پیام مازند
عقب ماندگی 50 درصدی دانشگاه کاربردی از برنامه ششم
دوشنبه 2 ارديبهشت 1398 - 14:40:32
پیام مازند - ساری - مشاور عالی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور از عقب ماندگی 50 درصدی این دانشگاه از تکالیف تعیین شده در برنامه ششم خبر داد و گفت که قرار است با توسعه مراکز موجود و ایجاد مراکز جدید اهداف در نظر گرفته شده محقق شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمدعلی اخوان روز دوشنبه در آیین معارفه سرپرست جدید دانشگاه علمی کاربردی مازندران در ساری افزود : بر اساس برنامه ششم توسعه 30 درصد دانشجویان کشور می بایست به سمت رشته های مهارتی سوق داده شوند و در این رشته ها تحصیل کنند .
وی توضیح داد : پیش بینی می شود تا پایان برنامه ششم توسعه یعنی در سال 1400 تعداد دانشجویان کشور به چهار میلیون نفر برسد که بر این مبنا تعداد یک میلیون و 200 هزار نفر باید در رشته های مهارتی تحصیل کنند و سهم دانشگاه علمی - کاربردی هم در این میان 700 هزار نفر است .
مشاور عالی رییس دانشگاه علمی - کاربردی کشور گفت : این در حالی است که هم اکنون که دو سال بیشتر به پایان برنامه ششم نمانده تنها 350 هزار دانشجو در مراکز علمی - کاربردی کشور تحصیل می کنند و برای تحقق اهداف تعیین شده برنامه ششم توسعه و جبران عقب ماندگی ها در این زمینه توسعه مراکز علمی کاربردی فعلی و ایجاد مراکز جدید را دستور کار داریم .
وی افزود : دانشگاه علمی کاربردی برای رسیدن به برنامه مشخص شده علاوه بر توسعه مراکز فعلی ، از ایجاد مراکز جدید هم استقبال می کند تا بتوانند زمینه و بستر برای جذب تعداد بیشتر دانشجو را فراهم آورد .
اخوان یکی از مشکلات تعیین سهمیه کمی برای دانشگاه علمی - کاربردی در برنامه ششم را تضاد آن با مصوبه توقف فعالیت برخی از مراکز این دانشگاه برشمرد و توضیح داد : به عنوان مثال بر اساس این مصوبه تنها در مازندران 10 مرکز علمی - کاربردی از بهمن ماه امسال تعطیل می شوند .
شورای عالی اداری کشور 2 سال پیش با بررسی وضعیت مراکز آموزشی علمی - کاربردی کشور، طی مصوبه ای به تمامی مراکز مجری آموزش‌های علمی - کاربردی دولتی اعلام کرده بود که از سال تحصیلی 98-97 نباید در هیچیک از رشته‌های آموزش عالی از جمله دوره‌های ' پودمانی ' دانشجو بپذیرند.
نظام پودمانی شکلی از آموزش در مراکز علمی - کاربردی است که دانشجویانش بدون کنکور پذیرفته می شوند و مهم ترین هدف آن هم آموزش مهارت های شغلی است. بیشتر دانشجویان این دوره ها را شاغلان دستگاههای مختلف تشکیل می دهند.
اخوان همچنین از تلاش این دانشگاه برای گرفتن مشوق های تحصیلی برای دانشجویان خبرداد و گفت : طرح تخفیف شهریه دانشجویان این مراکز به مجلس ارائه شد و امیدواریم با تصویب آن ، انگیزه بیشتری را در افراد برای تحصیل در این مراکز ایجاد بکنیم .
2096/1654

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84123/عقب-ماندگی-50-درصدی-دانشگاه-کاربردی-از-برنامه-ششم
بستن   چاپ