پیام مازند
صادرات خاویار دریای خزر به قزاقستان آغاز می شود
چهارشنبه 10 آبان 1396 - 4:17:51 AM
ایسنا - اقتصادی
مازندران آنلاین - امریف بغداد کولتائویچ سفیر کشور قزاقستان در ایران و کریمیکف استاندار استان قزیل اوردا در راس هیئت اقتصادی از بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری جهان در روستای گلدشت جویبار بازدید کردند.
به گزارش ایسنا مازندران، کریمیکف استانداراستان قزیل اوردا با اشاره به نیاز و کشش بازار جهانی برای محصول خاویار اظهار کرد: دانش فنی و بومی تولید ماهیان خاویاری ایران ستودنی است و می‌خواهیم این امر نیز به کشور قزاقستان آموزش داده شود.
وی ابراز امیدواری کرد: به زودی صادرات خاویار دریای خزر که از بهترین نوع ماهی خاویاری در جهان است به بازارهای قزاقستان ورود پیدا کند.
اسحاق اسلامی مدیرعامل شرکت تعاونی قره برون جویبار نیز با بیان اینکه صادرات خاویار در زمستان سال آینده آغاز می شود، اظهار کرد: کشورهای اروپایی به مدت 5 سال در لیست انتظار خاویار این مزرعه به سر می برند و این شرکت توان برآورده کردن بخش مهمی از سفارش نیاز بازار اروپایی و منطقه را دارد.
وی تصریح کرد: از گذشته تاکنون، بازارهای جهانی و خاویار دریای خزر که دارای ارزش دارویی و غذایی ویژه‌ و برند جهانی است را می شناسند و در حال حاضر برای خرید خاویار ایرانی رقابت می‌کنند.
مدیرعامل شرکت تعاونی قره برون خاطرنشان کرد: با توجه به خاویار پرورشی کشورهای حاشیه حوزه خلیج فارس که در چند سال اخیر، سرمایه گذاری های فراوانی دراین راستا صورت گرفت و بازاریابی های علمی گسترده ای پیش از تولید و صید خاویار، در سطح دنیا انجام شد خوشبختانه جهان همچنان برای خرید خاویار و گوشت فراورده شده ماهیان اوزون برون به بازارهای ایران مراجعه حضوری و مکاتبه دارند.
اسلامی به مسئولان و فعالان آبزی پروری هشدار داد: نباید به این اکتفا کرد که خاویار ایرانی بسیار ارزشمند است بلکه با سرمایه گذاری‌ و بازاریابی های وسیع و حرفه ای رقیبان که سوبسید دولتی نیز استفاده می‌کنند در سال‌های آینده این بازار از دست کشور خارج می‌شود.
وی افزود: ماهیان خاویاری این مزرعه هنوز به دوره صید نرسیدند اما به دلیل ارزشمند بودن ماهیان خاویاری دریای خزر هم اکنون کشور های روسیه و قفقاز مشتری بازارهای گوشت فراورده شده ماهیان اوزون برون هستند که چندسالی است قسمتی از تقاضاهای سفارش این کشورها از طریق شرکت قره برون باقیمت مناسب به این کشورها به فروش می رسد.
مدیرعامل شرکت تعاونی قره برون در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: یکی از چالش هایی که این شرکت با آن دست وپنجه نرم می کند، عدم وجود پایانه صادراتی است و این چالش کنونی موجب می‌شود خاویار به قیمت بسیار پائین به بازارهای جهانی فروخته شود کشورهای دارای پایانه صادراتی ناب ترین محصول جهانی را تنها با بسته بندی کردن به چندین برابر قیمت خریداری شده از ایران به بازار داخلی خود وسایر کشورها بفروشند.
اسلامی خاطرنشان کرد: در حالی که ایران پر از جوانان باهوش و تحصیلکرده آکادمیک و بیکار هستند، شایسته ایرانی نیست که کشورهای دیگر از خاویار دریای خزر ایران و دسترنج جوانان ایرانی، به شکوفایی اقتصادی برسند و تنها با بهره گیری از صنایع تبدیلی و بسته بندی و حمایت‌های دولتی برای کشور خود ارزآوری و اشتغال مولد داشته باشند.
