پیام مازند
سایه سیلاب رودخانه هراز مناطق مرکزی مازندران را تهدید می کند
چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 - 08:42:52
پیام مازند - ساری – ایرنا – بر اساس آخرین اظهار نظر کارشناسان و مسئولان خطر وقوع سیلاب حاصل از بارندگی و ذوب برف در رودخانه هراز همچنان مناطق مرکزی مازندران که بیشترین کشاورزی استان را دارد تهدید می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بارندگی های بهاری که در کمتر از چند روز مانده به نوروز در مازندران آغاز و منجر به وقوع سیلاب شد، خسارات زیادی به کشاورزی ، اقتصاد، زیرساخت ها و زندگی مردم مناطق مرکزی استان زد.
سیلاب مازندران که به گفته کارشناسان بیش از یک میلیارد مترمکعب اورده اب داشت حدود 17 هزار میلیارد ریال خسارت زد و بیشترین خسارت با حدود هفت هزار میلیارد ریال مربوط به بخش کشاورزی بود.
طغیان رودخانه های بابلرود، تجن ساری، تلار قائمشهر و نکارود منجر به زیر آب رفتن تمامی زمین های کشاورزی حوزه آبریز این رودخانه ها شد و خسارت زیادی به بخش کشاورزی منطقه وارد کرد.
با وجود اینکه رودخانه هراز به عنوان پر آب ترین رودخانه مازندران از سیلاب بهاری در امان ماند، اما بر اساس تازه ترین اظهار نظر مسئولان و کارشناسان، بارشهای پیش رو به همراه آب شدن برف در ارتفاعات البرز مرکزی خطر ایجاد سیلاب و وارد کردن خسارت به کشاورزی حوزه آبریز هراز را همچنان جدی می کند.
گفتنی است رودخانه هراز که از ارتفاعات پالان کوه در البرز مرکزی سرچشمه میگیرد و با بهم پیوستن دهها رودخانه از طریق دره هراز آمل به دریای خزر میریزد. این رودخانه با طول 185 کیلومتر آب زراعی کشاورزان آمل، فریدونکنار، بخشی از بابل و نور را تأمین می‌کند که بزرگ ترین بخش کشاورزی استان نیز محسوب می شود.
مدیر منابع آب منطقه ای آمل و محمود آباد روز دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان فریدونکنار گفت: در سیلاب اخیر میزان آب در رودخانه هراز به حدود 110 مترمکعب بر ثانیه رسید که خوشبختانه خسارتی به مردم وارد نشد ولی به سرشاخه های این رودخانه در بخش فریدونکنار حدود هفت و نیم میلیارد ریال خسارت وارد کرد.
ولی الله ولی پور افزود: با توجه به میزان افزایش دمای هوا و در نتیجه ذوب شدن برف ها و میزان برف بالادست که حدودا چهار برابر بیشتر از سال قبل است، وقوع سیلاب قوی و پر خسارت از رودخانه هراز دور از انتظار نیست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در فصل حساسی از کشاورزی در زمان ریشه زدن ساقه های برنج هستیم، تاکید کرد: در این منطقه ما رودخانه گرم رود و رودخانه هراز را داریم که از سرخرود می گذرد و اصولا در زمان سیلاب سردهنه فریدونکنار و بابل بسته می شود تا آب از طریق رودخانه هراز به دریا بپیوندد که می تواند حجم آب خروجی را به شدت افزایش داده و منجر به خسارت به بخش کشاورزی شود.
مدیر منابع آب منطقه ای آمل و محمود آباد به سنتی بودن سر دهنه ها در این منطقه اشاره کرد و گفت : هرچند که در فریدونکنار رودخانه اصلی نداریم و همه به صورت نهرهای کوچک می باشند ولی اگر حجم آب زیاد باشد و گنجایش رود پر شود، با تخریب سردهنه ها آب وارد نهرها شده و از آنجایی که بستر و حریم نهرها مورد تجاوز قرار گرفته است خسارت سنگینی به بار خواهد آورد که حتی ورود آب به خانه های مسکونی را نیز باید انتظار داشت.
ولی پور گفت: بر اساس دستور العمل استانی باید هدایت آب های سطحی به صورت جامع توسط شهرداری کنترل شود و همچنین لایروبی انهار در این حوزه انجام گیرد تا در صورت بروز سیل از ورود آن به منازل مسکونی جلوگیری شود.
**دستگاه ها در برخورد با حریم خواری رودخانه بی تعارف عمل کنند
فرماندار شهرستان فریدونکنار گفت: دستگاه ها موظف هستند در برخورد با حریم خواری رودخانه ها در این شهرستان بی تعارف عمل کنند و در این مسیر در صورت هرگونه مخالفت از قوه قضاییه کمک بگیرند.
مهدی نصیری در جلسه شورای اداری شهرستان فریدونکنار اظهار داشت: احصای موارد تجاوز به رودخانه باید به صورت جدی پیگیری شود و اگر مردم نیز حاضر به همکاری در این زمینه نشدند باید با کمک دادستانی استان برخورد جدی صورت گیرد.
وی اعلام کرد به دلیل مخاطرات انسانی سیلاب هیچگونه مخالفت و بهانه جویی برای تصرف بستر و حریم رودخانه ها پذیرفتنی نیست و با هرگونه تخلفی برخورد جدی می شود.
فرماندار فریدونکنار تاکید کرد: همه باید قبول کنند که برای امنیت و ارامش باید از منافع شخصی خود عبور کرده و تن به قانون دهند.
9919/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84416/سایه-سیلاب-رودخانه-هراز-مناطق-مرکزی-مازندران-را-تهدید-می-کند
بستن   چاپ