پیام مازند

آخرين مطالب

مرکبات را با ترکیبات شیمیایی رنگ‌آوری نکنید علمي

  بزرگنمايي:

مازندران آنلاین - رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری کشور تاکید کرد: مرکبات را با ترکیبات شیمیایی رنگ‌آوری نکنید.
مرتضی گل محمدی در گفت‌وگو با ایسنا مازندران اظهار کرد: گاز اتیلن روی ظاهر میوه تاثیر داشته و طعم و مزه آن را تغییر نمی دهد و با وجود بهبود کیفیت ظاهری میوه موجب رسیدگی مرکبات نمی ‌ شود.
وی افزود: مرکبات مانند بسیاری از میوه ‌ های دیگر برای اینکه از نظر خصوصیات کیفی مانند ویتامین ‌ ها و سایر ترکیبات مفید به حد مطلوب برسد بایستی از نظر فیزیولوژیکی رسیده باشد که این به عنوان شاخص زمان برداشت میوه است.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود 50 درصد از تولید مرکبات کشور در استان مازندران شامل ارقام پرتقال و نارنگی است، گفت: بسیاری از پرتقال‌ها میان‌رس و دیررس و نارنگی‌های کت شده در ساری پیش رس بوده است.
وی افزود: به طور معمول عمل سبززدایی برای ارقام دیررس مرکبات مانند والنسیا و نارنگی ‌ های دیررس انجام می ‌ شود.
گل‌محمدی خاطرنشان کرد: در برخی از ارقام پیش رس که از نظر میزان قند و سایر خصوصیات کیفی قابل برداشت هستند اما پوست میوه ظاهری سبز رنگ دارد می ‌ توان با استفاده از ترکیبات مجاز مانند گاز اتیلن یا اتفون سبز زدایی را انجام داد که برای این منظور میوه ‌ های برداشت شده در اتاق ‌ های مخصوص سبززدایی تیمار می شوند که این اتاق ‌ ها دارای ظرفیت 100 تن میوه یا بالاتر است.
رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری کشور تصریح کرد: در این مرحله میوه های دارای پوست سبز در آب در شرایط دمای محیط با غلظت ‌ های پائین اتیلن برای چند دقیقه یا کمتر انجام می ‌ شود، در اینجا بسیار مهم است که غلظت اتفون مورد استفاده نبایستی از اندازه مجاز بالاتر باشد که باعث بد طعم شدن میوه می‌شود و همچنین در کاهش ماندگاری میوه نیز موثر است.
گل‌محمدی درباره استفاده از مواد شیمیایی برای رنگ آوری میوه ‌ ها اظهار کرد: استفاده از هر گونه رنگ یا ترکیبات شیمیایی که روی سطح میوه استفاده می ‌ شود و دارای اثرات منفی در سلامت انسان و محیط زیست باشد در مرکبات تاکنون در ایران به ثبت نرسیده و مجاز نیست و تنها سبززدایی با اتفون برای میوه ‌ هایی که از نظر فیزیولوژیکی رسیده ‌ اند و پوست شان سبز است مجاز محسوب می‌شود.
وی در ادامه افزود: با فرهنگ سازی می ‌ توان میوه ‌ هایی با پوست سبز رنگ را که دارای طعم و مزه خوب باشند را بدون استفاده از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده کرد بنابراین ملاک مصرف میوه مرکبات، کیفیت داخل آن است.
گل‌محمدی در مواردی مشاهده شده که میوه ‌ های با پوست رنگی و زیبا هستند اما از نظر خصوصیات کیفی مانند عطر و طعم بسیار پایین است، تصریح کرد: خوشبختانه اتیلن فقط روی ظاهر میوه تاثیر داشته و طعم و مزه میوه را تغییر نمی ‌ دهد و با وجود بهبود کیفیت ظاهری موجب رسیدگی میوه مرکبات نمی ‌ شود و در صورتی که میوه ‌ ای زرد رنگ و دارای طعم نامطلوب باشد به احتمال فراوان یا از دوز بالای اتفون استفاده شده و یا از تر کیبات غیر مجاز رنگی استفاده شده است.
وی تصریح کرد: کیفیت میوه ‌ های سبززدایی شده به اندازه میوه ‌ های رسیده نیست بنابراین سبززدایی فقط بر اساس نوع رقم و تقاضای بازار و مدت انبارمانی انجام می ‌ شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/9814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شنیدن شدن صدای چندین انفجار در عراق و سوریه

شنیده شدن صدای انفجاری در استان بابل عراق

نساجی در خانه دوباره قرمز می‌پوشد

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

ضرب سکه طلا را ‌خیانت‌ به مملکت می‌دانیم

با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود

وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک نیمه سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران–پردیس

اجرای برنامه‌های شاد برای کودکان و نوجوانان خرم آبادی

کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

افزایش 20 درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در مازندران

غایب بزرگ مقابل تراکتور: یک گلزن

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

غیور مردان بوشهری در بِستر غیور زنان بوشهری شکوفا شدند

تغییر استاندار مازندران تکذیب شد

شتاب ساخت مسکن مازندران در دولت سیزدهم

جیب بارانه بگیران پر پول شد

زنجیره انسانی مازندرانی‌ها ‌در حمایت از عملیات وعده صادق

کشف انبار لوازم خانگی 12 میلیارد ریالی قاچاق در خرم آباد

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در حمایت از عملیات وعده صادق

رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس

مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی

حمایت مردم اردبیل از اجرای طرح «نور» فراجا

تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی توسط معلم در حال پیگیری است

توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور

اولین نشای برنج در مازندران انجام شد

عزل معاون متخلف به‌دلیل تنبیه دانش‌آموز مرزن‌آبادی

شکل‌گیری زنجیره‌ علوی‌تباران در نوار ساحلی مازندران در حمایت از عملیات وعده صادق

شالیکاری در مازندران مکانیزه شود

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور

رد شایعات تغییر استاندار مازندران

(تصاویر) تشکیل زنجیره انسانی در ساحل مازندران

برگزاری جشن گلریزان، دست‌های ماندگار در نوشهر

حمایت مردم محمودآباد از عملیات « وعده صادق»

زنجیره انسانی در ساحل نکا

اجرای 12 پروژه آبرسانی در رامسر

رهایی محکوم به قصاص از چوبه دار در کجور مازندران

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی کشور

اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محورهای مواصلاتی مازندران

قهرمانی اراک در مسابقات والیبال دانشجویان منطقه پنج دانشگاه آزاد

تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان مازندران

سالگرد درگذشت دست‌نشان با حضور کادرفنی نساجی

زنجیره مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در سواحل دریای مازندران

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است