پیام مازند
زباله های خطرناک ناشناخته در کمین محیط زیست!
دوشنبه 9 اردیبهشت 1398 - 2:37:22 PM
ایسنا

پیام مازند- عزیز عابسی با اشاره به اینکه موضوع زباله بسیار گسترده است، اظهار کرد: مردم ایران در حوزه پسماند و تفکیک زباله بسیار علاقه‌مند هستند اما پسماندهای بسیار خطرناک، موضوعی مورد غفلت واقع شده در کشور است.

وی با بیان اینکه باطری های قلمی، شارژی، موبایل و غیره از پسماندهای بسیار خطرناک به شمار می رود، تصریح کرد: این پسماندها به دلیل دارا بودن آلاینده هایی چون مس،نیکل،سرب و قلع اگر در طبیعت رها شوند یا همراه زباله های دیگر به محل دفن انتقال یابند، مواد سمی آنها با شیرابه های زباله مخلوط شده و مخاطرات زیست محیطی بسیاری را به همراه خواهند داشت.

دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران وسایل الکترونیکی، لامپ های کم مصرف و فلورسنت را یکی دیگر از زباله های سمی و خطرناک برای محیط ریست دانست و ادامه داد: در این لامپ ها بخار جیوه وجود دارد که سرطان زا است و اگر حین دفن شکسته شود مواد خطرناکی را وارد محیط زیست می کند.

عابسی افزود: باطری های دسته دوم جارو شارژی، موتور و ماشین را به جای رهاسازی در طبیعت می توان در مکان هایی که این وسایل را تعمیر می کنند با رقم بسیار خوبی به فروش رساند تا هم صرفه اقتصادی داشته و هم به طور صحیح از آن دوباره استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه کاغذ تا 3 مرحله قابل بازیافت است، گفت: اگر در تفکیک زباله جداسازی صحیح صورت گیرد، پلاستیک ها تا 15 مرحله قابلیت بازیافت دارند.

این کارشناس محیط زیست در ادامه بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها و صنایع را یکی از راه های موثر در حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و ادامه داد: استفاده از دیوارها و پنجره های دو جداره، به کارگیری پشم شیشه و عایق و بهره گیری درست از انرژی در فصل سرد و گرم سال از جمله اقدامات مناسب در زمینه بهینه سازی انرژی است.

وی با اعتقاد به اینکه استفاده بهینه در مصرف آب هم می تواند کمک حال درحفظ محیط زیست باشد، افزود: استفاده مناسب و بهینه از فلاش تانک های بزرگ و ذخیره سازی آب باران جهت استفاده مجدد می تواند در مواقع خشکسالی کمک بزرگی به جوامع انسانی کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به پلاستیک های انباشته شده در زیر سینک ظرفشویی اکثر منازل گفت: با توجه به اینکه نایلون سال ها طول می کشد که تجزیه شود،استفاده کمتر از آن با ترکیب کردن مواد خریداری شده و یا جایگزین کردن کیسه های پارچه ای و یا حذف کامل آن می تواند محیط زیست را از وجود آلاینده ای سمج خلاص کند.

عابسی در رابطه با راهکارهای حفظ محیط زیست در برابر آلودگی هوا گفت: استفاده از حمل و نقل عمومی، ماشین های برقی و دوچرخه می تواند بسیار تاثیرگذار در حفظ آلودگی محیط زیست باشد،البته به شرطی که برای عبور و مرور دوچرخه مسیر مناسب طراحی شود تا افراد امنیت جانی داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه محیط زیست رابطه مستقیم با اقتصاد، فرهنگ و آموزش دارد، خاطرنشان کرد: کمپین های "نه به زباله" و همچنین اضافه شدن کتاب درسی جدید انسان و محیط زیست به پایه یازدهم برای نخستین بار در تاریخ کشور،گام های مثبتی بوده که تاکنون برای حفظ محیط زیست برداشته شده است.

وی با بیان اینکه محیط زیست یک موضوع فانتزی نیست و با جان انسان سر و کار دارد، تصریح کرد: آگاهی و دانش عمومی حفظ محیط زیست باید در سیاستمداران تقویت شود .

دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با اشاره به اینکه ایجاد سمن یک اتفاق اجتماعی در یک جامعه بلوغ یافته است،اظهارکرد: قطعا حضور سمن ها به عنوان بازوهای توانمند اجرایی در جامعه نقش مهمی دارد و می توان به کمک آن در حفظ محیط زیست قدم های جدی برداشت.

عابسی با بیان اینکه ایجاد حس همبستگی و تعلق به کشور باعث خواهد شد مردم همه چیز را متعلق به خود بدانند،اظهار کرد:حس تعلق به کشور، فکر مستهلک کردن و از بین بردن منابع کشور را از ذهن ها دور خواهد کرد و در این صورت محیط زیست پایداری خواهیم داشت.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84375/زباله-های-خطرناک-ناشناخته-در-کمین-محیط-زیست!
بستن   چاپ