پیام مازند

آخرين مطالب

صداي چکمه ويلاسازان در مناطق ييلاقي شرق مازندران مقالات

  بزرگنمايي:

مازن انلاين- براي شنيدن صداي چمکه ويلاسازان در اين مناطق تنها کافيست جاده جنگلي گلوگاه - توسکاچشمه را با چشم نوازي جنگل زيباي مسير براي رسيدن به منطقه هزارجريب پشت سر گذاشت و به انتهاي محدوده جنگلي رسيد ، جائي که خودرو بر شانه کوه سوار مي شود تا چشم اندازي از زيبائي هاي بي بديل بهشت زميني را به نظاره در بياورد.
ويلاسازي ، درست از بيخ گوش جنگل در روستاي " نيالا " آغاز مي شود ، روستائي که به گفته ساکنان بومي سالهاست در محاصره ويلاهاي ساخته شده توسط افراد غيربومي و ناشناس بلعيده شده است .
نيالا ، روستائي در حدود 25 کيلومتري جنوب شهر گلوگاه است که نه تنها مورد هجوم ويلاسازان قرار گرفته ، بلکه ساختمان هائي در چهار تا پنج طبقه نيز در حواشي آن ساخته شده است .
** ضعف هاي قانوني
اگر چه گذر از جاده غير رسمي گلوگاه - دامغان ، چراغ هوس هر تازه واردي را براي تصاحب قطعه اي از زمين هاي بکر و بهشتي منطقه کوهستاني هزارجريب بزرگ روشن مي کند ، اما دوستداران طبيعت و محيط زيست خلاء قانوني دربرخورد با ويلاسازان ، دلخوشي متوليان روستايي به اندک درآمد حاصل از اين ويلاسازي ها درکنار سکوت متوليان روستايي را مسبب رونق ويلاسازي در اين مناطق بکر مي دانند.
مسئولان محلي هم دليل هجوم ويلاسازان به مناطق بکر و دست نخورده هزار جريب را ارزاني زمين ، داشتن چشم انداز و جاذبه طبيعي و سکوت متوليات روستايي براي الزام ويلاسازان به رعايت هويت روستايي درساخت و سازها مي دانند.
دهيار روستاي نيالا ، جائي که اهالي آن از پيشي گرفتن جمعيت غيربومي از بوميان به عنوان مهم ترين مشکل خود ياد مي کنند گفت که ويلا سازي در اين روستا از حدود يک دهه پيش آغاز شد و در همان سال ها هم مثل قارچ ويلا در محدوده روستا و خارج از آن روئيد.
هادي باقري افزود : ويلا سازان با ساخت و ساز چهار تا پنج طبقه ، هويت روستايي اين منطقه را از بين بردند و به دليل داشتن مجوز ساخت ، ما به عنوان متوليان روستا توان بر خورد با آنها را نداشتيم و نداريم .
وي ادامه داد : بيشتر افرادي که در اين روستا و حواشي آن ويلا ساختند ، افراد غير بومي هستند و اين منطقه را به خاطر داشتن چشم انداز زيباي طبيعي ، عرصه تاخت و تاز و بورس بازي مسکن قرار دادند.
باقري گفت که اين افراد با ورودشان علاوه بر از بين بردن هويت روستا ، قيمت زمين را در اين روستا و روستاهاي اطراف تا 10 برابر افزايش دادند به طوري که قيمت هر متر مربع زمين در اين روستا بيش از يک ميليون و 500 هزار ريال رسيد که براي فروش وسوسه کننده است .
وي افزود : گران شدن زمين در روستا باعث مي شود تا روستائيان به بهانه خشکسالي زمين کشاورزي خود را به اين افراد بفروشند و هر روز بر تعدادشان در روستاها افزوده شود.
دهيار روستاي نيالا قيمت هر متر مربع مسکن نوساز ويلاسازان در اين روستا را 12 تا 13 ميليون ريال اعلام کرد.
** مسخ هويت روستائي
مسئول دفتر نمايندگي بنياد مسکن انقلاب اسلامي شهرستان گلوگاه هم گفت که هجوم ويلاسازان به مناطق هزار جريب در شرق مازندران به خصوص شهرستان گلوگاه و بهشهر هويت روستاها را از بين برده است .
علي بابايي افزود : نمونه ويلاسازي در روستاي نيالا در جنوب گلوگاه است که در يک دهه اخير تعدادشان از مسکن روستاييان نيز بيشتر شده و بهترين اراضي روستايي با چشم انداز مناسب را اين گروه در اختيار گرفتند.
وي ادامه داد : در شرايط فعلي هويت روستائي نيالا با هجوم اين ويلاسازان از بين رفته و تاکنون هيچ دستگاهي نتوانست جلوي ساخت و ساز اين افراد را بگيرد.
بابايي دليل برخورد نشدن با ويلاسازان را دريافت مجوز قانوني از دستگاه هاي مرتبط دانست .
مسئول دفتر نمايندگي بنياد مسکن گلوگاه با اين وصف گفت که در چند سال اخير اين نهاد با همکاري دادستان عمومي و انقلاب شهرستان نسبت به تخريب چهار تا پنج دستگاه ويلاي غيرمجاز اقدام کرده، ولي اکثر ويلاسازان داراي مجوز ساخت هستند که نمي توان با آنها برخورد کرد.
** زخم قانوني قديمي
فرماندار شهرستان گلوگاه هم گفت که ويلاسازي در روستاي نيالا و برخي ديگر از روستاهاي زيباي شرق مازندران با مجوز قانوني دستگاههاي متولي حداقل از يک دهه قبل شروع شد.
محمد تباکي افزود : در شرايط فعلي نمي توان با ويلاهايي که مجوز قانوني دارند، برخورد کرد و اين مجوزها نبايد پيش از اين براي ويلاسازي صادر مي شد.
وي ادامه داد : هم اکنون هويت برخي روستاهاي شرق مازندران از جمله روستاي نيالا با 450 خانوار روستايي از بين رفته وديگر نمي تواند نسخه جديدي براي آن پيچيد.
** تعريف امکانات گردشگري
فرماندار گلوگاه معتقد است بايد طرح گردشگري براي روستاها تعريف کرد و مطابق با اين طرح نيز مجوز ساخت و ساز براي اقامتگاه هاي توريستي در روستاهاي داراي جاذبه طبيعي صادر شود.
تباکي اظهار داشت : در دولت يازدهم براي جلوگيري از ساخت و ساز بي رويه در روستاهاي داراي جاذبه طبيعي براي جذب گردشگر ، طرح گردشگري براي اين روستاها تعريف شد و از ويلاسازي در اين مناطق نيز جلوگيري مي شود.
وي افزود : براي ساخت اقامتگاه براي گردشگران در روستاهاي داراي طرح گردشگري يک ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت نيز پرداخت مي شود ، ولي به دليل رونق ويلاسازي تاکنون سرمايه گذاران از طرح گردشگري استقبال نکردند.
شرق مازندران شامل شهرستان هاي نکاء ، گلوگاه و بهشهر است .
براساس آمار افزون بر 60 درصد از جمعيت اين شهرستان ها در روستائي سکونت دارند که از ميانگين جمعيت روستائي مازندران بيشتر است.
اکنون اين نگراني وجود دارد که بخشي از مناطق روستائي اين شهرستان ها در ييلاقات با رونق ويلاسازي و تصاحب زمين هاي روستائيان توسط افراد سودجو در آينده اي نه چندان دور به لحاظ جمعيت به شهر ارتقاء يافته و کسب و کار روستائي از بين برود.

