پیام مازند
با "ساداتی های نیاکی" آمل از گذشته تا امروز
يکشنبه 17 شهريور 1398 - 10:01:01
پیام مازند - خادم با سابقه حسینیه سادات نیاکی آمل گفت: برپایی مراسم عزاداری سرشار از زرق و برق و تجملات دنیوی، نشان از تغییر سبک زندگی و کمرنگ شدن صفا و سادگی عزاداری‌های امروزی دارد .
اسدالله صادقی در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه سبک عزاداری امروزی با گذشته فرق کرده است، اظهار کرد: در گذشته عزاداری ها به صورت شبیه خوانی و تعزیه با اسب اجرا می شد .
وی با اشاره به قدمت 150 ساله حسینیه سادات نیاکی آمل و حال و هوای محرم سالیان دور، تصریح کرد: محوطه این حسینیه با داشتن بالای 30 سقاخانه پذیرای مهمانان اباعبدالله الحسین بوده است.
خادم با سابقه حسینیه سادات نیاکی آمل خاطرنشان کرد: درخت بزرگی در حیاط این حسینیه وجود داشت که مردم دور این درخت تا پاسی از شب، به مراسم عزاداری می پرداختند .
صادقی به مراسم شام دهی هرساله در ایام محرم اشاره کرد و گفت: در گذشته، مردم با تجمع در سقاخانه ها غذا را در بشقاب میل می کردند و ظروف یکبار مصرف جایی نداشت اما امروزه غذاها در ظرف های یک بار مصرف در بین عزاداران توزیع می شود.
وی از نبود لوازم صوتی در زمان های گذشته سخن گفت و افزود: مراسم پیشین، خیلی ساده و با آن صداهای دلنشین مداحان انجام می گرفت اما اکنون مداحی به سبک گذشته، وجود ندارد و سینه زنی های امروزی به سبک موسیقی های امروزی نزدیک شده است .
خادم با سابقه حسینیه سادات نیاکی آمل با بیان اینکه گروه موزیک در گذشته به صورت ضعیف و بدور از تشریفات بود، یادآور شد: به عنوان مثال 2 نفر طبل زن و 2 نفر قرنی زن، به همراه دسته بودند و عَلَمی کوچک به عنوان نمادی از دسته روی ها وجود داشت، نه به صورت امروزی که جوانان از آن استفاده می کنند .
صادقی با اشاره به برگزاری مراسم تعزیه در حسینیه سادات نیاکی آمل از وجود نهر آب روانی در حیاط حسینیه سابق خبر داد و آنرا موجب طبیعی جلوه دادن تعزیه دانست و بیان کرد: اکنون این موارد به شکل مصنوعی درآمده مضاف بر اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون مراسم تعزیه برگزار نمی شود .
وی از رغبت فراوان جوانان در گذشته و عدم تمایل جوانان کنونی سخن به میان آورد و افزود: در آن زمان علاوه بر تعزیه خوان های بومی، از شهرهای اطراف نظیر بابل و ساری هم تعزیه خوانان خوش الحان همراه با اجراهای زیبا به حسینیه می آمدند .
خادم با سابقه حسینیه سادات نیاکی آمل در تشریح مراسم پیاده روی روز عاشورای حسینیه، خاطرنشان کرد: در روز عاشورا، هیئت عزاداری از حسینیه سادات نیاکی حرکت کرده و به سمت تکیه های شهدا(قادی محله)، آملی ها، شاهاندشتی ها، مشایی ها، ایرائی ها، اسکی ها، امامزاده ابراهیم و امام زاده قاسم طی طریق می کند .
صادقی تصریح کرد: شاکله و اساس دسته سادات نیاکی ها در آمل، نشات گرفته از جدشان آقا سید حسن ولی است که بارگاه آن امامزاده والا مقام در روستای نیاک لاریجان بوده که این حسینیه به این نام معروف شده است .
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/97217/با-"ساداتی-های-نیاکی"-آمل-از-گذشته-تا-امروز
بستن   چاپ