پیام مازند
افسانه 205 تختخوابی به حقیقت می پیوندد؟
چهارشنبه 18 اردیبهشت 1398 - 10:06:54 AM
ایسنا

پیام مازند- نخستین بار و در اردیبهشت ماه سال 1389 با حضور وزرای بهداشت و درمان و اقتصاد و دارایی دولت وقت، كلنگ پروژه ای با عنوان بیمارستان 160 تختخوابی در شهرستان تنکابن به زمین زده شد؛ اما به واسطه برخی مشكلات ، با یکسال و 8 ماه تاخیر سرانجام این طرح با حضور محمدجعفر علیزاده، معاون عمرانی وزیر راه و شهرسازی در آغازین روزهای دی‌ماه سال 1390 وارد فاز عملیات ساخت و احداث شد. بعدها و به سبب تغییرات فیزیکی که در جهت ارتقای بیمارستان به قالب فوق تخصصی با اضافه شدن بخش جراحی قلب باز و آنژیوگرافی صورت گرفت این پروژه به عنوان بیمارستان فوق تخصصی 205 تختخوابی تنکابن تغییر نام داد. در نهایت به دلیل پیشرفت کند طرح و تغییرات شکل گرفته، در سال 97 و با پیگیری مسئولان شهرستان و استان این پروژه از وزارت راه و شهرسازی به وزارت بهداشت انتقال یافت تا بخش های ویژه آن زیر نظر شرکت تخصصی اجرا شود.

بیمارستان 205 تختخوابی تنکابن در زمینی به مساحت 16 هزار و 735 متر مربع در مجاورت رودخانه چشمه کیله شهر تنکابن و فاصله حدود 4 کیلومتری از مرکز شهر تنکابن در حال ساخت بوده و برای آن 8 تخت جراحی قلب، 6 تخت سی سی یو، 8 تخت آنژیوگرافی و 4 تخت آی سی یو قلب باز پیش بینی شده است.

اما آنچه که می رود تا این پروژه ملی را بدل به افسانه کند وعده های مسئولین برای احداث آن از سال 93 تا کنون است، با یک جستجوی ساده در اینترنت خواهید دید که خبرگزاری های متعددی چون ایسنا، ایرنا، فارس، مهر، صدا و سیما و چندین و چند پایگاه خبری محلی و استانی بارها از افتتاح پروژه در سال های مختلف خبر داده اند. آخرین خبر نیز طبق گفته مسئولان ارشد شهرستان تنکابن افتتاح پروژه تا انتهای سال جاری است.

امیدواری ها برای افتتاح پروژه در سال 98

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنکابن اظهار کرد: افتتاح پروژه در سال جاری بسته به پیمانکار و بودجه داشته که امیدواریم در شرایط مناسب بودجه ای در سال 98 شاهد افتتاح رسمی این پروژه ملی باشیم.

نیما نژاد مقدم  از رایزنی فرماندار شهرستان تنکابن و نماینده مجلس با وزارتخانه در ماه گذشته خبر داد و افزود: قول هایی داده شده مبنی بر اینکه بودجه کامل تری برای نهایی شدن پروژه در سال جاری اختصاص پیدا کند که با توجه به پیشرفت 75 درصدی پروژه و نگاه کلان دولت در پایان رساندن پروژه های نیمه تمام، پیش بینی می شود این پروژه در سال جاری به اتمام برسد.

نژاد مقدم با بیان اینکه تاکنون 34 میلیارد تومان برای پیشرفت طرح هزینه شده است، گفت: این سازه در بخشی از عملیات اجرایی به دلیل تخصیص بخش جراحی قلب باز و آنژیوگرافی به شهرستان تنکابن از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران دستخوش تغییراتی شد که اکنون مراحل استقرار امکانات و تجهیزات مختص به این بخش ها در حال اجراست.

شایعاتی مبنی بر انتقال بخش فوق تخصصی

وی در پاسخ به شایعات ایجاد شده در فضای مجازی مبنی بر انتقال بخش جراحی قلب باز به شهرستان چالوس خاطرنشان کرد: طبق گفته دانشگاه علوم پزشکی مازندران بخش جراحی قلب باز به بلوک تنکابن اختصاص یافته و لزوما باید در این شهرستان اجرایی شود، بنابراین سازه فیزیکی بیمارستان بر این اساس تغییر کرده و هم اکنون مراحل در حال اجرا و پیگیری است.

پیشتر ریاست شورای شهرستان تنکابن از ظن و گمان هایی مبنی بر تلاش مسئولان شهرستان چالوس جهت انتقال این پروژه خبر داده بود که این خبر توسط فرماندار تنکابن به نقل از دانشکده علوم پزشکی تکذیب شد و نماینده مجلس نیز بر این تکذیبیه صحه گذاشت.

