پیام مازند
در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند مازندران مطرح شد
سیاه چاله ای به نام مدیریت پسماند در مازندران!
سه شنبه 17 ارديبهشت 1398 - 21:31:22
پیام مازند - در حالی که استان مازندران از دفع ناقص زباله و شیرابه های آن رنج می برد و خاک های این خطه در معرض آلودگی های زیست محیطی است،هنوز روش های جامعی در خصوص مدیریت صحیح پسماند در استان وجود ندارد.
*طرح جامع پسماند مازندران هنوز نهایی نشده است
به گزارش ایسنا مازندران،مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند اظهار کرد: طرح جامع پسماند استان هنوز نهایی نشده و نداشتن سرفصل در این حوزه از جمله مسائل و دغدغه‌های پیش روی ما است .
وی با بیان اینکه طرح جامع پسماند باید در تمام شهرهای استان تکمیل شود، گفت: باید شیوه های بازیافت زباله و یا امحاء و تبدیل به کمپوست نیز مشخص گردد.
رازجویان با اشاره به اینکه نواحی زباله مازندران به 9 منطقه تقسیم بندی شده است،تصریح کرد: بخشی از افزایش تولید زباله در مازندران مربوط به گردشگران و مسافران است، در شرایط فعلی این استان مسئول جمع آوری این زباله ها است و باید در حوزه پسماند از محل اعتبار ملی به این استان کمک شود .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران خاطرنشان کرد: باید برای کمپوست و زباله سوز شهرهای مختلف مازندران برنامه ریزی و نسبت به تهیه طرح جامع اقدام کرد و یک طرح جامع با برش شهرستانی تهیه کنیم .
*واگذاری 2 هکتار زمین توسط شهرداری ساری به سازمان پسماند
در ادامه این نشست عبدالحمید فرزانه سرپرست شهرداری ساری با بیان اینکه برای توسعه مرکز دفن زباله دو هکتار زمین از منابع طبیعی گرفتیم و به سازمان پسماند واگذار کردیم، گفت: با توجه به مسائل اجتماعی و ایجاد کمپین زباله، دفن بهداشتی آن باید مورد توجه قرار گیرد و می‌توان آن را به سازمان پسماند واگذار کرد .
وی در مورد تصفیه شیرابه های ناشی از زباله ها نیز اظهار کرد: این طرح از سال 94 شروع شده است، به دلیل آنکه واگن‌ های شیرابه به صورت رو باز بوده با هر بارندگی بر میزان آن افزوده می‌شود، اکنون در یکی از واگن‌ها 10 هزار متر مکعب شیرابه وجود دارد و باید ظرف یک ماه تا یک ماه و نیم آینده تصفیه شود .
*کمبودهای مالی چالش بزرگ زباله سوز ساری
محمد محمدی مدیرکل دفتر شهری استانداری مازندران نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: مهم ترین مشکل اجرایی پروژه نیروگاه زباله سوز ساری کمبودهای مالی بوده و برای تکمیل آن حدود 4 میلیون دلار اعتبار ارزی و 700 میلیارد ریال اعتبار ریالی نیاز است .
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی پیمانکار این پروژه نیروگاه زباله سوز ساری را رها کرده و باید شهرداری نسبت به انتخاب پیمانکار اقدام کند، تصریح کرد: با وجود این که زباله سوز ساری در سال 91 بر اساس مجوز کار خود را آغاز کرد، اما سازمان محیط زیست در سال 95 مجوز زیست محیطی آن را صادر کرده که تا حد زیادی باعث تاخیر در اجرای پروژه شد .
مدیرکل دفتر شهری استانداری مازندران با اشاره به اینکه زمین تحویلی برای ساخت پروژه به دلیل نداشتن استحکام کافی هزینه 40 میلیاردریالی را به شهرداری تحمیل کرد، گفت: همین عوامل دست به دست هم داد تا پروژه اجرایی زباله سوز ساری با تاخیر مواجه شود و اکنون در شرایط فعلی پیشرفت ابنیه ای این پروژه 40 درصد و تجهیزات و ماشین آلات حدود 60 درصد رسیده و برخی تجهیزات نیز در حال نصب است .
*وضعیت نابه سامان زیست محیطی مازندران
حسین علی ابراهیمی مدیرکل محیط زیست مازندران نیز با بیان اینکه این استان در حوزه مدیریت پسماند و زیرساخت ها چون نیروگاه زباله سوز وکمپوست دچار عقب ماندگی است، گفت: عدم مدیریت درست پسماند در مازندران این خطه را از لحاظ زیست محیطی در وضعیت نابسامانی قرار داده است.
وی افزود: مهم ترین دلیل تاخیر در اجرای پروژه های مدیریت پسماند در این استان نبود اراده قوی به خصوص در شهرداری ها برای ساماندهی این معضل زیست محیطی است.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84670/سیاه-چاله-ای-به-نام-مدیریت-پسماند-در-مازندران!
بستن   چاپ