پیام مازند
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:
آیا زمان کشت در مازندران تغییر می کند؟
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 13:15:46
پیام مازند - رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: راهی جز تغییر الگوی کشت از بهار و تابستان به سمت پاییز و زمستان نداریم.
به گزارش ایسنا مازندران، عزیز الله شهیدی فر در اولین نشست تخصصی زهکشی اراضی کشاورزی مازندران با اشاره به کمبود آب در 210 هزارهکتار از اراضی شالیزاری استان، اظهار کرد: از 6 میلیارد متر مکعب آب قابل دسترس در مازندران 4 میلیون متر مکعب روان آب و 2 میلیون متر مکعب آب های سطحی و زیر زمینی تشکیل می دهد که 50 درصد هر ساله استفاده می شود.
وی تصریح کرد: بر اساس بارش ها در فصول مختلف معمولا حدود 400 متر مکعب آب در آب بندان ها و همین مقدار در سد ها برای کمک به کشاورزان جهت کشت بهتر ذخیره سازی می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه درالگوی کشت راهی جز انتقال کشت از بهار و تابستان به سمت پاییز و زمستان نداریم، گفت: با عدم توجه به میزان بارندگی 30 درصدی بهار و تابستان و 70 درصدی پاییز و زمستان عملا بخش عمده ای از کشاورزی و استقرار کشاورزی استان را زیرسوال خواهیم برد.
شهیدی فر آماده سازی بستر و زیر ساخت همه اراضی کشاورزی مازندران را بسیار ضروری دانست و افزود: پس از چند دهه احیاء آب بندان های شمال کشورکه از نعمت های بسیار بزرگ است ذخیره آب مطمئن برای کشاورزان شروع شد.
وی بیان کرد: بیش از 130 هکتار از اراضی ها تجهیز شد اما تجهیز یکپارچه سازی اراضی چون نقطه ای و درمکان های مختلف متفاوت صورت گرفته است و به دلیل عدم زهکشی اصولی و اساسی و همچنین نقطه ای و منطقه ای که خروجی آب ندارد عملا به اهداف اصلی که همان رونق کشت دوم است، نخواهیم رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: عموما به دلیل وجود اراضی شالیزاری در شمال کشور بلافاصله کشت دوم شالی مطرح می شود که کشت غیر از شالی مانند کشت دانه های روغنی ،علوفه و مخصوصا دانه های روغنی مانند کلزا که هم تامین کننده علوفه دام و طیور و هم درموضوع دانه های روغنی می تواند کمک کند، دراین طرح گنجانده شده است.
شهیدی فر با بیان اینکه اگربخواهیم ضریب کشت مازندران را از 1.4 به 2 ارتقا دهیم باید صد درصد اراضی استان دوبار کشت شود، افزود: با زهکشی می توان کشت محصولات تولیدی مازندارن، اقتصاد، اشتغال، صادرات را افزایش داد و در کاهش وابستگی و واردات اثرگذاری بسیار موثری دارد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات فقط در اراضی شالیکاری خلاصه نمی شود بلکه باغات هم شامل این موضوع می شوند، اظهار کرد: پس از 50 سال باغداران به دلیل مشکلات موجود و مدیریت سخت مجبور به تغییر کشت می شوند و عمل زهکشی یک منبع مستقیم و محکم در تخلیه آب های سطحی در زمان کشت بهار و تابستان (کشت اصلی) است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: زهکشی اراضی مازندران و شمال کشور از نظر عملکرد، کمیت و کیفیت در محصولات اصلی و کشت اول چه در محصولات زراعی و چه در محصولات باغی افزایش عملکرد دارد حتی کاهش سختی های مدیریتی، کاهش هزینه در نگهداری و مدیریت مصرف اثرگذار خواهد بود.
شهیدی فر افزود: در بحث کشت دوم، علوفه، دانه روغنی و سایر محصولات زراعی به عنوان یک کشت اصلی مورد خطاب است و تاثیر جدی را در محصولات کشاورزی مازندران دارد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/88281/آیا-زمان-کشت-در-مازندران-تغییر-می-کند؟
بستن   چاپ