فرماندار شهرستان تنکابن نیز با اشاره به تلاش ضمنی مدیران شهرستان چالوس نسبت به مطالبه این موضوع تصریح کرد: براساس تقسیم بندی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و رعایت فاصله جغرافیایی، بخش جراحی تخصصی قلب به شهرستان تنکابن اختصاص یافته و حتی ساختمان این بیمارستان به دلیل وجود این بخش، دچار تغییراتی در ساخت نیز شده است.

سید امیر حسینی جو  با تاکید بر اینکه مجموعه مدیران شهرستان تنکابن پیگیر حق مسلّم شهرستان و شهروندان هستند، گفت: شهرستان چالوس بر اساس تقسیم بندی صورت گرفته به بحث درمان «تِروما» و آسیب دیدگی ناشی از حوادث اختصاص یافته و شهرستان تنکابن نیز به بخش جراحی قلب مجهز خواهد شد.

ناگفته هایی که هیچ گاه بازگو نشد

با نگاهی به تاریخ افتتاح پروژه به ردپای دولت دهم می رسیم، دولتی که شاید بتوان نام آن را "دولت کلنگ زنی ها" نامید که سرآمد پروژه های نیمه تمام در تمامی ادوار انقلاب اسلامی به شمار می رود. نمونه های بسیار زیادی در سراسر کشور از ردپای دولت دهم به واسطه وجود پروژه های نیمه کاره وجود دارد و به اذعان مسئولان کنونی تمام تلاش دولت در جهت اتمام این پروژه ها به کار گرفته شده است.

نکته ای که بارها در صحبت های جسته و گریخته مسئولان شهرستانی، استانی و ملی به گوش رسیده حاکی از جانمایی نادرست و نامناسب این پروژه دارد. مختصات جغرافیایی پروژه در کنار رودخانه چشمه کیله بدون جاده دسترسی مناسب به دلایلی بسیار مبهم و نامعلوم انتخاب شد. بعدها به واسطه تخصیص اعتبار ملی راه دسترسی و خدمات چهارگانه نیز برای آن در نظر گرفته شد اما همیشه جانمایی این سازه مهم، محل بحث هر بازدید کننده ای بوده است.

اینکه چرا یک سازه با ارزش بهداشتی و درمانی در منطقه ای دور افتاده و بدون مسیر دسترسی مستقیم، در کنار رودخانه احداث شده شاید یکی از نکات مبهم این پروژه باشد. هرچند اکنون این پروژه دارای امکانات خدماتی راه، آب و برق و غیره شده اما دیدن چنین سازه با ارزشی در مکانی نامتناسب نوعی دلزدگی برای هر مسئول در نخستین بازدید ایجاد می کند.

یکی دیگر از دلایلی که برای عقب ماندگی این پروژه مطرح می شود عدم تخصیص بودجه کافی علیرغم مصوبات ملی آن است. قصور در انجام وظایف از سوی وزارتخانه ها، عدم مطالبه گری مسئولان شهرستانی، نادیده گرفتن مناطق غربی استان از سوی مرکزنشینان دلایلی است که می تواند برای عدم تخصیص اعتبار مطرح شود اما شاید یکی از مهم ترین دلایل باز به جانمایی مبهم این سازه برمی گردد.

اما تنها نکته امیدی که در مورد پروژه بیمارستان 205 تختخوابی وجود دارد به سخنان ریاست جمهور و معاونان وی برمی گردد. حسن روحانی و اسحاق جهانگیری بارها در سخنرانی های خود در بازدیدهای استانی بر این نکته تاکید کرده اند که اولویت دولت تدبیر و امید به پایان رساندن پروژه هایی است که در دولت قبل احداث شده و نیمه تمام مانده است.

به هر روی با توجه به آنچه در گزارش آمد به نظر می رسد پروژه بیمارستان 205 تختخوابی فوق تخصصی تنکابن به گفته رئیس شبکه بهداشت درمان شهرستان نیازمند یک عزم و نگاه همگانی است. فارغ از مشکلات، چالش ها و موانعی که وجود دارد و طولانی شدن این پروژه ملی اما چشم امید مردم شهرستان تنکابن به تدبیر دولت بوده تا این پروژه در سال جاری با عزم ملی و حمایتی درخور به پایان رسیده و افسانه مردم منطقه رنگ حقیقت به خود گیرد.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/84705/افسانه-205-تختخوابی-به-حقیقت-می-پیوندد؟
بستن   چاپ