پیام مازند

آخرين مطالب

پوکی استخوان، نتیجه عدم تحرک در بانوان است علمي

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: پوکی استخوان، نتیجه عدم تحرک در بانوان است.
به گزارش ایسنا مازندران، یاسمن اسدی در نخستین نشست علمی انجمن توانمندسازی زنان و خانواده مازندران با عنوان سلامت زنان با اشاره به پوکی استخوان به عنوان نخستین پیامد شایع فقر حرکتی در زنان، اظهار کرد: فعالیت منظم بدنی مستمری همچون پیاده روی، وقتی از زمان نوجوانی و جوانی، آغاز ‌شود، موجب افزایش تراکم استخوانی در بدن می‌شود که این خود، از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
اسدی با بیان اینکه نمی‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها، همزمان با افزایش سن جلوگیری کرد، افزود: کمترین کاری که می‌توان کرد، این است که آغاز بسیاری از این بیماری‌ها را به تعویق انداخت.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری تصریح کرد: اگر خانمی در شرایط عادی و بدون ورزش کردن و حرکات مداوم بدنی، در 50 سالگی، به پوکی استخوان مبتلا شود، می‌تواند با ورزش روزانه، خطر ابتلا به این بیماری مزمن را از 10 تا 15 سال به تعویق بیندازد.
اسدی خاطرنشان کرد: ابتلا به دیابت نوع دوم نیز از دیگر دلایل شایع فقر حرکتی است که بیشتر به دنبال تغذیه نادرست، خوردن غذاهای فست فود و پرکالری و و در نهایت نیز کم‌تحرکی بدن به وجود می‌آید.
این عضو هیات علمی دانشگاه، چربی خون، فشار بالا، مشکلات قلبی، عروقی و چاقی، را از دیگر عوارضِ فقر حرکتی در زنان دانست و تصریح کرد: متاسفانه مشاهدات عینی و آمار نشان می‌دهد که نخستین دلیل مشارکت خانم‌ها در فعالیت‌های بدنی و ورزش برای رسیدن به کاهش وزن، آنهم در سریع‌ترین زمان ممکن است که در این حالت به دلیل نادیده گرفتن و کم اهمیت دانستن سلامتی، شاهد مراجعه افراد فراوانی از باشگاه‌های ورزشی تناسب اندام به مطب‌ها هستیم.
اسدی ادامه داد: اگر در زمان فعالیت‌های بدنی، با هدف ارتقای سطح سلامتی، ورزش صورت بگیرد، به طور قطع کاهش وزن نیز به طور اتوماتیک‌وار روی می‌دهد.
* حیات عضلات در حرکت آن‌هاست
اسدی کوتاهی و ضعف عضلات را نیز از دیگر دلایل و پیامدهای شایع فقر حرکتی در زنان عنوان کرد و گفت: زندگی عضلات در حرکت آن‌ها است بنابراین چنانچه، عضله‌ای در طول شبانه‌روز بی‌حرکت مانده و به طور مستمر و مداوم، در وضعیت نامطلوب قرار گیرد، در بلندمدت، ضعف، کوتاهی و یا بلندی غیرمعمول در عضله مربوطه ایجاد می‌شود.
وی با بیان اینکه، مشکلات ساختاری و اسکلتی، نیز از دیگر نتایج فقر حرکتی بوده و شیوع فراوانی نیز دارد، تصریح کرد: ناهنجاری‌های اسکلتی، مانند قوزپشتی، عارضه سر به جلو، گودی کمر بیش از اندازه، زانوی ضربدری و یا پرانتزی، اغلب دارای ریشه ژنتیکی مادرزادی بوده، اما ناگفته نماند که درصد قابل توجهی از آن نیز اکتسابی است که با تغییر سبک زندگی و اصلاح عادت‌های درست نشست و برخاست و غیره بهبود می‌یابد.
این متخصص آسیب‌شناسی حرکتی و ورزش‌های اصلاحی، به موضوع پنهان ماندن ناهنجاری‌های اسکلتی نیز اشاره کرد و افزود: متاسفانه از آنجا که این ناهنجاری‌ها در ابتدا هیچ دردی ندارد به آن هیچ توجهی نمی‌شود و همین امر موجب می‌شود تا عواقب خطرناک آن در بلندمدت بروز کند.
اسدی از آثار روحی و روانی ورزش نیز به عنوان یکی دیگر از مزایای فعالیت‌های بدنی مناسب نام برده و خاطرنشان کرد: در حین ورزش، هورمون‌هایی نظیر اُکسی‌توسین، از بدن ترشح که در پی آن احساس شادابی و نشاط، به انسان دست داده و موجب خوش خلقی می‌شود.
به گفته این کارشناس، کاهش استرس، افزایش شادی، کنترل افسردگی، افزایش اعتماد به نفس و تقویت حافظه و افزایش سلول‌های مغزی، بهبود روند و فرایند اجتماعی شدن، از جمله پیامدهای مثبت روانی بعد از فعالیت درست و مناسب بدنی است.
اسدی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه همه از فواید و مزایای ورزش کردن آگاه هستند، تصریح کرد: دانستن این نکته به تنهایی کمکی نمی‌کند و باید در عمل ثابت کرد که قدر ورزش و فعالیت جسمی مناسب را می‌دانیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم با این توجیه که «وقت برای ورزش کردن ندارم» خودمان را از نعمت یک فعالیت بدنی مناسب محروم می‌کنند، تاکید کرد: در این هنگام، در مقابل سه رویکردی چون می‌توانیم نقش قربانی را بازی کرده و تظاهر کنیم که وقت کافی برای رسیدگی و توجه به سلامتی‌مان نداریم، یا تصور کنیم که همیشه فردایی هست و می‌توانیم ورزش را از روز، ماه و یا سال بعد شروع کنیم و در آخر اینکه سعی کنیم علیرغم همه مشغله‌ها، مسئولیت‌ها، وقتی را برای ورزش اختصاص دهیم، قرار داریم.
این متخصص حرکات اصلاحی در ادامه با اشاره به اینکه در انجام ورزش و فعالیت‌های بدنی محدودیت سنی وجود ندارد نیز خاطرنشان کرد: شما در هر سنی می‌توانید به فعالیت بدنی پرداخته و سطح آمادگی جسمانی خودتان را ارتقا دهید.
وی تصریح کرد: هرچند با افزایش سن، برخی از فاکتورها همچون، سرعت، قدرت و استقامت در بدن رو به کاهش می‌گذارد که البته طبیعی هم هست، نباید ناامید شد و با این توجیه ساده دست از ورزش کشید.
اسدی گفت: برای آغاز فعالیت‌های بدنی می‌توانید ورزش را از روزی 5 دقیقه آغاز کنید و سپس به 15دقیقه، نیم ساعت و در نهایت یک ساعت در روز افزایش دهید.
وی اظهار کرد: لازم نیست که هر روز به طور مداوم ورزش کنید، اما حداقل سه روز ورزش را در برنامه زندگی و کاری خود بگنجانید و رهایش نکنید.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ساری افزود: نباید فکر کرد که با ورزش به سرعت شرایط ایده‌آل بدنی ایجاد می‌شود، بلکه باید صبور بود و با انرژی و اشتیاق پیش رفت تا به نقطه ایده‌آل دست یابید.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/9795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس آموزشکده فنی و حرفه‌ای شماره دو پسران سروش معرفی شد

