پیام مازند
کارشناسان خدمات کشاورزی پرونده جبران خسارت سیل را راستی آزمایی می کنند
چهارشنبه 4 ارديبهشت 1398 - 23:11:37
پیام مازند - ساری- سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه دهیاران و شورای اسلامی روستاهای سیلزده سطح خسارت زمین زراعی و باغی ،تلفات دام و طیور و آبزیان را به همراه مشخصات کشاورز مکتوب می کنند، گفت:قبل از تشکیل پرونده کارشناسان خدمات کشاورزی به صورت میدانی خسارت های اعلام شده را راست آزمایی می کنند.
مهدی خلیلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : 500کارشناس مستقر در 67مرکز خدمات کشاورزی مناطق مختلف مازندران همچنان مشغول بازدید های میدانی از سطح و مقدار خسارت ها برای تکمیل پرونده جبران خسارت به 2 روش بلاعوض و تسهیلات کم بهره هستند.
وی ادامه داد: از آنجاییکه فعالیت های کشاورزری در بخش های مختلف زراعی، باغی، دام و طیور و شیلات به همراه مشخصات فردی در مراکز خدمات کشاورزی ثبت و ضبط شده است، کارشناسان با مراجعه به محل حادثه پرونده های خسارت ها را به صورت واقعی تشکیل می دهند.
خلیلی در عین حال از کشاورزان سیلزده 12شهرستان مازندران که به هر دلیلی نتوانسته اند پرونده دریافت جبران خسارت را تشکیل بدهند خواست ابتدا از دهیار و عضو شورای محل، علت را جویا شده و سپس با مراجعه به مراکز خدمات کشاورزی موضوع را پیگیری کنند.
سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: پرونده های جبران خسارت کشاورزان سیلزده پس از بررسی در بخشداری ها به کارگروه شهرستانی و سپس به کارگروه استانی ارجاع می شود.
وی با بیان اینکه کارگروه استانی پس از تایید نهایی شماره حساب کشاورز خسارت دیده را برای کمک بلاعوض و تسهیلات به بانک های عامل معرفی می کنند، گفت: بر اساس دستور شخص استاندار گروههای نظارت و بازرسی نیز همواره فرایند تشکیل پرونده و پرداخت جبران خسارت را مورد ارزیابی و پایش قرار می دهند.
خلیلی گفت که دولت 158 میلیارد تومان کمک بلاعوض و 450میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد 4درصد به بخش کشاورزی سیلزده استان مازندران تخصیص داده است.
وی ادامه داد: پرداخت کمک های بلاعوض به 10هزار پرونده تشکیل شده کشاورزان سیلزده استان مازندران از امروز دوشنبه آغاز شده است.
سیلابی که در روزهای آخر سال 97 مناطق مرکزی و شرقی مازندران را خانه تکانی کرد و با تکرار شدن طی روزهای 12 و 13 فروردین مناطقی از غرب استان را هم شست و شو داد، بیش از 15 هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف خسارت زد ولی بیشترین آن بر اساس اعلام مسئولان مربوط به بخش کشاورزی بوده است.
عمده خسارت سیلاب به بخش کشاورزی، زیر آب رفتن مزارع و باغ ها، تخریب مزارع پرورش ماهی، از بین رفتن خزانه های شالیزاری و تخریب دامداری و مرغداری و تلف شدن ماکیان و دام های سبک و سنگین بوده است که میزان آن 600 میلیارد تومان برآورد شد.
همچنین سیلاب و طغیان رودخانه های مرکزی و شرقی استان از جمله بابلرود، تلار قائمشهر ، نکارود و تجن ساری حدود 91 هزار هکتار از زمین های زراعی و باغی مناطق شرقی و مرکزی را به زیر آب برد و به انواع کشاورزی برنج ، باغ های کیوی و مرکبات ، توت فرنگی ، گندم ، جو و سویا از 30 تا 100 درصد خسارت وارد کرد.
/1899/6990

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84189/کارشناسان-خدمات-کشاورزی-پرونده-جبران-خسارت-سیل-را-راستی-آزمایی-می-کنند
بستن   چاپ