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/5454/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آئین تجلیل از معلمان نمونه مازندران

اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی در منطقه گردشگری عباس آباد

مس سونگون از شکست برابر سایپا گریخت/ توقف آریو برابر دریا بابل

اعزام 600 نفر به اردوهای راهیان نور غرب کشور

اسنادی از شرایط بغرنج اقتصاد ایران در سال منتهی به انقلاب 57

آیین تجلیل از معلمان نمونه مازندران

بنای ما بر حمایت جدی است

انتشار «لی‌لا» نوشته مریلین رابینسون

توصیه رئیس پلیس پایتخت به ماموران در طرح نور

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

بازیکنان پرسپولیس منتظر پیامک ویژه بانکی!

جابه‌جایی یک میلیون و 400 هزار تن کالا از مازندران

دستگیری شکارچی بی رحم حیات وحش در تنگ هفت خرم‌آباد

طعنه سنگین جعفرزاده به ابراهیم رئیسی/مدینه گفتی و کردی کبابم!

گواهینامه موتورسواری برای بانوان صادر می‌شود؟/ تجهیز البسه فراجا به دوربین به روایت وزیر کشور

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!

توقیف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

تصمیم جدید پلیس برای جاده چالوس

داروی دل نمی‌کنم کان که مریض عشق شد

گریه ای افتاد در من بی امان

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

جزئیات برنامه‌های گرامیداشت سالروز عملیات بازی‌دراز اعلام شد

برگزاری اردوی شاگردان کاوه در مازندران فقط با 6 کشتی‌گیر

اجرای 1700 پروژه محرومیت زدایی در مازندران

563 برنامه هفته هلال احمر در مازندران اجرا می شود

حسن یزدانی و کامران قاسمپور در اردو تیم ملی/المپیکی‌ها جمع شدند

هوای مازندران پایان هفته جاری چگونه است

تو را با غیر میبینم، صدایم درنمی‌آید

مدیرکل بنیاد مازندران از ثبت بیش از پنج هزار تاریخ شفاهی والدین شهدا خبرداد

شهرستان‌های استان تهران 57شهید امدادگر تقدیم انقلاب کرده است

بیش از 1.3 میلیون تن گندم خریداری شد، اما ریالی پرداخت نشد

گلایه برخی گندم کاران کرمانی از تاخیر در پرداخت پول گندم

آخرین خبرها از جاده‌های مازندران در پایان هفته

آمادگی صددرصدی برای برگزاری دور دوم انتخابات الکترونیکی در 5 شهر مازندران

«میگوی دهان‌پا» قوی‌ترین بینایی را در قلمروی جانوران دارد!

ساخت مخزن آبرسانی جویبار 60 درصد پیشرفت دارد

مرتفع شدن مشکل منابع مالی پروژه راه آهن دورود به خرم آباد

تجلیل از 100 دانشجوی برتر مسابقات ورزشی دانشگاه پیام نور کرمان

آغاز اردوی راهیان نور بسیج دانشجویی در کرمانشاه

شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا

نخستین کاروان‌ راهیان نور وارد سرپل‌ذهاب شد

جاده چالوس فردا یک طرفه می‌شود

وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم

دادستان کل کشور: بی حجابی امروز ناشی از کشف حجاب رضاخانی است / بدحجابی سطح بندی شود / دستورالعملی برای اجرای طرح نور به فراجا ابلاغ می شود

جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است

قرارداد ساخت 16 مدرسه جدید در مازندران امضا شد