پیام مازند
مهر گزارش می دهد؛
رشد پلکانی مصرف برق در مازندران/ پرداخت مشوق به کم مصرف‌ها
شنبه 15 تير 1398 - 09:42:01
پیام مازند - ساری - در تابستان و فصل گرما، رشد پلکانی و چندبرابری مصرف برق در مازندران، بار دو هزار و 228 مگاواتی برق را به شبکه ها تحمیل می کند که گذر از آن جز با مدیریت مصرف ممکن نخواهد بود.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: بار پایه پیک مصرف برق در مازندران در فصل های غیرگرم و عادی 800 مگاوات بوده که این میزان در زمان پیک به بیش از دو هزار و 228 مگاوات خواهد رسد.
مازندران دارای 2 شرکت توزیع برق است که شرکت توزیع برق منطقه ساری یک میلیون و 384 هزار و 726 مشترک دارد که از این تعداد 76 درصد مشترکان خانگی، 4.9 درصد عمومی، 5.1 کشاورزی و هفت دهم درصد هم مشترکان صنعتی هستند.
بر اساس نرخ جدید مصرف برق، مصرف هر کیلووات ساعت برق کشاورزی 141 ریال، عمومی 247 ریال و صنعت 648 ریال محاسبه می‌شود که از بهای مصرفی ثابتی پیروی می‌کنند، این در حالی است که مشترکان خانگی از بهای مصرفی پلکانی برخوردار هستند که در پله اول به ازای هر کیلووات ساعت 524 ریال و در پله آخر به عنوان مشترک پر مصرف 2 هزار و 271 کیلووات ساعت محاسبه می‌شود.
همچنین مصرف برق تجاری نیز به صورت پلکانی محاسبه شده و در پله اول 2 هزار و 97 ریال و در پله آخر 2 هزار و 859 ریال برای هر کیلووات باید پرداخت شود.
شروع گرمای زودرس از خردادماه سال جاری در مازندران، وضعیت مصرف برق در این استان را صعودی و پلکانی کرده است
شروع گرمای زودرس از خردادماه سال جاری در مازندران، وضعیت مصرف برق در این استان را صعودی و پلکانی کرده است به گونه ای که 21 روز از خردادماه بیش از 20 هزار مگاوات ساعت برق و انرژی به مازندرانی ها واگذار شده است.
پیش بینی 29 روز بحرانی در تابستان، ضرورت اعمال مدیریت مصرف برق و انرژی را در مازندران الزامی می سازد و این وضعیت در حالی است که کیوان فرح زاد مدیرعامل شرکت توزیع برق غرب مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: در غرب استان پیک مصرف برق 700 مگاوات است که در روزهای گرم سال رشد می یابد.

وی با بیان اینکه مشترکان عمومی 15 درصد انرژی را به خود اختصاص داده اند افزود: این درحالی که بخش صنعت 11 درصد انرژی را مصرف می کنند.
وی با اظهار اینکه در مشترکان عمومی و دوایر دولتی به راحتی می‌توانیم مدیریت مصرف داشته باشیم و مشکل منطقه را حل کنیم گفت: چهار هزار و 448 کنتور در غرب مازندران هوشمند است که از راه دور مانیتور می‌شود و اگر مصرف آنان کم یا زیاد شود رصد می‌کنیم و از طرق پیامک رشد مصرف را هشدار می‌دهیم.
فرح زاد به اقدامات صورت گرفته برای کاهش مصرف برق اشاره و اضافه کرد: بیش از 200 دستگاه کنتور تجاری را هوشمند کردیم به دلیل آنکه از مانیتور رصد کنیم، همچنین به مشترکانی که مصرف بهینه برق داشتند و امسال نیز کاهش مصرف برق داشتند مشوق پرداخت می‌کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با اظهار اینکه الگوی مصرف از 15 خرداد تا پایان شهریور، به میزان 400 کیلووات ساعت است و غیر از آن 300 مگاوات است گفت: اگر کسی الگوی مصرف برق را رعایت کند مشوق دریافت می کند.
فرح زاد عنوان کرد: علاوه بر این، اطلاعات و وضعیت مصرف برق را هفتگی به فرمانداران اعلام می‌کنیم و از 880 کنتور دولتی، تعداد تاکنون 210 کنتور بازدید شد و 110 نقطه همکاری مطلوبی داشته‌اند.
وی بااشاره به تغییر ساعت اداری گفت: پس از پایان ساعت اداری نباید برق و کولر روشن باشد و باید نسبت به رعایت توصیه‌ها و الگوی مصرف اقدام شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران نیز برای کاهش مصرف برق به مشترکان توصیه کرد تا مشترکان خانگی در ساعت اوج بار یعنی از 12 ظهر تا 16 عصر از لوازم پرمصرف در خانه‌ها مانند لباس شویی، ظرف شویی و چرخ گوشت استفاده نکنند گفت: همچنین در روز از نور طبیعی استفاده شود و کولرها در جایی که نصب می‌شود، سایبان داشته باشند و فیلترهای کولر نیز هرچند وقت یکبار تعویض شود.
