پیام مازند
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خبر داد
180هزار نفر مبتلا به فشار خون در مازندران/ 55 درصد از بیماران از طریق پزشک خانواده شناسایی شدند
دوشنبه 3 تير 1398 - 14:34:39
پیام مازند - رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مبتلا بودن 180 هزار نفر به فشار خون و 21 هزار و 330 نفر مشکوک به فشار خون در مازندران خبر داد.
به گزارش ایسنا مازندران، سید عباس موسوی در نشست خبری اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، با بیان اینکه شایع ترین علامت فشار خون بی علامتی است و سردردها نشان دهنده فشار خون بالا نیست، اظهار کرد: با افزایش سن فشار خون نیز افزایش می یابد که یکی از علل مرگ و‌ میر جوانان نیز است.
وی با اشاره به اینکه فشار خون بیماری خاموش است، تصریح کرد: از 27 اردیبهشت تا 15 تیر با گروه هدف زنان باردار، بیماران‌کلیوی و افراد بالای 30 سال طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در مازندران انجام‌ می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه فشار خون علاوه بر شایع بودن سهم 97 هزار مرگ در سال 96 را به خود اختصاص داده است، گفت: فشار خون بالا اصلی ترین خطر است و موجب فشار به بخشی از اعضا از قبیل چشم و قلب می شود.
موسوی خاطر نشان کرد: قبل از اجرای این طرح 55 درصد از بیماران از طریق پزشک خانواده شناسایی کردیم و این در حالی بوده که در کشور این شناسایی به زیر 40 درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه مادران باردار و بیماران‌ کلیوی بیشترین جامعه هدف را تشکیل می دهند، افزود: مراکز بهداشت و درمان علوم‌ پزشکی به عنوان ‌پایگاه های ثابت، سیار و پایگاه هایی با رویکرد پزشک خانواده در طرح دیده شد که در این راستا یک هزار و 862 سیار و‌ 622 پایگاه ثابت کنترل فشار خون در استان ایجاد شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: خود اظهاری نیز از طریق سامانه فشار خون ثبت، راهنمایی های لازم به افراد داده و از طریق پیامک به فرد، نحوه خدمات رسانی اطلاع داده می شود.
موسوی گفت: تا کنون 1 میلیون و 72 هزار و 576 نفر غربالگری فشار خون شدند که این میزان تا روز گذشته معادل 67 درصد بوده است و همچنین مطابق آمار 180 هزار نفر مبتلا به فشار خون، 21 هزار و 330 نفر مشکوک به فشار خون و 535 هزار و 630 نفر طبیعی بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: فشارخون صحیح در شرایط عادی و‌مطلوب باید اندازه گیری شود، همچنین مصرف قهوه و یا غذاهای خاص و پر چرب، مصرف نمک، چربی، رژیم نامناسب و‌کم‌ تحرکی نیز از عوامل اصلی در افزایش فشار خون هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه مصرف نمک دریایی تاثیری در کاهش فشار خون ندارد و این باور غلط در میان مردم رایج است، افزود: فلزات سنگین و سرب به علت آلودگی آب دریا در نمک وجود دارد و در این راستا باید تصفیه نمک انجام گیرد.
موسوی با اشاره به اینکه ترکیب نمک طعام کلرید سدیم است، تصریح کرد: آن چه در نمک دریا مشاهده می شود به دلیل آلودگی ها به آن اضافه شده که موجب آسیب به بدن خواهد شد، کمبود ید نیز از طریق نمک تصفیه شده جبران‌می شود.
وی افزود: کاهش 6 گرم‌ نمک در روز موجب کاهش 24 درصدی سکته و 18 درصدی عروق کرونر می شود که در مجموع 2 و نیم میلیون مرگ از این طریق کاهش می یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه پس از شناسایی و غربالگری، افراد به پزشک ‌خانواده خود برای پیگیری مراجعه کنند، اظهار کرد: ‌اگر فشارخون جزء ‌موارد مشکوک بود غذاهای کنترل فشار خون با مراقبت های مشخص به بیمار ارائه می شود.
موسوی با بیان اینکه درافراد بالای 50 سال مصرف یک قاشق چایخوری نمک در روز کافی است، گفت: در نانوایی ها نیز باید کاهش استفاده نمک در دستور کار قرار بگیرد و با این کار 50 درصد ورودی نمک را به بدن کاهش داده ایم، از سال 95 استفاده نمک در نان از 8.1 به 1 دهم رسیده است.
وی با اشاره به اینکه بحث تغییر ذائقه مردم در کاهش نمک باید جدی گرفته شود، افزود: غذاهای پر کالری و پر چرب فست فود ها و کم تحرکی در افزایش فشار خون موثر است، فرهنگ ورزش باید از وظایف روزانه باشد نه به عنوان یک اپشن و از سر بیکاری چون این دیدگاه آسیب زننده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه کاهش استرس ها، خواب صحیح و عدم‌مصرف دخانیات در کاهش فشار خون‌ موثر است، خاطرنشان کرد: سرانه ی تحرک بدنی باید بالا برود تا خطر افزایش وزن نیز به حد اقل برسد.
موسوی با اشاره به اینکه سطح سلامت ارتباطی به مصرف دارو ندارد، گفت: کسانی که فشار خون را درمان دارویی می کنند عوارض را کم تری در فشار خون دارند و کم فشار بودن خون نیز خوش خیم است که با افزایش سن فشار به حالت نرمال می رسد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/88681/180هزار-نفر-مبتلا-به-فشار-خون-در-مازندران--55-درصد-از-بیماران-از-طریق-پزشک-خانواده-شناسایی-شدند
بستن   چاپ