پیام مازند
دست مازندران در نبرد با آتش خالی است
شنبه 25 خرداد 1398 - 20:24:20
پیام مازند - ساری- فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران گفت: این استان با وجودداشتن یک میلیون و 700 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی ( جنگل و مرتع) که حدود 80 درصد از آن را جنگل ها تشکیل می دهد، فاقد بالگرد و سایر تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء حریق است.

سرهنگ حسینعلی خورشیدی عصر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تراکم پوشش گیاهی در مراتع و جنگل‌های مازندران در سال جاری به دلیل بارش مناسب باران بهاری نسبت به سنوات گذشته بهتر شده است و با کاهش باران در اردیبهشت ماه و تداوم آن در خرداد، پوشش گیاهی به سمت خشکی می‌رود.
وی اضافه کرد: خشک شدن پوشش گیاهی و به دنبال آن گرمای نسبتاً شدید دمای هوا، این پوشش گیاهی خشک را بیش از گذشته درمعرض تهدید آتش سوزی قرار می‌دهد که نبود امکانات و تجهیزات مناسب برای تسریع و تسهیل در اطفا نگرانی‌هایی را برای مدیران منابع طبیعی این خطه شمال کشور ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: در سنوات گذشته برای اطفای حریق از بالگرد استان همجوار (گلستان) استفاده می‌شد و این در حالیست که مازندران با در اختیار داشتن افزون بر 53 درصد از جنگل‌های شمال کشور نیاز به بالگرد اختصاصی برای خاموش کردن آتش به خصوص در تابستان دارد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران خاطرنشان کرد: با وجود درخواست استان برای اختصاص یک فروند بالگرد اطفای حریق به این استان تاکنون این مطالبه ما عملیاتی نشد و امیدوار هستیم تا در سال جاری این برنامه محقق شود.
وی ادامه داد: در سال جاری توافقاتی با جمعیت هلال احمر برای بهره گیری از بالگرد این نهاد برای خاموش کردن آتش در عرصه منابع طبیعی انجام شد، ولی بالگردهای این نهاد نیز قابلیت حمل آب برای مسیر طولانی همراه با ورزش باد ندارند و این خود امداد رسانی در جنگل‌ها را با تأخیر مواجه می‌کند.
کمبود تجهیزات سنتی اطفا حریق
سرهنگ خورشیدی از کمبود تجهیزات سنتی اطفا حریق چون آتش کوب، بیل و کلنگ برای در اختیار گذاشتن نیروهای بومی و محلی کمک کار حافظان منابع طبیعی در روزگار آتش سوزی نیز انتقاد کرد.
وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر به دلیل محدودیت اعتباری ما در تجهیزات سنتی به خصوص آتش کوب نیز با مشکل مواجه شدیم و این در حالیست که این وسیله یکی از ابزارهای مورد نیاز سنتی برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی در جنگل هاست.
وی در مورد کمبود نیروها اضافه کرد: منابع طبیعی به دلیل داشتن نیروهای یگان حفاظت، حافظان جنگل (نیروهای شرکت‌های طرح جنگل) و نیروهای همیار محلی آموزش دیده، از لحاظ نیروی انسانی مشکلی برای اطفا حریق ندارد.
شمشاد باروت آتش در جنگل‌های مازندران
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران گفت: در سال جاری با خشک شدن شمشادهای جنگل‌های این استان در منطقه ساری و غرب (نوشهر) جنگل‌های ما بیش از گذشته با خشکسالی اخیر و گرمای شدید حاکم بر منطقه در معرض تهدید آتش قرار دارد.
سرهنگ خورشیدی اظهار داشت: شمشادهای خشک در جنگل‌های مازندران همانند باروت در زمان آتش سوزی عمل می‌کنند و نبود بالگرد و سایر تجهیزات اطفا حریق بیش از گذشته نگرانی‌هایی را برای ما ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: اگرچه با دستورالعمل مدیریت بحران مازندران به دستگاه‌های کمک رسان به منابع طبیعی در مواقع آتش سوزی برای مساعدت تا حدودی دلمان را قرص می‌کند، ولی همچنان باید نسبت به تجهیز امکانات به خصوص بالگرد برای مازندران اقدام شود.
عدم دسترسی به چشمه و سد
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران عدم دسترسی به چشمه و سد به خصوص در جنگل‌های آمل، نور و بلده را از دیگر مشکلات منابع طبیعی در مواقع آتش سوزی بیان کرد و گفت: در سایر نقاط برای خاموش کردن آتش از آب سدها (گلورد، لفور و شهید رجایی) استفاده می‌شود، ولی در این سه منطقه به دلیل نبود سد و دوری دسترسی به آب چشمه، برای خاموش کردن آتش با مشکلات عدیده ای مواجه ایم.
خورشیدی امیدوار است تا با تجهیز امکانات از سوی سازمان جنگل‌ها و مراتع بتوانند تابستان سال جاری را بدون مشکل به سر کنند تا شاید در سنوات آینده منابع طبیعی مازندران نیز بتواند به تجهیزاتی چون بالگرد و سایر امکانات مورد نیاز برای خاموشی آتش در عرصه‌های منابع طبیعی مجهز شود.
در سال گذشته با وجود کاهش 30 درصدی میزان آتش سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی حدود 110 هکتار از جنگل‌ها و مراتع مازندران در آتش سوخت و این آتش سوزی در عرصه زیست محیطی که حدود 500 هزار هکتار از مساحت استان را تشکیل می‌دهد به حدود 400 هکتار می‌رسد.
6982 /‏1899

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/88004/دست-مازندران-در-نبرد-با-آتش-خالی-است
بستن   چاپ