در حال حاضر شبکه پاسخگوی دو هزار و 228 مگاوات برق است و اگر از این سقف عبور کند موجب فروباری شبکه و ترانس می‌شود که ناچار به اعمال خاموشی خواهیم بود
رضا غفاری افزود: در حال حاضر شبکه پاسخگوی دو هزار و 228 مگاوات برق است و اگر از این سقف عبور کند موجب فروباری شبکه و ترانس می‌شود که ناچار به اعمال خاموشی خواهیم بود.
وی رایگان بودن هزینه مصرف برق در مساجد و امامزادگان را از جمله مسائل در افزایش مصرف برق بیان کرد و گفت: بیشتر اوقات شاهد آن هستیم که برق و کولر این اماکن از ساعت 10 صبح تا 10 شب روشن است و اگر تا 400 یا 500 مگاوات معافیت می گذاشتند و مصرف بیش از آن محاسبه می‌شد، متولیان مساجد نسبت به رعایت الگوی مصرف دقت بیشتری داشتند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران با بیان اینکه روستاهای دارای کد بالای 10 خانوار بدون برق در استان نداریم، تصریح کرد: در فصل تابستان بار 2.75 برابری به برق استان تحمیل می‌شود زیرا بار پیک پایه 800 مگاوات بوده که در فصل تابستان به دو هزار و 228 مگاوات می‌رسد.
غفاری در ادامه با اشاره به اینکه تغییر ساعت کار ادارات، بانک‌ها، نهادها و همچنین اصلاح الگوی مصرف برای کاهش مصرف انرژی در حال اجرا است، بیان کرد: ساعت کار تابستانی از 25 خرداد در مازندران به اجرا گذاشته شده که بر مبنای آن فعالیت ادارات از ساعت 6 و 30 دقیقه آغاز و تا ساعت 13 و 30 دقیقه ادامه دارد.
وی افزود: هدف توزیع برق از اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف در پیک مصرف، تامین برق مطمئن و پایدار برای همه مشترکین بدون وقوع خاموشی است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران با درخواست از مشترکان برای همراهی با مجموعه صنعت برق گفت: از همه هموطنان درخواست می‌کنیم که در ساعات 12 الی 16 در روز و 20 الی 23 در شب برای کاهش مصرف خود اقدام کنند.
راهکارهای مدیریت مصرف انرژی
غفاری درخصوص راهکارهای کاهش مصرف برق نیز اظهار داشت: از جمله راهکارهای ساده می‌توان بهره گیری از نور طبیعی روز، تنظیم کولرهای گازی روی 24 الی 26 درجه اشاره کرد که تاثیربسزایی در کاهش مصرف در ساعات اوج بار خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مشترکان همچنین می‌توانند با استفاده از وسایل پرمصرف برقی در ساعت‌های پایانی شب یا ابتدای روز و یا روزهای تعطیل نقش موثری در کاهش مصرف خود و پایداری شبکه برق داشته باشند، تاکید کرد: مطمئنیم که با همکاری همه مشترکان مازندران، می‌توانیم از این روزهای گرم به خوبی عبور کنیم و در تامین برق مشکلی نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت برق مازندران با اظهار اینکه 808 شالکیوبی با 110 مگاوات مصرف برق در تابستان وارد مدار می‌شوند گفت: علاوه براین حضور مسافران و دمای هوای بیش از 32 درجه استان مصرف انرژی را تغییر می‌دهد و به ازای هر درجه دما شاهد رشد بار سرمایشی در استان خواهیم بود.
وی تامین برق مطمئن و پایدار برای مشترکان را هدف مصرف بهینه و مدیریت مصرف اعلام کرد و گفت: از اول خرداد تا پایان شهریور برای مشترکان پرمصرف ماهانه قبض برق صادر می‌شود تا پرداخت هزینه مصرف برق برای آنان راحتتر باشد.
تعطیلات خردادماه و افزایش دمای هوای مازندران که از خردادماه کلید خورد، رشد بار بین 170 تا 250 مگاواتی را در روز در مازندران موجب شد و استمرار این وضعیت ضرورت توجه به مدیریت مصرف انرژی را برای تامین برق پایدار در استان الزامی می سازد.
به ازای تولید هر مگاوات برق در نیروگاه نکا 880 گرم مواد آلاینده به محیط زیست وارد می‌شود و این وضعیت توجه به مدیریت مصرف برق را ضروری می سازد. تغییر ساعت اداری موجب کاهش هفت درصدی مصرف برق در استان می‌شود هرچند تاکنون برخی از دستگاه‌ها همکاری مطلوبی با متولیان برق نداشته‌اند.

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/89470/رشد-پلکانی-مصرف-برق-در-مازندران--پرداخت-مشوق-به-کم-مصرف‌ها
بستن   چاپ