پیام مازند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
67.5 درصد جامعه هدف فشار خون بالا در مازندران شناسایی شدند
دوشنبه 3 تير 1398 - 11:41:50
پیام مازند - ساری - رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به غربالگری بیش از میلیون نفر برای کنترل فشار خون گفت: 67.5 درصد گروه هدف در استان شناسایی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید عباس موسوی پیش ازظهر دوشنبه در نشست خبری اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در استان مازندران اظهار کرد: شایع‌ترین علامت فشارخون بی علامتی آن است و افراد زیادی از بیماران سال‌ها به این بیماری مبتلا هستند در حالی که از بیماری خود اطلاع ندارند.
وی با بیان اینکه یک سوم بزرگسالان دچار فشارخون هستند، گفت: فشارخون یکی از علل مرگ و میر در جوامع است و به عنوان کشنده‌ترین بیماری در جهان محسوب می‌شود و این بیماری قاتل خاموش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه بیماری‌های غیر واگیر علل بیش از 82 درصد مرگ و میر در جوامع است، افزود: 97 هزار نفر مرگ در کشور به علت بیماری فشار خون اتفاق افتاده است.
مو سوی با بیان اینکه طرح بسیج ملی کنترل فشارخون از 27 اردیبهشت الی 15 تیرماه سال جاری در سراسر کشور در حال اجراست، گفت: در این طرح فشارخون افراد بالای 30 سال، زنان باردار و بیماران کلیوی اندازه گیری و کنترل می‌شود.
وی با بیان اینکه دو هزارو 200 پایگاه ثابت و سیار در استان غربالگری فشارخون را انجام می‌دهند، افزود: در استان مازندران باید غربالگری یک میلیون و 599 هزار نفر انجام شود که تاکنون برای یک میلیون و 72 هزار و 576 نفر غربالگری انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: در استان مازندران 67.5 درصد از گروه هدف شناسایی شدند که این رقم در کشور 43 درصد است.
دکتر موسوی با بیان اینکه در این طرح تاکنون 180 هزار نفر بیمار فشارخون شناسایی شدند، گفت: حدود 21 هزارو 330 نفر نیز مشکوک هستند و باید با دقت بیشتری کنترل شوند.
وی افزود: در این طرح 21 هزار و 335 نفر بیمار جدید فشار خونی شناسایی شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در این طرح 535 هزار و 630 نفر نیز فشارخون طبیعی دارند، افزود: رژیم غذایی نامناسب، مصرف نمک و چربی و نداشتن تحرک کافی از عوامل فشارخون بالا است که می‌توان با اصلاح آن، از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرد.
دکتر موسوی با بیان اینکه مصرف نمک در کشور سه برابر میانگین جهانی است، ادامه داد: کاهش 6 گرم نمک در روز سبب کاهش 24 درصدی سکته مغزی و 18 درصدی عروق کرونر و قلبی و 2.5 میلیون مرگ و میر در دنیا می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: افراد زیر 50 سال 5 گرم و افراد بالای 50 سال 3 گرم نمک لازم دارند و با افزایش سن باید مصرف نمک کاهش پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به میزان نمک در پخت نان اشاره کرد و گفت: افراد جامعه 50 درصد میزان نمک از طریق مصرف نان دریافت می‌کنند که متأسفانه میزان نمک در نانوایی‌های کشور زیاد می‌باشد که در سال‌های اخیر با کنترل نانوایی‌ها این میزان کاهش پیدا کرده است.
دکتر موسوی بر افزایش فضاهای ورزشی تاکید کردو افزود: افراد باید ورزش را جزو وظایف خود بدانند زیرا تحرک بدنی سبب کاهش ابتلاء به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/88664/675-درصد-جامعه-هدف-فشار-خون-بالا-در-مازندران-شناسایی-شدند
بستن   چاپ