پیام مازند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری خبر داد
تولید محلولی که برداشت قارچ را 5 کیلوگرم افزایش می دهد
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 08:41:58
پیام مازند - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای 5 کیلوگرم برداشت قارچ در هر متر مربع را افزایش می دهد.
کامران قاسمی در گفت و گو با ایسنا مازندران،در مورد تولید نخستین بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای گفت: بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای به منظور افزایش عملکرد و استفاده حداکثری از پتانسیل کمپوست تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه از کمپوست قارچ دکمه ای معمولا دو تا سه مرحله قارچ برداشت می شود، تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت کمپوست قارچ کارها تمایل به استفاده حداکثری از کمپوست خریداری شده دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با ابراز تاسف از اینکه قارچ کارها نمی توانند حداکثر بهره برداری را از پتانسیل کمپوست داشته باشند، اظهار کرد: ضعیف شدن کمپوست در مدت زمان بهره برداری یکی از دلایل کاهش بهره وری است که این بهبود دهنده رشد قارچ دکمه ای می تواند در افزایش عملکرد و کیفیت قارچ تاثیر گذار باشد.
این محقق و پژوهشگر سفت شدن بافت و کاهش پشت بازی قارچ را از مولفه های با اهمیت در کیفیت قااین محصول عنوان کرد و افزود: استفاده از این محلول غذایی در کمپوست ها باعث سفت شدن قارچ و افزایش عمر انباری محصول تا رسیدن به دست مصرف کننده و هم چنین کاهش پشت باز شدن کلاهک قارچ می شود.
وی با اشاره به اینکه با تولید این محصول هم در بازار داخل و هم خارج از کشور بدون رقیب هستیم ، گفت: براساس ارتباطاتی که با متخصصین تغذیه در کشور های مختلف به خصوص آمریکا و انگلیس برقرار شد چنین مکمل غذایی در خارج از کشور هم وجود ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری از افزایش 5 کیلوگرم برداشت قارچ در هر متر مربع با استفاده از این محلول خبرداد و افزود: در استان مازندارن از هر متر مربع 17 تا 20 کیلوگرم قارچ برداشت می شود که با مصرف این محلول غذایی میزان برداشت با همان مقدار هزینه به 25 کیلوگرم افزایش می یابد.
قاسمی افزایش درآمد قارچ کار و کاهش در مصرف آب را از دیگر مزایای این محلول غذایی برشمرد و ادامه داد: آب مجازی تعریف شده در یک کیلوگرم قارچ حدود 130 لیتر است که قسمت اعظم آن در تولید کمپوست به کار می رود نه در سالن تولید،بنابراین هر قدر میزان بیشتری قارچ از سطح معین کمپوست برداشت شود یعنی مقدار آب مجازی کاهش پیدا می کند و به صورت غیر مستقیم در صرفه جویی مصرف آب هم نقش دارد .
این استاد دانشگاه در پایان با بیان اینکه این پژوهش با حمایت مرکز رشد واحد های فناوری طبرستان به تولید رسید، یادآورشد: رسیدن به استاندارد جهانی و استفاده حداکثری از کمپوست ها از اهداف ما در تولید این محصول بود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84398/تولید-محلولی-که-برداشت-قارچ--را-5-کیلوگرم-افزایش-می-دهد
بستن   چاپ