پیام مازند
توسعه نه با نفت، گاز و پول بلکه با توجه به انسان رقم می‌خورد
سه شنبه 8 شهريور 1401 - 09:20:56
پیام مازند - به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر باقر ساروخانی شامگاه دوشنبه در همایشی که به مناسبت تجلیل از خدمات وی در دانشگاه بین المللی امام (ره) برگزار شده بود، اظهار داشت: ایران سرزمینی نخبه پرور و جامعه ای بیدار و وفادار به شمار می رود و این مساله همواره و در طول تاریخ نیز بارها و بارها به اثبات رسیده است.
وی ادامه داد: جوانان بدانند که هرگز زحمات آنها در این سرزمین از بین نمی رود چرا که ایران جامعه بیداری است که همواره افراد را به پاس زحمات و فداکاری هایشان به خاطره تاریخی خود می سپارد.
این استاد جامعه شناسی ارتباطات یادآور شد: بدون شک هر انسانی با ارایه خدمات و کارهای خود می تواند بهترین باشد و یا برعکس، می تواند همانند فردی مانند هیتلر به موجود سیاهی تبدیل شود که با دایر کردن زندانی مانند آشویتس، روزانه هزاران نفر را کشتار کرد.
دکتر ساروخانی با بیان اینکه توسعه بدون نخبگان میسر نخواهد بود، گفت: نخبگان در پرتو سه عنصر انسان بودن، محیط پیرامونی و جامعه شکل می گیرند و به همین جهت انسان نباید از شکست بترسد بلکه هنگام مواجه با هر شکستی با دستانش راه های پیشرفت خود را هموار کند.
وی ادامه داد: انسان نباید در عین حال تصور کند که راه پیشرفت آسان است بلکه به طور حتم در این راه با مشکلات و سختی های فراوانی روبرو می شود و در این هنگام است که با تبدیل مشکلات به فرصت ها، ضمن پایداری و ثبات، از هر شکست برای رسیدن به پیروزی درس بگیرد.
این استاد تمام دانشگاه اضافه کرد: انسان آموزش دیده در عین حال باید به خاک خود وفادار بماند و بنده افتخار داشته و دارم که یک ایرانی هستم و تا پای جان نیز پای این مساله می ایستم.
وی ادامه داد: جامعه برای رسیدن به موفقیت باید انسان را بسازد و کارگاه انسان سازی در وهله نخست خانواده، به خصوص مادران هستند، سپس مدرسه و رسانه های جمعی در این بین قرار می گیرد، به همین جهت است که انسان هایی که در پرتو دانش آموزش دیده اند باید ابتدا از خانواده ساخته شوند.
ساروخانی با بیان اینکه مادران با عشق و مهر باید فرزندان خود را پرورش داده و انگیزه مطالعه را در بین آنان شعله ور کنند، افزود: معلمی در راه انسان ساختن موفق است که بتواند ذوق دانستن و اشتهای مطالعه را در فرد بپروراند.
وی ادامه داد: بعد از آنکه جامعه موفق شد انسان را بسازد و استعداد و توان لازم را در او ایجاد کند،باید انگیزه را نیز در وی ایجاد کند.
به گفته وی، جامعه وظیفه دارد از نیروهای خود در راه درست استفاده کند و انگیزه حرکت به فرد را بدهد.
ساروخانی خاطرنشان کرد: انسان های توانا و جامعه وفادار در کنار هم شکل می گیرند و بستر لازم را برای پیشرفت فراهم می کنند و سپس جامعه باید بستر فیزیکی برای تولید نخبگان و ذهن آنان را ایجاد کند تا جوانان با تلاش خود جامعه را به پیشرفت برسانند.
بستر اصلی پیشرفت و توسعه جامعه فرهنگ است
دکتر علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم ایران نیز در این مراسم بستر اصلی پیشرفت و توسعه یک جامعه را فرهنگ دانست و گفت: عنصر اصلی در این راه ذهن انسان است که اگر آن را به درستی بسازیم جامعه در راه صحیح خود حرکت می کند.
وی اظهار داشت: بی شک هر کشوری که در فرهنگ راه خود را گم کند، جهت و حرکت خود را نمی تواند پیدا کند و افرادی چون دکتر ساروخانی ستاره های درخشانی هستند که راه درست را به ما نشان می دهند.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان با بیان اینکه فرهنگ است که ذهن انسان ها را می سازد، تصریح کرد: این در حالی است که دین بدون علم می شود جاهلیت و علم بدون دین نیز تبدیل به آتش افروزی هایی می شود که نمونه های آن در تاریخ جهان بی شمار هستند.
صالحی با اشاره به اینکه مردم ما همیشه باید شکرگذار چند مورد از خداوند خود باشند، اظهار داشت: مسلمان بودن و اینکه ما ایرانی هستیم مسایلی هستند که ما باید بابت آن از شاکر خدا باشیم چرا که ایران کشوری است که با تاریخ چند هزار ساله خود و علی رغم تمامی مشکلات و محدودیت هایی که داشته ملت آن توانسته اند همواره زنده و سربلند باشند و ملتی هم نیست که خود را مدیون کشور ما نداند.
وی یادآور شد: گاهی اوقات خارج از عرف و قاعده حرکت و صحبت می کنیم و ناخواسته خود را تحقیر می کنیم و این درست نیست، چرا که در طول تاریخ مصادیق بارزی از بزرگ منشی های ما ایرانیان وجود داشته و دارد که امروز همه ما می توانیم به آنها ببالیم.
صالحی با اشاره به فرهنگ میهمان نوازی در ایرانیان ادامه داد: در جنگ تحمیلی با وجود بسیاری از مشکلات و کمبودها، کشور ما پذیرای بسیاری از شهروندان افغان بود و یا اینکه با روی کار آمدن طالبان و در عرض سه هفته 500 هزار نفر از افغان ها وارد کشور ما شدند که در هیچ مورد از این وقایع برای ما اتفاقی رخ نداد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به همایش تجلیل از دکتر ساروخانی، خاطرنشان کرد: همه ما قدردان همه انسان ها هستیم اما یک عالم در این راه جایگاه ویژه و خاصی دارد.
صالحی با بیان اینکه یک عالم ذهن ها را می پروراند و نقش یک راهنما و راهگشا دارد، گفت: از دامن علم این عالمان است که امروزه بسیاری از اقدامات و اختراعات آنان مورد استفاده مردم جهان قرار می گیرد.
معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم ایران خاطرنشان کرد: هر زمانی که عالمان خود را تکریم کردیم جامعه راه سعادت خود را پیدا می کند، چرا که آنان الگو و چراغ راه هدایت جوانان و آیندگان ما به شمار می روند.
در پایان این مراسم که از سوی بنیاد نخبگان استان قزوین و با حضور جمعی از مسوولان دستگاه های اجرایی و اساتید دانشگاهی برگزار شد، از خدمات و تلاش های دکتر باقر ساروخانی در حوزه جامعه شناسی کشور تجلیل به عمل آمد.
برچسب‌ها مراسم تجلیل علی اکبر صالحی استان قزوین دانشگاه بین المللی امام خمینی

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/264967/توسعه-نه-با-نفت،-گاز-و-پول-بلکه-با-توجه-به-انسان-رقم-می‌خورد
بستن   چاپ