پیام مازند
روستایی 400 ساله با نماد «مهمان کِشی» در بابل
دوشنبه 17 مرداد 1401 - 2:06:43 PM
ایسنا
پیام مازند- روستای «درونکلا» با 2 بخش غربی و شرقی در 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر بابل واقع شده، روستایی که هر ساله در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی میزبان ده ها دسته عزاداری در قالب هیات های مذهبی از اقصی نقاط شهرستان بابل در حسینیه این روستاست. بنابر اظهار کهنسالان روستا، عزاداری و اطعام دهی خانگی تاسوعا و عاشورا در روستای درونکلا بیش از 400 سال قدمت دارد و درب تمامی خانه ها برای پذیرایی سوگواران باز است.

از برنامه آئینی روستای درونکلای غربی و شرقی برگزاری سنت تاریخی تعزیه خوانی، عزاداری و اطعام دهی تاسوعا و عاشورای حسینی است. یکی از ویژگی های برجسته این روستا که نگین عزاداری سالار شهیدان در شهرستان بابل شده است نحوه پذیرایی و مهمان نوازی از هزاران مهمان سالار شهیدان است به طوری که هر منزل یک حسینیه است چرا که در این روزها مردم اهالی همگی درب منازل را باز گذاشته و عزاداران را به خانه دعوت می کنند.

مردم اهالی روستای درونکلای شرقی نیز در روز عاشورا پذیرای هیات های مذهبی و عزاداران حسینی هستند. آنچه روستای درونکلا را از دیگر مناطق متمایز کرده این است که اهالی بدون شناختی از زائرین و مجاورین عزاخانه حسینی، با شور و شوق خاصی آنان را به منازلشان دعوت می کنند و رقابتی به عنوان «مهمان کِشی» چون ایام اربعین حسینی در مسیر کربلا با هم دارند.

یکی دیگر از آداب و رسوم خاص مردم درونکلا که قبل از ایام کرونا هر ساله در آستانه اربعین حسینی برگزار می شود حرکت نمادین اسرای کربلا با عنوان پیام‌آوران نینوا بود که دل‌های عاشق را روانه دشت کربلا می کند. مهم‌ترین برنامه این کاروان، برپایی نماز اول وقت است.

حرکت این کاروان در حقیقت همراه و همگام کردن مردم با اسرای کربلاست هدف راه‌اندازی کاروان پیاده همنوا با اسرای کربلا، زنده نگه داشتن اربعین حسینی بوده است. گفتنی است کاروان پیام‌آوران عاشورا صبح روز اربعین در درونکلای غربی مستقر شده و بعد از برگزاری زیارت اربعین به میعادگاه عاشقان درونکلای شرقی رفته و در آنجا به عزاداری می‌پردازند.


http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/263351/روستایی-400-ساله-با-نماد-«مهمان-کِشی»-در-بابل
بستن   چاپ