پیام مازند

آخرين مطالب

ناسا با دوربین 36 پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود علمي

ناسا با دوربین 36 پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  بزرگنمايي:

پیام مازند - ناسا در «ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس»، یک دستگاه تصویربرداری را مورد استفاده قرار می‌دهد که حسگر تصویر آن 36 پیکسل است. به گزارش ایسنا، ناسا قصد دارد ادامه اکتشافات فضایی را با رویه متفاوتی انجام دهد. به نقل از تک کرانچ، «تلسکوپ فضایی جیمز وب» با عکس‌های 122 مگاپیکسلی خود که عمدتا در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری از زمین گرفته می‌شوند، پیشرفت‌هایی را در ستاره‌شناسی ایجاد می‌کند. عکس‌های جیمز وب چشمگیر هستند. با وجود این، ناسا اکنون رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است و قصد دارد علم فضایی پیشگامانه را با 36 پیکسل انجام دهد. این یک اشتباه تایپی نیست؛ ناسا می‌خواهد با 36 پیکسل کار کند، نه 36 مگاپیکسل. «ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس»(XRISM)، همکاری بین ناسا و «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) است. ماهواره این ماموریت، سپتامبر گذشته به مدار زمین پرتاب شد و از آن زمان تاکنون در حال جست‌وجوی کیهان بوده است تا به برخی از پیچیده‌ترین پرسش‌های علم پاسخ دهد. دستگاه تصویربرداری ماموریت که «ریسالو»(Resolve) نام دارد، دارای حسگر تصویر 36 پیکسلی است. «برایان ویلیامز»(Brian Williams) دانشمند پروژه XRISM در «مرکز پروازهای فضایی گادرد» ناسا گفت: ریسالو چیزی بیش از یک دوربین است. آشکارساز این دستگاه، دمای هر پرتو ایکس را که به آن برخورد می‌کند، اندازه می‌گیرد. ما ریسالو را طیف‌سنج میکروکالری‌متر می‌نامیم زیرا هر یک از 36 پیکسل آن، مقادیر بسیار کمی را از گرمای ارسالی توسط هر پرتو ایکس دریافتی اندازه‌گیری می‌کنند و به ما امکان می‌دهند تا اثر شیمیایی عناصر تشکیل‌دهنده منابع را با جزئیات بی‌سابقه ببینیم. ریسالو که به آرایه‌ای از پیکسل‌های خارق‌العاده مجهز است، می‌تواند پرتوهای ایکس نرم را تشخیص دهد که دارای انرژی تقریبا 5000 برابر بیشتر از طول موج‌های نور مرئی هستند. تمرکز اصلی این دستگاه بر کاوش در داغ‌ترین مناطق کیهانی، بزرگ‌ترین ساختارها و پرجرم‌ترین اجرام آسمانی مانند سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم است. به رغم تعداد محدود پیکسل‌ها، هر پیکسل در ریسالو قابل توجه است و می‌تواند یک طیف غنی را از داده‌های بصری تولید کند که محدوده انرژی بین 400 تا 12 هزار الکترون ولت را در بر می‌گیرد. ناسا می‌گوید، این دستگاه می‌تواند حرکت عناصر را درک کند و یک چشم‌انداز سه‌بعدی را ارائه دهد. گازی که به سمت ما حرکت می‌کند، انرژی را کمی بالاتر از حد معمول انتشار می‌دهد. این در حالی است که گاز در حال دور شدن، انرژی را کمی کمتر ساطع می‌کند. این قابلیت، روزنه‌های جدیدی را برای اکتشافات علمی باز می‌کند. به عنوان مثال، دانشمندان را قادر می‌سازد تا جریان گاز داغ را در خوشه‌های کهکشانی درک کنند و حرکت عناصر گوناگون را در بقایای انفجارهای ابرنواختر به دقت مورد بررسی قرار دهند.

ناسا در «ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس»، یک دستگاه تصویربرداری را مورد استفاده قرار می‌دهد که حسگر تصویر آن 36 پیکسل است. 
به گزارش ایسنا، ناسا قصد دارد ادامه اکتشافات فضایی را با رویه متفاوتی انجام دهد.
به نقل از تک کرانچ، «تلسکوپ فضایی جیمز وب» با عکس‌های 122 مگاپیکسلی خود که عمدتا در فاصله 1.5 میلیون کیلومتری از زمین گرفته می‌شوند، پیشرفت‌هایی را در ستاره‌شناسی ایجاد می‌کند. عکس‌های جیمز وب چشمگیر هستند. با وجود این، ناسا اکنون رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است و قصد دارد علم فضایی پیشگامانه را با 36 پیکسل انجام دهد. این یک اشتباه تایپی نیست؛ ناسا می‌خواهد با 36 پیکسل کار کند، نه 36 مگاپیکسل.
«ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس»(XRISM)، همکاری بین ناسا و «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) است. ماهواره این ماموریت، سپتامبر گذشته به مدار زمین پرتاب شد و از آن زمان تاکنون در حال جست‌وجوی کیهان بوده است تا به برخی از پیچیده‌ترین پرسش‌های علم پاسخ دهد. دستگاه تصویربرداری ماموریت که «ریسالو»(Resolve) نام دارد، دارای حسگر تصویر 36 پیکسلی است.
«برایان ویلیامز»(Brian Williams) دانشمند پروژه XRISM در «مرکز پروازهای فضایی گادرد» ناسا گفت: ریسالو چیزی بیش از یک دوربین است. آشکارساز این دستگاه، دمای هر پرتو ایکس را که به آن برخورد می‌کند، اندازه می‌گیرد. ما ریسالو را طیف‌سنج میکروکالری‌متر می‌نامیم زیرا هر یک از 36 پیکسل آن، مقادیر بسیار کمی را از گرمای ارسالی توسط هر پرتو ایکس دریافتی اندازه‌گیری می‌کنند و به ما امکان می‌دهند تا اثر شیمیایی عناصر تشکیل‌دهنده منابع را با جزئیات بی‌سابقه ببینیم.

