک شایانی به تولیدکنندگان کند که یقینا رونق تولید آن ها را به همراه خواهد داشت.
مسعود جوادی با بیان اینکه استاندارد در 50 درصد صنعت غذای کشور حضور دارد، اظهار کرد: صنایع غذایی که بیشتر با سلامت و بهداشت آحاد جامعه سروکار دارند در دستور کار جدی استاندارد قرار دارند.
وی با بیان اینکه روی صادرات و واردات کالای غذایی تمرکز ویژه ای داریم، تاکید کرد: در مازندران 650 واحد تولیدی فعال مشمول استاندارد هستند که 350 واحد مربوط به صنایع غذایی است.
این مسئول افزود: 800 استاندارد اجباری برای کل صنایع وجود دارد که بخش مهمی برای صنعت غذا به صورت تخصصی تفکیک شده است.
حسین زحمتکش- خبرنگار اقتصادی ایسنا
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/83949/چند-واحد-تولیدی-مازندران-دارای-نشان-استاندارد-است؟
بستن   چاپ