پیام مازند
سهم دانشجویان تخصصی کشاورزی در دانشگاه‌ها کمتر از 4 درصد!
سه شنبه 10 اردیبهشت 1398 - 2:29:52 PM
ایسنا

 پیام مازند- غلامرضا غفاری، در مراسم روز معلم که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، با بیان اینکه انطباق ماموریت های دانشگاه با نیازهای جامعه همسو و همراه نیستند، اظهار کرد: از سه میلیون و 616 هزار دانشجوی در حال تحصیل دانشگاه های کشور، سهم رشته های تخصصی کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دامی کمتر از 4 درصد بوده، در صورتی که جمعیت تولید بخش کشاورزی کشور بیش از این مقدار است.

وی شهید مطهری را از چهره های شاخص دانشگاهی و حوزوی برشمرد و تصریح کرد: شهید مطهری در اموری ورود پیدا کرد که نیاز اصلی جوامع در تمام زمان ها بوده که تاکنون مورد بحث و تبادل نظر است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات با بیان اینکه اگر دانشگاه می خواهد در دنیای امروز زنده و پاینده باشد باید به اصولی که شهید مطهری ترسیم کرده توجه کند، اظهار کرد: آثار شهید مطهری نشان می دهد که وی اندیشه پویا و نگاه ویژه به آینده دارد، دانشگاه نیز باید برای آیندگان تولید علم داشته باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: دانشگاه باید مسائل روز و مهم جامعه بشناسد و برای آن دانش آموخته تربیت کند، متاسفانه دانشگاه در این زمینه موفق عمل نکرده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات تصریح کرد: وقتی دانشگاه مسئله شناس باشد و راهکار ارائه کند اینگونه دانشگاه اعتماد جامعه و اعتبار علمی بیشتری کسب می کند.

غفاری دانشگاه را در دنیای امروز یک نهاد اجتماعی معرفی کرد و گفت: امروز از دانشگاه ها به عنوان یک مکان اثرگذار و اجتماعی یاد می شود به این معنی که این مکان باید در جامعه حضور داشته باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: زمانی این مهم تحقق می یابد که دانش آموخته توانمندی شهروندی اجتماعی نیز داشته باشد.

غفاری خاطرنشان کرد: امروز در دانشگاه و جامعه هستیم اما با جامعه و دانشگاه نیستیم، دانشجو و استاد در دانشگاه اجتماعی باید همراه و همگام با مسائل اجتماعی باشد.

*دانشگاه های تخصصی در سیاست گذاری های کلان دیده شود

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در  ادامه این مراسم با تاکید بر جایگاه مهم دانشگاه در حل مشکلات پیش روی کشور، با بیان اینکه انتظار داریم در سطح سیاست گذاری های کلان وزارت علوم، نقش و جایگاه مهم دانشگاه های تخصصی دیده شود، اظهار کرد: رونق تولید زمانی رقم می خورد که زیر ساخت ها و پایه های تولید کشور با مبنای علمی و تخصص داخلی تقویت شود.

تیموری 70 درصد زیر ساخت های تولید کشور را مختص بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: وقتی بخش مهمی از تولید کشور متوجه بخش کشاورزی است یقینا نقش دانشگاه های تخصصی بخش کشاورزی در رونق تولید تاثیرگذار است از این رو انتظار داریم دولت، دانشگاه های تخصصی را در این مقوله دخالت بیشتری دهد.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری قدمت 45 ساله در عرصه تولید علم و تربیت دانشمند و دانشجوی رشته های کشاورزی و منابع طبیعی دارد، اظهار کرد: سابقه این دانشگاه و دستاوردهای مهم آن در تولید کشاورزی می تواند در رونق و کیفیت تولید کشاورزی کشور و استان تاثیر به سزایی داشته باشد.

  رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بخش کشاورزی کشور را نیازمند تحقیق و توسعه برای افزایش کمی و کیفی تولید دانست و تاکید کرد: متاسفانه علی رقم علم به تاثیرگذاری بالای یافته های علمی دانشگاه ها، تاکنون از دانشگاه ها در عرصه های مختلف کمتر بهره برده شده است.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84387/سهم-دانشجویان-تخصصی-کشاورزی-در-دانشگاه‌ها-کمتر-از-4-درصد!
بستن   چاپ