پیام مازند
ضرورت توجه به اقتصادی کردن زندگی روستایی در مازندران
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 15:39:03
پیام مازند - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران گفت: باید از ظرفیت ها و سرمایه های خرد روستاییان به ویژه در بخش تولید در جهت ماندگاری و زندگی در روستا استفاده شود.
به گزارش ایسنا مازندران، حسن خیریانپور در اولین نشست تخصصی زهکشی اراضی کشاورزی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به نام رونق تولید، بخش کشاورزی در خودکفایی، امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بسیار مهم و اثرگذار است، اظهار کرد: مازندران با مساحتی بیش از 23 هزار و 700 کیلومتر مربع و بیش از 242 هزار هکتار اراضی زراعی در تولید برنج با کیفیت به عنوان یکی از محصولات استراتژیک با 1 میلیون و 300 هزار تن شلتوک که حدود بیش از 40 درصد برنج کشور در مازندران تولید می شود، دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه 2 میلیون و 500 هزار تن مرکبات در بیش از 90 هزار هکتار اراضی باغی مازندران تولید می شود، تصریح کرد: تولید بیش از7 میلیون تن بهترین محصولات کشاورزی اعم از شیلاتی ، گوشت سفید، زراعت ، باغداری ، گیاهان دارویی ظرفیت و تنوع را در مازندران نشان می دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی مازندران موقعیت استراتژیک و همجواری مازندران با کشورهای حوزه دریای خزر را بسیار خاص بیان کرد و گفت: این استان با 338 کیلومتر ساحل بسیار زیبای دریای خزر و 380 کیلومتر اتصال به راه آهن و 3 فرودگاه و 3 بندر فعال با ظرفیت 13 میلیون تن در بنادر شمالی کشور ظرفیت های متعدد و نهفته ای است که می تواند کارکرد این استان را به کارکرد فرا استانی و فرا کشوری ارتقا دهد.
خیریانپوربا اشاره به اینکه مازندران با 120 رودخانه متعدد، 60 رودخانه اصلی و 820 آب بندان ظرفیت بالفعل و بالقوه متعددی را در خود نهفته دارد، افزود: این استان با یک برنامه ریزی، اجرا، مراقبت و کنترل خوب به ویژه در بخش کشاورزی و اصلاح گونه ها، نژاد ها و استفاده بهینه و مطلوب ازآب بندان ها در راستای کارکرد کشاورزی و گردشگری می تواند هم برای کل کشور و هم خارج از آن در حوزه صادرات اثر گذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با انتقال و توزیع آب و مکانیزه کردن به ویژه آبیاری قطره ای و بارانی، آبیاری های مدرن وهمچنین مهمتر از همه مکانیزه کردن و بازسازی سردهنه های رودخانه های استان و به ویژه به اتمام رساندن سد های در دست احداث و کنترل آب های سطحی برای ارتقای کمی و کیفی بخش کشاورزی به نحوی بهینه مورد استفاده قرار گیرد که البته زهکشی و ماندابی ها نیز به عنوان یک آسیب به شمار می روند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی مازندران یادآورشد: بهره مندی از دریا و جنگل دو موهبت بزرگ الهی از یک طرف و قرار گرفتن بهترین و حاصلخیز ترین زمین ها و اراضی کشاورزی از طرف دیگر مازندارن را به نسبت سایر استان ها متمایز کرده است بنابراین باید از تغییر کاربری این زمین های حاصلخیز جلوگیری کرد.
خیریانپور با بیان اینکه باید از ظرفیت بسته بندی مناسب، برند سازی، صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی استفاده کرد، گفت: قانون ارث یکی از معضلات خرد شدن اراضی کشاورزی است که چند نسل اراضی کشاورزی را به قطعات کوچک تبدیل می کند که این قطعات نمی تواند اقتصادی باشد و در این راستا بحث کاربری باید مد نظرقرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تعلق بیش از 20.2 دهم درصد اشتغال مازندران به بخش کشاورزی و بیش از 322 هزار بهره بردار دراین حوزه از اهمیت ویژه بخش کشاورزی در استان است.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/88305/ضرورت-توجه-به-اقتصادی-کردن-زندگی-روستایی-در-مازندران
بستن   چاپ