پیام مازند

ریسالو که به آرایه‌ای از پیکسل‌های خارق‌العاده مجهز است، می‌تواند پرتوهای ایکس نرم را تشخیص دهد که دارای انرژی تقریبا 5000 برابر بیشتر از طول موج‌های نور مرئی هستند. تمرکز اصلی این دستگاه بر کاوش در داغ‌ترین مناطق کیهانی، بزرگ‌ترین ساختارها و پرجرم‌ترین اجرام آسمانی مانند سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم است. به رغم تعداد محدود پیکسل‌ها، هر پیکسل در ریسالو قابل توجه است و می‌تواند یک طیف غنی را از داده‌های بصری تولید کند که محدوده انرژی بین 400 تا 12 هزار الکترون ولت را در بر می‌گیرد.
ناسا می‌گوید، این دستگاه می‌تواند حرکت عناصر را درک کند و یک چشم‌انداز سه‌بعدی را ارائه دهد. گازی که به سمت ما حرکت می‌کند، انرژی را کمی بالاتر از حد معمول انتشار می‌دهد. این در حالی است که گاز در حال دور شدن، انرژی را کمی کمتر ساطع می‌کند.
این قابلیت، روزنه‌های جدیدی را برای اکتشافات علمی باز می‌کند. به عنوان مثال، دانشمندان را قادر می‌سازد تا جریان گاز داغ را در خوشه‌های کهکشانی درک کنند و حرکت عناصر گوناگون را در بقایای انفجارهای ابرنواختر به دقت مورد بررسی قرار دهند.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/790993/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استفاده از نخبگان در مازندران رونق نگرفته است

500 ساختمان ناایمن و پرخطر در مازندران شناسایی شد

رسمی؛ نساجی مازندران در لیگ برتر ماندنی شد

غیبت عجیب حسن یزدانی در اردوی تیم ملی ؛ آقای ستاره کجاست؟

خلاصه بازی هوادار و نساجی + فیلم

شناسایی 500 ساختمان ناایمن و پرخطر در مازندران

جشن ساکت در غرب تهران: قلمدوش تا قائمشهر!

توافق نهایی برای شروع عملیات اجرایی برج‌های دوقلو انجام شد

ضرورت حضور حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری

ملت رشید و دولت شریف ایران برای رسیدن به قله پیروزی لحظه‌ای درنگ نخواهند کرد

صدور کیفرخواست متهمان خرید رای با اسکناس تقلبی در پاکدشت

عملیات نجات در قائمشهر با موفقیت انجام شد

آیت الله رئیسی به خادمی امام رضا (ع) عشق می‌ورزید

چه ها که بر سر ما رفت و کس نزد آهی

«تهران جان» به روایت 15 نویسنده

راست‌آزمایی 9 باور رایج درباره سلامت بینایی

دولت سیزدهم کارهای نیمه تمام دولت‌های قبل را تکمیل کرد

معرفی کتاب «چند روایت معتبر»

صدور اعلان قرمز برای یاسین رامین همسر مهناز افشار

مرگ دلخراش سرنشین خودروی سواری میان شعله‌های آتش در ساری (فیلم)

بررسی فوری علت آتش‌سوزی خودرو در محور قائمشهر

تکلیف تعطیلی شنبه‌ها چه شد؟

«لطیفه های شیرین زهرالربیع» به چاپ پنجم رسید

ترجمه غبرایی از «کوری» به چاپ پنجاه‌وششم رسید

پاسخگویی مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران به ایثارگران در میز خدمت

کیفرخواست متهمان خریدوفروش رای در جریان انتخابات پاکدشت صادر شد

نرخ سود را رعایت نکنید، مجازات می‌شوید

ورود ریزگردها به آسمان مازندران

دستگیری سارق به عنف در شهرستان محمودآباد

چراغ سبز سازمان منطقه آزاد کیش برای شرکت های دانش بنیان و نوآور

ای حرمت ملجأ درماندگان

الناز شاکردوست بازیگر نمایش «تهمینه» شد

ورود ریزگردهای ترکمنستان به مازندران

مرگ دلخراش راننده خودرو میان شعله های آتش در ساری

آغاز فصل نشاکاری در مازندران

هدف نهایی در مدیریت بازار ارز نحفظ ارزش پول ملی است

هدف نهایی در مدیریت بازار ارز حفظ ارزش پول ملی است

27 دانشجوی رشته فیزیوتراپی در لرستان تحصیل می‌کنند

بازگشت مهره موثر نساجی در بازی 6 امتیازی

جویندگان گنج در کجور ناکام ماندند

حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد در جمع بومیان جزیره کیش

امروز عقل من ز من یک بارگی بیزار شد

چگونه سایه‌هایمان را بشناسیم؟

افزایش سه برابری کمک هزینه معیشتی جانبازان زیر 25 درصد در دولت سیزدهم

مدیرکل بنیاد کرمانشاه: شهید جمهور، نعمت گران بهای نظام بود

جاعل عناوین دولتی و اسناد رسمی در مازندران دستگیر شد

شعرخوانی زیبا از هوشنگ ابتهاج

درگذشت مرتضی اردستانی بازیگر و چهره پرداز سینما

اکتشاف کیهان دیگر فقط مختص شب نیست

پنجره‌های خودتمیز شونده‌ای که خانه را خنک و روشن نگه می‌دارند