پیام مازند

آخرين مطالب

گردشگری سلامت ، غریبه در مازندران فرهنگي

گردشگری سلامت ، غریبه در مازندران
  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - ساری – ایرنا – مازندران برغم داشتن ویژگی گردشگر پذیری برای مسافران داخلی و خارجی هنوز نتوانسته است از این ظرفیت در اجرای گردشگری سلامت برای بخشی از مسافران خارجی استفاده کند، بویژه اینکه گردشگری سلامت بی ارتباط با محیط طبیعی مناسب نیست .
مازندران سالانه میزبان 30 میلیون گردشگر است که براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی استان تنها یکصد هزار نفر از این تعداد را گردشگران خارجی تشکیل می دهند که به نظر می رسد تنها علت سفر به مازندران حضور در مناطق جذاب استان و استفاده از مواهبی همچون دریا و جنگل است.
در حالیکه به نظر می رسد گردشگری استان با توجه به کارنامه ان و نیز محدودیت های مشخص زیر ساختی و فرهنگی نمی تواند محل استقبال گردشگران خارجی باشد چراکه بعضی از کشورهای منطقه با امکانات بهتر ، بیشتر و ارزانتر این خدمات را ارائه میدهند اما به گفته کارشناسان ،گردشگری سلامت می تواند این حلقه را به نفع استان پایان دهد.
در گردشگری سلامت ، درمان خواسته اول هر گردشگر است وحال اگر این خدمت در محیط مناسب وطبیعی ارائه شود به نظر می رسد رغبت بیشتری برای گردشگران خارجی بویژه کشورهای همسایه جهت حضور در مازندران ایجاد شود.
مسئولان حوزه گردشگری و درمان مازندران می گویند نبود زیر ساخت های لازم در بیمارستان ها از جمله فضا ، فقدان خط پروازی با کشورهای علاقمند به دریافت خدمات درمانی و یا نبستن قرارداد همکاری با دیگر کشورها را علت بسته بودن دستشان در جذب گردشگر خارجی برای درمان اعلام کردند که باعث شده تا این شاخه گردشگری در ایستگاه اول مجبور به توقف شود .
*** توریسم درمانی یا گردشگری سلامت را بشناسیم
توریسم درمانی که گاهی از آن با عنوان توریسم سلامت و یا گردشگری سلامت نام برده می‌شود سازمان جهانی گردشگری (WTO) بدینصورت آن را تعریف می کند که استفاده از خدماتی که منجر به بهبود یا افزایش سلامتی و افزایش روحیه فرد (با استفاده از آب‌های معدنی ، آب و هوا یا مداخلات پزشکی) در مکان خارج از محل سکونت فرد اطلاق می شود .
براساس اعلام اخیر انجمن توسعه گردشگری سلامت ایران درآمدزایی از محل گردشگری سلامت در کشور بیش از چهار برابر حوزه گردشگری عمومی است بطوریکه پارسال از این محل ، درآمد تقریبی یک و 2 دهم میلیارد دلاری عاید کشور شد .
*** نبود استانداردهای خاص در بیمارستان های مازندران برای جذب گردشگر خارجی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تایید سرآمد بودن استان در برخی رشته های پزشکی همچون درمان ناباروری،جراحی های زیبایی ، جراحی های مفصل ، مغز ، اعصاب و درمان بیماری های سرطان گفت که این ظرفیت ، پتانسیل خوبی برای پرداختن به گردشگری سلامت است .
حامد روحانی زاده در عین حال اجرایی نشدن گردشگری سلامت را به دلیل نبود استانداردهای خاص و لازم در بیمارستان های مازندران مرتبط دانسته و افزود : هنوز بیمارستان های استان آن چهارچوب ها به طور مثال اختصاص یک اتاق برای هر بیمار خارجی را ندارند .
وی همچنین عقد قرارداد با کشورها را برای جذب گردشگر به منظور ارائه خدمات درمانی و پزشکی از جمله بسترهای لازم در این خصوص دانست و ادامه داد : با جدی گرفتن مقوله گردشگری سلامت در این دولت ، گامهایی برای این منظور برداشته شد تا با به نتیجه رسیدن آن ، زمینه حضورگردشگران خارجی برای دریافت خدمات درمانی در استان فراهم شود .
*** بیمارستان های خصوصی جبران کننده کاستی در حوزه گردشگری سلامت
معاون درمان مازندران در پاسخ به این سوال که آیا آماری از تعداد پذیرش گردشگران خارجی برای دریافت خدمات درمانی یا همان گردشگری سلامت در بیمارستان های استان موجود است ؟ گفت : تاکنون هیچیک از بیمارستان های دولتی استان پذیرش بیمار خارجی برای دریافت خدمات درمانی تخصصی نداشتند .
وی افزود : البته با توجه به فراهم بودن زیر ساخت ها و همچنین تجهیزات در بیمارستان های خصوصی ، تعدادی از این بیمارستان ها پذیرش بیمار از کشورهای دیگر را دارند .
روحانی زاده گفت : هم اکنون در زمینه درمان ناباروری یکی از بیمارستان های خصوصی مازندران ارائه دهنده خدمات به گردشگران خارجی است .
وی معتقد است که به دلیل فراهم نشدن ظرفیت های لازم در مازندران ، هم اکنون مقصد بخش عمده از گردشگران سلامت به کشورهای دیگر منطقه است که گاهی از نظر پزشکی توان پایینی نیز دارند .
معاون درمان مازندران می گوید که بسیاری از گردشگری سلامت منطقه به کشورهای هند ، کره جنوبی و روسیه انجام می شود در حالی که می توان مازندران را از نظر امکانات و خدمات درمانی و پزشکی در بسیاری از حوزه ها برتر از این کشورها دانست .
*** روشن شدن چراغ گردشگری سلامت در برخی بیمارستان های استان
با وجود مسائلی که برای اجرای گردشگری سلامت در مازندران وجود دارد ، هستند مجموعه هایی که خود را آماده و پا به کار برای اجرایی شدن این شاخه از صنعت می دانند که تامین اجتماعی از آن جمله است .
هرچند پروتکل و یا قراردادی فی مابین وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی در سطح ملی برای اجرای طرح گردشگری سلامت بسته نشده است اما مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران از وجود ظرفیت و زیر ساخت اجرای گردشگری سلامت در یکی از بیمارستان ملکی این سازمان در استان خبرداد .
محمد خورشیدی از مرکز تازه تاسیس جراحی قلب باز بیمارستان ولیعصر قائمشهر به عنوان ظرفیتی در این حوزه نام برد و گفت که در سال های اخیر حدود 300 میلیاردریال اعتبار سازمان تامین اجتماعی برای خرید و تامین امکانات و تجهیزات برای ایجاد این مرکز هزینه شد که هم اکنون پذیرای بیمارانی از استان های کشور است و این ظرفیت برای پذیرش بیماران خارجی را نیز دارد .
وی اظهار داشت : در حال حاضر این ویژگی و امکانات تخصصی و تجهیزاتی در بیمارستان ولیعصر قائمشهر وجود دارد تا بتواند با ارائه خدمات درمانی بابی را برای گردشگری سلامت باز بکند .
تامین اجتماعی در مازندران پنج بیمارستان دارد که مرکز جراحی قلب باز در جوار بیمارستان ولیعصر واقع در قائمشهر یکی از بیمارستان های ملکی این سازمان است که از دهه 90 فعالیت خود را با 50 تخت بستری و تخصصی ، اتاق عمل جراحی ، آی سی یو و آنژیوگرافی در زمینی به مساحت سه هزار مترمربع آغاز کرده است .
*** گردشگری سلامت در مازندران محتاج حمایت
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران با اشاره به ورود سالانه یکصد هزار گردشگر خارجی به این استان ، گفت : برای برخورداری از تمامی ظرفیت های گردشگری مازندران نیاز است تا با همکاری بخش های دولتی و خصوصی ، بسته های گردشگری مناسب برای نیاز مسافران کشورهای دیگر ارائه کنیم.
مهران حسنی از گردشگری سلامت به عنوان مقوله ای از گردشگری نام برد که برای رشد و ترقی به حمایت های بیشتری نیاز دارد .
وی با اعلام اینکه علاوه بر نبود برخی زیر ساخت ها در بیمارستان های مازندران ، فراهم نبودن زمینه پرواز با کشورهای همسایه متقاضی دریافت خدمات سلامت از دیگر مشکلات در مسیر اجرای این شاخه پردرآمد گردشگری است .
معاون گردشگری مازندران به اعلام آمادگی پارسال آستاراخان روسیه برای اعزام گردشگر سلامت به استان اشاره کرد و افزود : اما به دلیل برقرار نبودن خط پروازی میان این 2 استان ، پیگیری ها برای این مهم محقق نشد .
وی دانشگاه علوم پزشکی و اداره میراث فرهنگی و گردشگری را به عنوان نهادهای مرتبط ودست اندرکار گردشگری سلامت پیگیر اجرای این نوع گردشگری ذکر کرد ، گفت : برای این منظور اخیرا نشست مشترک میان مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی بابل ، مازندران و میراث فرهنگی استان با یکی از شرکت های گردشگری سلامت کشور در تهران برگزار شد .
حسنی گفت : براساس آخرین تصمیمات صورت گرفته دراین نشست قرار شد تا هماهنگی برای سوق دادن بیماران خارجی به بیمارستان های مازندران انجام شود .
وی این اقدامات را با تعبیر "گام های کوتاه و دیرهنگام " در حوزه گردشگری سلامت مازندران دانسته و اعلام امیدواری کرد با تلاش های انجام شده و اقداماتی که قرار است انجام شود شاهد جوانه زدن این شاخه گردشگری درمازندران باشیم .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
2096/1899

