پیام مازند
رئیس پژوهشکده و بنیاد پروفسور حسابی:
باید پنج درصد بودجه کشور به پژوهش و تحقیقات اختصاص یابد
جمعه 13 ارديبهشت 1398 - 18:16:50
پیام مازند - نوشهر - رئیس پژوهشکده و بنیاد پروفسور حسابی با اشاره به نقش فعالیت های پژوهشی برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی گفت: برای پیشرفت ایران باید 5 درصد بودجه کشور هزینه کارهای پژوهش و تحقیقات شود.
ایرج حسابی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود: باید 5 درصد بودجه به حوزه تحقیقات در دانشگاهها و مدارس اختصاص یابد تا شاهد شکوفایی ایده های خلاق و تاثیر گذار بر بخش های مختلف کشور همچون اقتصادی باشیم.
وی ادامه داد: اگر نتوانیم ایده های جوانان کشور را متبلور کنیم آنها سرخورده شده و به دنبال مطرح شدن ایده های خود در سایر کشورها خواهند گشت و در این راستا کالاهای که با این ایده جوانان ایرانی ساخته می شود را ما باید با صرف میلیارد ها دلار از آن کشورها وارد کنیم.
رئیس پژوهشکده و بنیاد پروفسور حسابی گفت: باید امکانات لازم را برای جوانان در کشور مهیا کنیم تا انگیزه برای فرار مغزها و سرمایه ها در کشور کاهش یابد.
حسابی افزود: در حال حاضر حمایت لازم از ایده های نو و خلاق در کشور به صورت کافی صورت نمی گیرد و ما حتی برای پرداخت هزینه های جاری پژوهشکده مجبور به فروش ایده ها و طرح های نوآوری خود به سایر کشورها هستیم.
وی ادامه داد: نو یافته های علمی باید در کشور به خط تولید برسند تا علاوه بر اشتغالزایی موجب افزایش درآمد ملی نیز بشود.
وی اظهار داشت: بهترین روش برای فروپاشی یک کشور از بین رفتن آبروی علم در آن کشور است نباید به راحتی مدرک دکترا داده شود زیرا برای برخی افراد این تصور پیش خواهد آمد که به پایان مسیر علم آموزی خود رسیده اند.
وی تصریح کرد: باید دانش آموختگانی برای کسب علم روز دنیا به اقصی نقاط به صورت بورسیه اعزام شوند تا علاوه کسب معارف به روز دانشگاه های کشورهای دیگر ، مدرک دکتری خود را نیز دریافت کنند.
حسابی ادامه داد: از سوی دیگر باید در دانشگاه ها درس مفاخرشناسی ایران در حوزه های مختلف علمی، هنری و ادبی تدریس شود تا دانش آموختگان و به تبع آن مردم شناخت بیشتری از داشته های مطرح جهانی خود داشته باشند.
پسر دکتر محمود حسابی خواستار اشاعه فرهنگ کتاب خوانی در کشور شد و افزود: پدرم با وجود سن نزدیک به 90 سال که داشت از هر لحظه برای مطالعه سود می برد هر چند ایشان برای تفریح و ورزش نیز وقت خاص در نظر می گرفت.
وی گفت: هم اکنون 64 نفر به صورت دائمی و 14 نفر نیز مشاور در بالاترین سطوح علمی در پژوهشکده و بنیاد پروفسور حسابی مشغول فعالیت هستند.
وی همچنین خواستار توجه ویژه مسئولان کشور به پژوهشکده و بنیاد پروفسور حسابی شد و اظهار داشت: حداقل چهار میلیارد تومان سالانه اعتبار برای پی گیری و به ثمر رساندن ایده های نوین در این پژوهشکده و بنیاد نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: موزه پروفسور حسابی که یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان شمیرانات مبدل شده است سالانه بیش از یکصد هزار نفر بازدید کننده دارد که حدود 70 هزار نفر از آنها را دانش آموزان تشکیل می دهد.
سید محمود حسابی (پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران) در سال 1281 هجری شمسی در تهران به دنیا آمد. وی در نوجوانی موفق به اخذ لیسانس ادبیات، لیسانس زیست شناسی و پس از آن مدرک مهندسی راه و ساختمان در بیروت شد. همچنین در رشته‌های پزشکی‌، ریاضیات و ستاره شناسی به تحصیلات آکادمیک پرداخت.
دکتر حسابی پس از مهاجرت تحصیلی به فرانسه همزمان با تحصیل در رشته معدن‌، در راه آهن این کشور نیز مشغول به کار شد و به دلیل روحیه علمی و علاقه به تحصیل و تحقیق در دانشگاه سوربن وارد رشته فیزیک شده و در 25 سالگی دانش ‌نامه دکترای فیزیک خود را با عنوان حساسیت سلول‌های فتوالکتریک ارائه کرد.
این دانشمند برجسته کشورمان تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی را نزد مادرش فرا گرفت و قرآن و دیوان حافظ را از حفظ بود. همچنین بر دیوان بوستان، گلستان سعدی، شاهنامه فردوسی، مثنوی مولوی و منشات قائم مقام فراهانی اشراف کامل داشت.
نامبرده در سال 1990 میلادی از سوی جامعه علمی جهانی به عنوان مرد اول علمی جهان برگزیده و در کنگره 60 سال فیزیک ایران در 1366 ملقب به پدر فیزیک ایران گردید.
پروفسور محمود حسابی در شهریور 1371 هجری شمسی در بیمارستان دانشگاه ژنو به علت بیماری قلبی درگذشت و حال به وصیت خود در آرامگاه خانوادگی اش در شهر تفرش آرامیده است.
1295/1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84505/باید-پنج-درصد-بودجه-کشور-به-پژوهش-و-تحقیقات-اختصاص-یابد
بستن   چاپ