پیام مازند

آخرين مطالب

نکات طلایی پول توجیبی دادن به کودکان؛ ایجاد توقع یا مدیریت مالی؟ مقالات

نکات طلایی پول توجیبی دادن به کودکان؛ ایجاد توقع یا مدیریت مالی؟
  بزرگنمايي:

پیام مازند - نحوه پول توجیبی دادن به کودکان یکی از موارد مهم در تربیت اقتصادی است که اگر به طور صحیح اجرا نشود نه تنها به کودکان مدیریت مالی را آموزش نمی‌دهد بلکه آنها را پر توقع می‌کند، بنابراین لازم است تا با اصول آن و اشتباهات رایج در آن به طور کامل آشنا شوید.
به گزارش خبرنگار ایمنا، تربیت اقتصادی کودک و نوجوان یکی از ساحت‌های مهم تربیتی است که لازم است به طور جدی به آن پرداخته شود، تربیت اقتصادی نگاه همه جانبه به موضوع تربیت از نظر اقتصادی است و نه تنها شامل مباحث مالی مانند نحوه استفاده از پول، نحوه پس‌انداز، سرمایه گذاری و پول توجیبی می‌شود بلکه بسیاری از رفتارهای اقتصادی صحیح مانند رفتار عادلانه، دوری از مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی، بخشش، قناعت و صبر را نیز می‌آموزد.
اما یکی از مهم‌ترین مفاهیم این نوع تربیت که برای بسیاری از والدین چالش ایجاد می‌کند قواعد پول‌توجیبی دادن به فرزندان است، بارها با این سوال‌ها از جانب خانواده‌ها مواجه شده‌ایم که باید طبق چه اصولی به کودکان پول‌توجیبی داد؟ از چه زمانی پول دادن را آغاز کنیم؟ چه مقدار بدهیم؟ و بارها اشتباهات فراوانی از والدین در این زمینه سر زده است که نه تنها منجر به تربیت اقتصادی صحیح کودکان نشده بلکه آنها متوقع‌تر از گذشته کرده است.
از چه زمانی پول توجیبی بدهیم؟ پول توجیبی باید از زمانی به کودکان داده شود که آنها احساس نیاز به آن می‌کنند، طبق استانداردها این سن از هفت سال به بالا تعیین شده و شما می‌توانید از هفت سالگی که کودکان به مدرسه می‌روند و دوست دارند از بوفه مدرسه خرید کنند به آنها پول بدهید، بهتر است از مقادیر کم شروع کنید و به ندرت مقدار آن را بیشتر کنید.
البته نکته مهم این است که همه کودکان مثل هم نیستند و ممکن است کودک شما در سن هفت سالگی آمادگی پذیرش پول را نداشته باشد و احساس کنید که هنوز برای این موضوع زود است، پس می‌توانید آن را کمی به تعویق بیندازید.
دو اشتباه بزرگ در هنگام پول توجیبی دادن به کودکان
یکی از اشتباهات رایج والدین این است که هر زمانی که دوست داشتند هر مقداری که خواستند به فرزند خود پول توجیبی می‌دهند و او را برای استفاده از آن آزاد می‌گذارند، فرزندشان هم هر وقت پول‌ها تمام شد کافی است به پدر یا مادر خود اطلاع دهد تا به طور مجدد برای او پول واریز کنند و کم پیش می‌آید که با پاسخ منفی آنها روبه‌رو شود، ضمن اینکه جای مشخصی برای مصرف آن هم ندارد و در بسیاری از مواقع هدر می‌رود.
اما موضوع بسیار مهم این است که در این شرایط او هرگز مدیریت مالی را نخواهد آموخت بلکه تنها به یک مصرف‌گرا تبدیل می‌شود که به طور آزادانه پول‌های پدر و مادر را خرج یا جمع می‌کند، بنابراین اگر قصد دارید او قدرت انتخاب داشته باشد و مدیریت پول‌هایش را یاد بگیرد به هیچ عنوان بدون دلیل و هدف مشخص به او پول ندهید.
لازم است او بداند پولی که به او داده می‌شود در چه زمان‌هایی و بابت چه مخارجی است، به طور مثال او به طور هفتگی یا ماهانه پول می‌گیرد و قرار است خوراکی‌های مورد علاقه اش را با آن پول‌ها بخرد و یا خرید لوازم التحریرش به عهده خودش است و دیگر خانواده برای او تهیه نخواهند کرد.
یکی دیگر از اشتباهات والدین این است که زمانی که از فرزندشان خطایی سر بزند او را تهدید به قطع پول توجیبی می‌کنند و یا به طور جدی پول توجیبی او را قطع می‌کنند، در صورتی که اگر شما به عنوان کارمند یک اداره باشید که به طور ماهیانه حقوق می‌گیرد دوست دارید در ازای خطایی که مرتکب شدید حقوق شما قطع شود؟ قطعاً پاسخ خیر است، پس اگر به کودکان به طور منظم پول توجیبی می‌دهید آن را به هر بهانه‌ای قطع نکنید و اجازه دهید که او مدیریت آن‌را تمرین کند.
طبق چه اصولی پول توجیبی بدهیم؟ در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: زمانی که شما در اینترنت راجع به پول توجیبی جست و جو می‌کنید مطالب زیادی را می‌بینید که اکثر آنها یک حرف واحد می‌زنند، اینکه شما مبلغی را به صورت هفتگی یا ماهانه به فرزند خود بدهید و او را تشویق به پس‌انداز کنید.
وی ادامه می‌دهد: در این شرایط باید از خود بپرسیم اینکه بی هدف و بی علت به بچه‌ها پول توجیبی بدهیم کار درستی است؟ اینکه آنها را به سمت پس‌انداز کردن بدون هیچ هدفی هدایت کنیم کار درستی است؟ پاسخ این است که قطعاً باید برای پول توجیبی دادن به کودکان و نوجوانان هدفی داشته باشیم.
مدیر مؤسسه تربیت اقتصادی مفتاح می‌گوید: بچه‌ها قرار است با پول‌های خود خرید آگاهانه و درست را تمرین کنند و در چارچوبی که شما برای آنها مشخص می‌کنید بتوانند آزادانه انتخاب کنند، پس لازم است شما به آنها اجازه خرید بدهید و فقط از آنها انتظار پس‌انداز کردن نداشته باشید.
حسینی بالام تصریح می‌کند: قرار است کودکان با پول توجیبی های خود مدیریت مالی، حساب و کتاب کردن، صرفه‌جویی و کنترل خواسته‌ها را یاد بگیرند و اعتماد به نفس آنها افزایش پیدا کند، پس لازم است مقداری که به آنها پول توجیبی داده می‌شود متناسب با خرجی باشد که به عهده آنها می‌گذارید. این مهمترین نکته در زمینه پول توجیبی دادن به بچه‌ها است که تقریباً جایی از آن صحبت نشده است.
پول توجیبی باید کمی بیشتر از میزان مخارج بچه‌ها باشد وی خاطرنشان می‌کند: بنابراین برای تعیین مقدار پول توجیبی بچه‌ها لازم است ابتدا مخارج آنها شناسایی شود و سپس متناسب با آن مخارج مقداری بیشتر برای پس‌انداز کردن در نظر گرفته شود و به کودکان داده شود.
مدیر مؤسسه تربیت اقتصادی مفتاح اظهار می‌کند: مسئولیت خرید تنقلات می‌تواند شروع خوبی برای اجرای این قاعده باشد، به این صورت که شما متناسب با عرف خانواده خود لازم میدانید در طول روز یا هفته چقدر فرزندتان تنقلات بخورد؟ می‌توانید همین میزان را به همراه کمی بیشتر با نیت پس‌انداز به او به عنوان پول توجیبی بدهید.
حسینی بالام ادامه می‌دهد: به فرزند خود اعلام کنید که چون بزرگ شدی خرید تنقلات را به عهده خودت می‌گذارم و من دیگر برائت تنقلاتی نمی‌خرم اما این مقدار پول توجیبی برای خرید تنقلات در اختیار تو است، از این لحظه اجازه دهید فرزندتان خودش تصمیم بگیرد که همه آن مبلغ را یک روزه و یکجا خرج کند و دوباره برای دریافت پول توجیبی تا زمان مقرر صبر کند یا اینکه آن را مدیریت کند، مقدار کمی خرید کند و بقیه آن را برای خرید اسباب بازی که قبلاً فکرش را کرده بود پس‌انداز کند.
وی می‌گوید: این نکته را در نظر بگیرید که به هر میزانی که سن فرزند شما افزایش پیدا می‌کند و شما تشخیص می‌دهید از پس مخارجی که به عهده‌اش گذاشته‌اید به خوبی بر می‌آید لازم است مخارج را زیاد کنید و متناسب با آن مبلغ پول توجیبی را بالا ببرید.
نحوه پول توجیبی دادن به کودکان یکی از موارد مهم در تربیت اقتصادی است که اگر به طور صحیح اجرا نشود نه تنها به کودکان مدیریت مالی را آموزش نمی‌دهد بلکه آنها را پر توقع می‌کند، بنابراین لازم است والدین با اصول آن و اشتباهات رایج در آن به طور کامل آشنا باشند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/754150/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار هواشناسی:  امروز جاده چالوس خطرناک است

مسدودسازی راه‌های فرعی جنگل دارابکلا

خبر مهم سازمان امور مالیاتی برای مالیات‌ دهندگان

ریشه جالب کلمه مردمک

برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود

ارتفاع عجیب 5 متری برف در مرز قزوین و مازندران!

صدور هشدار نارنجی در مازندران

برام هیچ حسی شبیه تو نیست!

اختصاص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران

هشدار هواشناسی به کشاورزان 25 استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است

28 پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران

تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه‌های کیش

افشای «رازهای دوبلین» در نمایشگاه کتاب تهران

جلسه ستاد شاهد و ایثارگر طلاب استان سمنان برگزار شد

پیام تبریک دکتر قاضی زاده هاشمی به مناسبت سالروز تاسیس بانک دی

زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند

انتصاب مدیر کل دفتر خدمات سلامت و امور سالمندی بنیاد شهید و امور ایثارگران

ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل جلسه داد

پس‌ لرزه مسمومیت الکلی 29 پزشک در شیراز

نویسنده‌ای که خود را محکوم به تنهایی کرده بود!

داستانک/ پیله پروانه

(عکس) این قسمت؛ ژیلا صادقی و مجری اخراجی تلویزیون

محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت

متلک سنگین رشیدپور به بانکی‌پور؛ مگه شبکه خبر چشه؟

بازداشت قاچاقچی شربت‌ های غیرمجاز در تهران

وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!

نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد

هزینه میلیاردی برای «استقبال پرشور» از ابراهیم رئیسی در قم

صدایی که دستور یک جنایت را صادر کرد!

ماجرای یک قتل هولناک به خاطر سحر و جادو

مادر سنگدل دیانای 11 ساله دستگیر شد

رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»

پلیس در اجرای «طرح نور» هوشمندانه و با ظرافت اقدام کند

داستانک/ پدر پیر

جلوی بی‌حجابی را با همراهی مردم می‌توان گرفت

نساجی نیمه اول شجاعت لازم را برای شکست پرسپولیس نداشت

دور از رخ تو چشم مرا نور نمانده است

طرح نور با پشتوانه‌ مردمی و با قدرت ادامه دارد

خلاصه بازی پرسپولیس 2 - نساجی مازندران 1

پرسپولیس 2-1 نساجی مازندران؛ صدرنشینی موقت شاگردان اوسمار

شعری زیبا از دختر شیرین زبان

حاشیه بازی نساجی و پرسپولیس| چهارمین گل اورنووف به نماینده مازندران/ برخورد گرم الهامی و پیروانی

پیشرفت 60 درصدی پروژه آب‌رسانی مجتمع شهدای هزارجریب گلوگاه

پرسپولیس از لبه پرتگاه برگشت؛ ستاره ازبک سرخ‌ها را مدعی نگه داشت

سعی کنید بی ظرفیت نباشید!

پروندۀ 75 رزمندۀ فاقد مدارک بالینی در کمیسیون تطبیق احراز جانبازی بنیاد شهید آذربایجان شرقی بررسی شد

حاشیه بازی نساجی و پرسپولیس| سومین گل اورنووف به نماینده مازندران/ برخورد گرم الهامی و پیروانی

«خراسان» پای کار نمایشگاه کتاب 1403 تهران

شعر مورد علاقه دکتر کاکاوند

شعر خوانی دلنشین باران نیکراه