ارسال پیامک واریز اشتباهی شگرد کلاهبرداری مرد زندانی

فراجا اطلاعیه مهم صادر کرد+ جزئیات

ضارب متواری دانش آموزان آملی دستگیر شد

شگرد عجیب کلاهبرداری مرد جوان از داخل زندان

آغاز توزیع تخم نوغان در مازندران

تردد در راه های مازندران عادی و روان است

اجری موفق طرح نور در کرمانشاه

نخستین نشاء مکانیزه برنج در بهشهر

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

راهیابی دانشجوی دانشگاه آزاد نور به اردوی تیم ملی امید بوکس

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

سیلاب بهاری راه 7 روستای مازندران را مسدود کرد

زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی

وزیر ناتوان و برکنار شده، چطور استاندار استانی چون مازندران می شود؟ /از عجایب و غرایب دولت رئیسی

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

9 دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید

اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان از طرح نور فراجا

لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات

لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

قدردانی بانوان کیش از پلیس در اجرای طرح نور

پیام تقدیر استاندار سابق از مردم مازندران

پلیس در «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود

پول موسسه رائفی پور از کجا می‌آید؟

(ویدئو) صحبت کردن یک محیط‌بان با خرس قهوه‌ای با لهجه مازنی

فحش‌های پول‌ساز؛ درآمد باورنکردنی فدراسیون فوتبال از 3 پرونده!

برگزاری سفر راهیان نور جامعه ورزش کشور در خوزستان

فحش‌های پول‌ساز! 450 میلیون درآمد فدراسیون از 3 پرونده

زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت

کلاهبرداری قاتل برای پرداخت دیه میلیاردی | سرنوشت قاتلی که رویای آزادی در سر دارد

مشارکت خوب یزدی‌ها در اجرای طرح نور

پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز 60 میلیون تومان / فیلم

ضارب متواری دانش آموزان آملی دستگیر شد + فیلم

شدت بارش‌ها همچنان ادامه دارند

مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی

راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد / دادستان آمل تشریح کرد

فحش های پول ساز / 450 میلیون درآمد فدراسیون از 3 پرونده

راننده ضارب دانش‌آموزان آملی دستگیر شد

کودک 5 ساله خرم‌آبادی خاله‌ 14 ساله‌اش را کشت!

وقوع زمین لرزه در مرزن آباد/ خسارتی ثبت نشد