پیام مازند
بلوغ شورا، شاید وقتی دیگر
چهارشنبه 11 اردیبهشت 1398 - 8:42:53 AM
ایرنا
پیام مازند - ساری - اگرچه انتظار می رفت شورای اسلامی شهر ساری در دوره پنجم به بلوغ رسیده و پا به سال های پختگی بگذارد اما 2 عضو شورای این شهر معتقدند شورا هنوز به بلوغ نرسیده است.
20 سال از فعالیت شورایی در کشور می گذرد و شورای شهر در دوره پنجم، کش و قوس های دیگری را تجربه کرده است. اگرچه انتظار می رفت شورای اسلامی شهر در این مرحله به بلوغ رسیده و پا به سال های پختگی بگذارد اما 2 عضو شورای شهر ساری معتقدند شورا هنوز به بلوغ نرسیده است.
نائب رئیس شورای شهر ساری به خبرنگار ایرنا گفت: شوراها تا رسیدن به بلوغ، سال های طولانی به زمان نیاز دارد چون تجربه ای است که نخستین بار در کشور انجام شد.
علی اکبر زلیکانی افزود: عمر زیادی از شوراها نگذشته و اشکالات زیادی در شوراهای کشور وجود دارد چون چه در مرحله گزینش و چه در انتخاب کلی، به بلوغ نرسیدیم.
وی با بیان اینکه در مرحله اجرا هم نمی دانیم به عنوان منتخب وظیفه ما چیست و باید به چه چیزی اهمیت دهیم به دنبال چه کاری باشیم، اظهار کرد: باید به عنوان منتخب مردم از این سرمایه اجتماعی صیانت شود و نباید شورا به حال خود رها شود چون در درجه نخست به زیان مردم و بعد به ضرر خودمان است و برای رسیدن به بلوغ به زمان زیادی نیاز داریم و معتقدم گذشت زمان مسائل را حل می کند.
زلیکانی با اشاره به اینکه شوراها را در کلیت موضوع در چارچوب انتظاراتی که قانونگذار از این نهاد دارد در قانون اساسی و قوانین عادی خیلی موفق نمی بینم، تصریح کرد: به دلیل جوان بودن و بی تجربگی، هم در انتخاب افراد و بی تجربه بودن ما در شناخت قوانین و عمل به آن می توان گفت شورا موفق نیست.
نائب رئیس شورای شهر ساری با بیان اینکه به شوراها نمره بالایی نمی دهم، خاطرنشان کرد: با توجه به مدت حضور شورا در عرصه تصمیم گیری معتقدم باید صبر کرد تا به نمره خوب نزدیک شویم اما فعلا اینگونه نیست.
**نمره خوبی به عملکرد شورا نمی دهم
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ساری به خبرنگار ایرنا گفت: نمره خیلی خوبی به عملکرد شوراها نمی دهم و دلیل آن شکل نگرفتن مجموعه مدیریت شهری است.
کوروش یوسفی ادامه داد: امروز بسیاری از نیازهای مردم اعم از خدمات برق، آب، گاز و مسائل اینچنینی توسط شورا پیگیری می شود در حالی که هر کدام دستگاه های جداگانه دارند و این مدیریت چندگانه، مانع از شکل گیری درست مجموعه مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه اراده ای برای شکل گیری شورای جامع و همه گیر در جامعه شهری وجود ندارد، تصریح کرد: این مساله خطری جدی در مسیر رشد شوراها است.
عضو شورای اسلامی شهر ساری با اشاره به اینکه درآمدهای پایدار و ناپایدار شهرداری ها در عملکرد شوراها اثر می گذارد، اظهار کرد: شهرداری های محروم به واسطه نداشتن درآمد پایدار و پاسخگو نبودن به نیازهای اولیه، در آستانه شکست و تعطیلی قرار دارند و ابزار نظارتی شورا هم در این زمینه کارکردی ندارد.
یوسفی با بیان اینکه نفس شکل گیری اولیه شورا، یک تجربه جهانی بود، افزود: 6 اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم به شورا اشاره دارد که نشان از لزوم فعالیت شورایی به عنوان یک مدل پذیرفته برای ارائه خدمات مختلف در مجموعه شهری است.
وی درباره کارکرد شوراها با اشاره به اینکه بر اساس ماده 80 قانون شوراها، دستگاه های حاکمیتی موظف به اجرای مصوبات شورا در چهار چوب قانون هستند، تصریح کرد: وقتی اعضای شورا در شورای برنامه ریزی و یا شورای اداری یک شهر، عضویت ندارند چگونه می خواهند در تدوین و تصویب برنامه شهری اثرگذار باشند و در همه دستگاه ها قاطعانه حضور یابند.
یوسفی با بیان اینکه این ماهیت شورا نیست بلکه وزنی است که به اختیارات شورا داده اند، خاطرنشان کرد: اگر دامنه اختیارات شورا افزایش یابد شورا می تواند نظارت بیشتری بر کارکرد دستگاه های مختلف داشته باشد.
عضو شورای شهر ساری درباره دخالت برخی شهرداران در ترکیب شورای شهر، گفت: در زمان انتخابات شوراها شاهد بودیم که در برخی شهرها، شهرداران با حمایت از تعدادی کاندیدا، در نظر داشتند چیدمان شورا را شکل دهند و این اشکال بزرگ در اجرای قانون و نظارت بر انتخابات بود.
وی با بیان اینکه در این زمینه اصطلاح "شورای شهرداری" به کار برده می شود و به جای اینکه اعضای شورا، شهردار را انتخاب کنند با یک روند معکوس مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: در این شکل از انتخاب اعضای شورا، اعضای شورا فرمانبردار شهردار هستند و این برای عمران و آبادانی هیچ شهری خوب نیست.
9927/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84417/بلوغ-شورا،-شاید-وقتی-دیگر
بستن   چاپ