کارآفرین برتر اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه امروزه دنیا معنی اقتصاد مقاومتی را درک کرده است افزود: مصداق عینی اقتصاد مقاومتی در مزرعه چپکرود جویبار وجود دارد که به طور مستمر ماهیانه هیئت‌های سیاسی، اقتصادی، پژوهشی، تحقیقاتی و توریستی از 4 قاره دنیا به این مزرعه می‌آیند و از الگوکاری اقتصاد مقاومتی، نمونه برداری می کنند و تیم های پژوهشی و دانشمندان بزرگ برای انجام کارهای تحقیقات و پژوهشی به این روستا دوردست مراجعه می کنند.
اسلامی خاطرنشان کرد: در این بازدید استاندار استان قزیل اوردا قزاقستان از این شرکت برای سرمایه گذاری و راه اندازی مزرعه‌ای مانند چپکرود جویبار در کشور قزاقستان دعوت رسمی به عمل آورد.
مدیرعامل شرکت قره برون تاکید کرد: دعوت برای سرمایه گذاری، احداث و راه اندازی در آن کشور و دیگر کشورها تاکنون از سوی من پذیرفته نشد و همچنان منتظر راه‌اندازی پایانه صادراتی در جویبار هستم تا با احداث پایانه صادراتی بتوان این وظیفه را در کشور انجام داد.
وی افزود: امیدوارم تا زمستان سال آینده با احداث پایانه صادراتی هزار شغل مستقیم و 10 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد شود که به دنبال آن سالانه مبلغ یک میلیارد دلار ارزآوری برای مازندران در پی دارد
این کارآفرین نمونه،همچنین تاکیدکرد: در این راه همچنان منتظر حمایت مضاعف مسئولان هستم چرا که تولید و اشتغالزایی فزاینده در راستای تحقق اقتصادمقاومتی از منویات رهبری و تاکید رئیس جمهور است.
وی تصریح کرد: درصورت راه اندازی و یا سرمایه گذاری در کشورهای دیگر، به دلیل صنایع تبدیلی و پایانه های صاداراتی طبیعتا منفعت اقتصادی بیشتری دارم اما دغدغه من، تحقق اقتصادمقاومتی، تولید و اشتغال برای منطقه و کشورم است.
اسلامی با بیان اینکه با اتکا به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می توان به رونق اقتصادی زودهنگام دست یافت، تصریح کرد؛ مفهوم اقتصادمقاومتی یعنی شکوفایی اقتصادی، آبادانی، اشتغال و رفاه اقتصادی برای منطقه و کشور خود با بهره گیری از امکانات داخلی و بهره گیری از تخصص جوانان جویای کار است.
این سرمایه‌گذار تاکیدکرد: در صورت راه‌اندازی پایانه صادراتی تحول اقتصادی در منطقه به وجود می آید و اثرات این تحول در بخش های دیگر خود را نشان می‌دهد.
مدیرعامل شرکت چپکرود جویبار با اشاره به مسئولیت های اجتماعی افزود: خاویار خزر سرمایه ایران و پیشرفت کشور است و تمامی ایرانیان و دنیا و علم باید ازاین نعمت الهی بهره ببرند.
اسلامی تاکید کرد: درصورت آمادگی وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی و نیز همچنین در صورت مجهزبودن پژوهشگاه‌های سرطانی درحد استاندارد علمی دنیا، بر اساس تفاهم نامه رسمی با افتخار به ازای صید هر ماهی خاویار یک کیلوگرم از آن برای کارهای پژوهشی سرطان به وزارت بهداشت ودرمان اهدا می شود.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/9738/صادرات-خاویار-دریای-خزر-به-قزاقستان-آغاز-می-شود
بستن   چاپ