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/13493/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قضاوت حقوقی با هوش مصنوعی؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!

ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی

تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت

متهم به قتل زهره فکور صبور بازداشت شد

عکس | اولین تصاویر از ازدواج سپند امیرسلیمانی با بازیگر زن

آیا عامل مرگ بتهوون مسمومیت با سرب بود؟

عکس | طعنه سنگین پرویز پرستویی به ابراهیم رئیسی

اعزام کاروان راهیان نور بسیجیان سپاه خوی به مناطق عملیاتی 8سال دفاع مقدس

بررسی روند اجرای طرح‌نور و عفاف و‌حجاب در خوی

انگیزه عامل قتل هولناک در بوستان ولایت فاش شد

تیراندازی، مراسم عروسی را در یک لحظه به عزا تبدیل کرد

بازداشت باند نامرئی که همگی زن بودند

جزئیات جدید از قتل مدیر ارشد شهرداری تهران

معمای ناپدید شدن سبحان 5 ساله

ویژگی‌های یک معلم خصوصی زبان خوب چیست؟

نقشه مترو فضایی/ به راحتی ایستگاه عوض کنید!

نهنگ تک‌شاخ براق به فضا می‌رود

بارش برف سنگین در قزوین-مازندران؛ ارتفاع برف به 5 متر رسید (فیلم)

لیگ یک / فرار از منطقه خطر با یک امتیاز

شاعرانه/ عمق تاریک تمام خوابها را لمس می سازم

قله حماقت چیست؟

آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی

ماجرای جدایی فیفا از کمپانی EA SPORTS؛ هیچوقت به خاطر پول، یک رابطه خوب را خراب نکن! (زیرنویس فارسی)

پیشروی دشمن در تصرف سرزمین ذهن ها/ خرمشهر فرهنگی آزاد شود

کردم روانه هرچه پسر داشتم به شهر باشد کز آن میانه یکی کارگر شود

آئین تجلیل از معلمان نمونه مازندران

اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی در منطقه گردشگری عباس آباد

مس سونگون از شکست برابر سایپا گریخت/ توقف آریو برابر دریا بابل

اعزام 600 نفر به اردوهای راهیان نور غرب کشور

اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب 57

آیین تجلیل از معلمان نمونه مازندران

بنای ما بر حمایت جدی است

انتشار «لی‌لا» نوشته مریلین رابینسون

توصیه رئیس پلیس پایتخت به ماموران در طرح نور

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

بازیکنان پرسپولیس منتظر پیامک ویژه بانکی!

جابه‌جایی یک میلیون و 400 هزار تن کالا از مازندران

دستگیری شکارچی بی رحم حیات وحش در تنگ هفت خرم‌آباد

طعنه سنگین جعفرزاده به ابراهیم رئیسی/مدینه گفتی و کردی کبابم!

گواهینامه موتورسواری برای بانوان صادر می‌شود؟/ تجهیز البسه فراجا به دوربین به روایت وزیر کشور

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!

توقیف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

تصمیم جدید پلیس برای جاده چالوس

داروی دل نمی‌کنم کان که مریض عشق شد

گریه ای افتاد در من بی امان

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان