پیام مازند

آخرين مطالب

توصیه‌های فنی پیشگیری از خسارت در باغات سیاه ریشه اجتماعي

  بزرگنمايي:

پیام مازند -

پیام مازند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران توصیه‌های فنی برای پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها در باغات سیاه ریشه را اعلام کرد.
فرید بیگی با اشاره به اهمیت پیشگیری و کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها در باغات سیاه ریشه، توصیه‌های فنی برای مدیریت آفات و بیماری‌های درختان میوه هسته دار و دانه دار باغات سیاه ریشه را ارائه کرد.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه زنبور گوجه و آلو از آفات مهم درختان گوجه سبز (آلوچه) در اوایل فصل رشد (بهار) در مازندران است که لارو (کرم) آن با تغذیه از گوشت میوه‌های تازه تشکیل شده سبب زرد شدن، ریزش میوه و کاهش محصول می‌شود، افزود: مبارزه شیمیایی در مناطقی که سابقه آلودگی دارد پس از تشکیل میوه و مشاهده اولین علایم خسارت آفت، ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی با اخذ نسخه گیاهپزشکی با سموم توصیه شده، ضروری است.
وی درباره آفت شته، اظهار کرد: این آفت، حشرات مکنده کوچکی به رنگ‌های سبز، سیاه و قهوه‌ای هستند که از اواسط فروردین به بعد پشت برگ‌ها و روی شاخه‌های جوان و نورسته با تراکم بالا ظاهر شده و با تغذیه از شیره گیاهی موجب پیچیدگی برگ ها، سرشاخه ها، ترشح عسلک و دوده‌ای شدن برگ و میوه و ریزش شکوفه‌ها و میوه‌های تازه تشکیل شده و انتقال بیماری‌های ویروسی می‌شود.
این مسول تصریح کرد: تراکم پائین این آفت توسط حشرات مفید مانند کفشدوزک ها، زنبور‌ها و مگس‌های پارازیت و بالتوری‌های شکارگر بصورت طبیعی کنترل شده و نیاز به مبارزه شیمیایی نیست، در صورت مشاهده تراکم بالای شته‌ها با هماهنگی و مشاوره کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی با سموم اختصاصی توصیه شده مانند پریمور، مالاتیون، هوستاکوئیک، متاسیستوکس و ونتیگرا با دوز توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی بصورت مه پاشی با فشار کم انجام تا موجب ریزش شکوفه‌ها و میوه‌های تازه تشکیل شده، نشود.
بیگی با اشاره به اینکه شپشک سفید توت از آفات مهم درختان هلو، شلیل، کیوی، گردو، توت و بید است، افزود: تراکم بالای پوره‌های این آفت با تغذیه از شیره گیاهی، سبب ضعف عمومی درخت، زرد شدن و ریزش برگ و خشکیدگی سرشاخه‌های آلوده می‌شود، این آفت ابتدا روی تنه درخت نزدیک سطح خاک مستقر شده که در صورت عدم مبارزه به دلیل چند نسله بودن آفت، پوره‌های نسل دوم یا نسل سوم روی شاخه‌های اصلی و سرشاخه‌ها مستقر می‌شود و در صورت عدم کنترل بموقع موجب خشکیدگی درخت و علاوه بر خسارت‌های یاد شده صادرات میوه به ویژه کیوی را بشدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: در حال حاضر مدیریت آفت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی (پاک کردن تنه و شاخه‌های اصلی درخت با اسکاچ نرم و حذف سرشاخه‌های شدیدا" آلوده) و در صورت مشاهده ظهور پوره‌های آفت از هفته دوم اردیبهشت به بعد ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی می‌توان با یکی از حشره کش‌های توصیه شده مانند اتیون، آدمیرال، اپلاود و رلدان روی تنه و شاخه‌های اصلی درخت اقدام به سمپاشی کرد.
وی درخصوص بیماری‌های میوه هسته دار و دانه دار، گفت: مهمترین بیماری‌های قارچی، لب شتری هلو و شلیل، غربالی، مونیلیا، لکه سیاه سیب و گلابی و سفیدک هاست که با ایجاد علائم مربوط به خود روی برگ‌ها منجر به کاهش سطح فتوسنتز و خسارت کمی و کیفی روی محصول می‌شود.
این مسوول در مورد بیماری شانکر باکتریایی درختان هسته دار، اظهار کرد: علائم بیماری بصورت لکه‌های آب سوخته قهوه‌ای رنگ همراه با ترشح صمغ و خشکیدگی از محل ایجاد لکه به سمت نوک شاخه‌ها مشاهده می‌شود.
وی گفت: مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی جهت استفاده یکی از قارچکش‌های اختصاصی و مناسب نظیر کاپتان، تیوفانات متیل، فلینت، ناتیوو، استروبی، دلان، مانکوزب، پانچو تی اف، دودین و بایکور برای بیماری‌های قارچی و ترکیبات مسی جهت بیماری‌های باکتریایی با دوز توصیه شده پس از ریزش گل‌ها و ظهور میوه الزامی است.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه به دلیل حساسیت شدید درختان سیاه ریشه در فصل رشد به روغن امولسیون شونده، استفاده از ترکیب یاد شده در مبارزه بهاره اکیدا ممنوع است، افزود: برای پیشگیری از هرگونه تاثیر سوء احتمالی سمپاشی‌ها روی حشرات گرده افشان به ویژه زنبور عسل، هماهنگی با زنبورداران منطقه برای جابجایی کندو‌ها و رعایت نکات ایمنی ضروری است.
وی در پایان به باغداران توصیه کرد از اختلاط سموم با کود‌های شیمیایی در سمپاشی‌ها خودداری و برای کسب اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر به کارشناسان حفظ نباتات مستقر در مراکز، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی مراجعه و به اطلاعات هواشناسی برای اطمینان از عدم بارندگی بمدت حداقل 24 تا 48 ساعت پس از سمپاشی توجه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/787473/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک 1.1 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول به پاکستان

آزادسازی اراضی کشاورزی در رامسر

رفع تصرف و خلع ید 10297 مترمربع اراضی ملی در شهرستان ساری

فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد

تقلب در تعمیر کولر

حضور توپکا و شاهان میاندورود در دور برگشت لیگ دسته دوم بسکتبال بانوان کشور

چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند در خرم‌آباد برگزار می شود

روایتی از «گل آقا» نابغه تکرار نشدنی طنز ایران

سهم ورزش جامعه ایثارگری و جانبازان باید افزایش پیدا کند/آرامش و آسایش خود را مدیون شهدا و ایثارگران هستیم

جزییات محدودیت‌های جدید ترافیکی در جاده‌های شمال

و دموکراسی آنها که سراب است فقط...

نگاهی به تقابل ذوب‌آهن و نساجی؛ جدال برای بقا

کمبود معلم در مدارس مازندران نخواهیم داشت

وجود 5400 معلم خیر و نیکوکار در مازندران

گشت وگذار شبانه پلنگ در جنگل ساری

دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم

47 هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد

توضیح زاکانی درباره امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور»

عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب

پیکر شهید «حاج محمد رنجنوش» از شهدای بسیجی شهرستان کبودرآهنگ بعد از 38 سال شناسایی شد

فرم و شکل در مجسمه‌های شهری

درخواست کیهان از مردم برای تماس با 110 و 197 برای حمایت از طرح نور

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز

اعمال محدودیت‌های تردد در جاده چالوس

ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی

پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است

ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم

کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی

محدودیت های ترافیکی 12 تا 16 اردیبهشت در محورهای مواصلاتی کشور

شناسایی و کشف 203 تخلف اضافه تناژ در جاده‌های مازندران

طرح نور در چارچوب اعتقاد و بصیرت جاری شده است

تجلیل از اساتید برتر دانشگاه پیام نور استان کرمان

نامگذاری کتابخانه دانشگاه پیام نور کرمان به نام دانشجوی شهید حادثه تروریستی گلزار شهدا

تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)

مانور عجیب روی کاهش نقدینگی

مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد

خسارت جبران ناپذیر در کم توجهی به امر نماز

یادواره شهدای کارگر مازندران برگزار شد

510 کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد

آیا خرید عینک آفتابی گران قیمت ارزش دارد!؟

توضیحات زاکانی درباره نحوه کمک شهرداری تهران در طرح نور

اینفوگرافی/ 6 توصیه حیاتی به عابران پیاده که مقصر 44 درصد از تصادفات در تهران هستند

هشدارها و حسرت‌های دو رئیس‌جمهور

شانه ات را دیر آوردی سرم را باد برد

افزایش مستمری والدین شهدا / جزئیات پرداخت پاداش پایان خدمت و معوقات ایثارگران

آغاز اماواگرها برای ادامه «نون خ»

پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌

تقویت و ترویج آثار شهید مطهری موجب بصیرت افزایی

مردم می‌پرسند چطور زمانی که مرغ کیلویی 30 هزار تومان بود اعتراض می‌کردید، اما وقتی قیمت آن به 100 هزار تومان رسید، خبری از اعتراض نبود؟

شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب